Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.813
Поени од реакции
6.393
Читам статија топ 100 најдобри песни во историјата на Човештвото, Астралјанката Кајли Миног била на 80то место со Спининг Араунд, а за на прво, што да ти разглобувам Пинк Флојдој или незнам кој.

Ебаму мајката на вашиот центристички англофонски свет, другиве не знаат да прават песни, во нив не течи крв, во нивни тела не вирее душа, само во вашите. Прости и ограничени, некои од нациите на светов кеј.

Алесандро засекогш. Не му треба место на листата, моето признание го има, доволно е.

Luna tu
Tu rischiari il cielo e la sua immensità
E ci mostri solo la meta che vuoi
Come poi facciamo quasi sempre noi
Angeli di creta che non volano

Ma e con l'amore che respira il nostro cuore
E la forza che tutto muove e illumina

Alba lux
Diva mea
Diva es silentissima

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.367
Поени од реакции
11.182
Изгледа дека го губам мојот миленик засекогаш и многу сум тажна. Беше тука за мене изминативе години, секојдневно шеткавме и трачвме, толку многу нешта поминавме заедно. Доволно беше да ме погледне со тие очи како џамлии и да ме смири за секунда. Беше полноправен член на семејството, со карактер, доблести и маани. Со саати ме чекал да се вратам дома и ниту една секунда не ме оставаше сама. Едноставно, ме гледаше како некое божество. Дури сега гледам и сфаќам колку работи ме научи во животов, колку ме промени и ме направи да бидам подобра личност. Ах, срцево ми се кине на парчиња, посакувам само да не се измачува повеќе зошто јас не можам да го поднесувам тоа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.482
Поени од реакции
37.305
Кајг,
членов е опседнат со моите коментари ама со чудни горе доле емоции, денес од кога се приклучил на форумов до сега има цели 81 нотификации, туку има време до крајот на денот, може ќе стигнеме до 100 нотификации како рекорд на денот! :pos:
желен за моето внимание, ете му го посветив овој пост во кајг селф албумот! :kafence:

Член од
3 јануари 2023
Мислења
8.880
Поени од реакции
5.692
Не многу одамна, имаше т.н. „ТАЖАЧКИ“...
И ако не се умрени, ги има и ден денес.
Жени, кои беа повикувани кога некој ќе почине,
со плач и лелек да го тажат,
ни род, ниту пак пријател на починатиот.
На форумов ги има неколкумина дежурни „ТАЖАЧКИ“...
Само, не сум баш сигурен дека се жени,
иако се однесуваат „женствено“.
smilie_tra_070.gif smilie_tra_160.gif smilie_tra_169.gif smilie_tra_103.gif smilie_tra_132.gif

Член од
11 април 2023
Мислења
2.034
Поени од реакции
6.620

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.503
Поени од реакции
2.174
Еден од ретките моменти коа сакам лето - седење на тераса односно дворче у кафич, дувка малце ветре троа ладничко е, у позадина идат 2-3 песни од Лана Дел Реј... Уште да не бев утре на работа и ќе беше идеално. Се надевам вакво ќе е времето се до септември.

Е, и башка на вратата од вецето ја има Лана, најјаки :D

Kajgana Shop

На врв Bottom