Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.417
Драга Кајгана

Преку кур ми е више од врска дечко, објаснувања стварно не знам ќе застанам ли јас со некој стабилен на нозе што знае што сака и кај тера. Неам сила ако ме веруваш више да туркам сама врска не можам веќе повуци потегни и на крај ќор сокак. Да бев одрон човек да не ми е криво ќе речев така заслужив ама брате 1000 посто дадов или те сакам и сум со тебе или не постоиш и на крај јас крива што имам сериозни планови со некој.

Да отидам у манастир да не му ја мислам веќе ич.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.144
Поени од реакции
25.714
Не заслужи така, ама најверојатно ти си крива. Сигурно има и други кои ти пишуваат или со кои можеш многу лесно да стапиш во контакти, женско си, се што треба е да постоиш и да не си троцифрен број килажа. Ама не, мора да е идиотот. Можам да се кладам дека имаш некој во животот кој ти е многу добар другар за кој ќе кажеш дека е прекрасен човек и среќна ќе биде таа што ќе го земе, ама не и ти, оти ти само како другар го гледаш. Нели, тоа не е машкост, да е фин, учтив, воспитан, културен, грижлив кон тебе. Чим е таков едноставно нешто не штима. Девојките тоа обично го викаат нема хемија меѓу нас, или немаше конекција, или искра, ама ако видиш поубаво се накако за него нема хемија не само со тебе него и со други. А баш ќе се внесе, нема да биде повуци-потегни, ќе се посвети максинално. Ама тоа не е драјверот што ја регулира влажноста на меѓуножјето. Мора да има предизвик, мора да има драма, мора да има борба, мора да има мисија најчесто посолена со ароганција, самобендисаност и препотентност над другите.

Не ти треба манастир, другар ти Трајче од детство што ти е бест френд ќе ти го даде тоа што во постот го бараш. Или таквите како него. Ама ти не го бараш тоа во постот иако го пиша. Досадно е така. Треба да е некој што може да има многу други жени и е посакуван од нив, ама баш тебе да те одбере, а притоа да ги одјебе сите други. Треба да е некој кој абер нема и не посветил 2% внимание на никоја, ама ти ќе направиш да ти го посвети тебе. Треба некој кој со омаловажување и навреда, гледа кон сите други, ама ти ќе му го смениш мислењето за тебе да направи исклучок. Треба да е некој дифтар, ренегејд, непочитувач на авторитети, тежок карактер, намќор, за кој ти ќе бидеш единствена на светот кон која нема да се однесува така. И кога ќе ја сфатиш тешката сурова вистина дека ти и не си нешто посебно поразлична од останатите жени и луѓе од неговото опкружување, дека он нема да престане да биде женкарош пошто ти Вондервоманот си се појавила, дека има супер нарцисоидно его и кон тебе нема да биде никако поинаку него ли со другите, дека нема да стане лесен карактер со тебе туку ќе си тера со неговите испади, каприци и некуроболие кон ништо друго освен кон себе, кога многу повеќе работи ќе му бидат поприоритетни отколку што си му ти, иако ти си била убедена дека тоа ќе се смени и дека баш ти ќе бидеш таа тоа што ќе го смени, тогаш се дешава тоа што го пиша дека се дешава. Многу е тешко да се признае пораз. Дека не си успеала во мисијата. Дека си инвестирала време, пари, енергија, емоции во лош капитал. Дека можеби и ја немаш баш таа Вондервоман моќ што си сакала на себе, на светот, на вонземјанците да им ја докажеш дека ја имаш.

Екстремно многу е тешко да кажеш-Да, јас згрешив во изборот. Секогаш другиот ќе биде крив затоа што се однесувал како што се однесувал. А не дека е од вчера, или не дека не знаеше дека вака ќе биде или дека преку ноќ он си легнал доктор Џекил и се разбудил мистер Хајд. Црвените знамиња, неговите потези, неговото однесување, се тоа си било тука многу од поодамна од што сакаш да признаеш, ама ти си решила сето тоа да го изигнорираш.

Е сега слободно можеш да кажеш-Еби се кретену, кој те праша па тебе нешто? Ок, фер.

А можеш и да подразмислиш, да дадеш увид и сето ова пишаново да го изанализираш малку од страна, малку од птичја перспектива.

Be a smart doll a choose the latter :smirce:

Последно уредено:

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.417
Што ви е бе луѓе.

Ве праша ли некој за совет и мислење?
Не.

Ако сакав да ми попувате ќе пишев у темана љубовни проблеми не овде.
Знаеме дека се знаете особено за другите ќе го имам тоа во предвид ако ми требате.

Ама сеа глејте си го курот.
Фала многу пријатно.

Член од
15 април 2019
Мислења
1.116
Поени од реакции
1.575
Draga kajgana amerika kalifornija, drugo e se mnogu razlicno mnogu ubavo golemo siroko moderno civilizirano socijalizirano, so eden zbor neopislivo sovrseno, koga mi kazuvaa ne im veruvav no navistina e taka, da mozam bi ostanala da ziveam tuka trajno.
Uste go dozivuvam toj prvicen sok na prilagoduvanje no sepak sum iznenadena mnogu e ubavo tuka ke pustam i sliki da pogledat clenovite na forumot da vidat kako se uziva malce zasluzeno normalno :)
Pozdrav draga do sledno citanje
Cao.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.533
Поени од реакции
7.029
Драга кајгана, ако Хрватска го освои светското, Ивана Кнол вети дека ќе се соблече гола.
Па ја мислам поголема мотивација да навиваме сите за Хрватска немало, и нема да има.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.443
Поени од реакции
5.935
Песна којашто секогаш ми овозможува да се почувстувам како да сум на некоја плажа во Long Beach, уживајќи во убавото време.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Тепаше Хрватска, пеналите од вчера и тие моменти не се опишуваат, од кршење до "ја сам се борио за ову Хратску некада" :D
Сцена нешто као од "Кад пораснем бичу Кенгур". На газдава мораа келнерките да му ги викнат Дагестанците негови од секурити да го смират да не искрши пола паб :icon_mrgr:. 20 души у пабот а као 200 да имаше, надвор на сред дожд испаднавме, Германциве го прекинаа собраќајот да видат што се дешава. Опасно ликче е газдава, од старата школа на БББ, паднаа добри муабети, залепивме едно стикерче на Комити во пабот на кирилица, кој знае дали ќе издржи да не го тргне у некоја нервоза :icon_mrgr: муабети со Дагестанците за да го гледаме Ислам-Волкановски заедно, се напалија и тие кога разбраа дека потекнуваме од иста држава.

Гледам Сусаро пак издоминирал на неговата тема, колку е во право и самиот не е свесен. Да сум на местото на пуно одамна ќе прифатев кафана дури и јас ќе частев :D

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.144
Поени од реакции
25.714
А Швеѓаниве на излегување ми викаат Is this some famous Macedonian DJ? А јас го барам на нет Стојче Б2Б Дон Вилијамс. Секако дека ДЈ Факинг Стојче не е тоа. Ама па затоа Стојче и Дон Вилијамс маме ебаа. А ете прв пат одам оти ем немало пригода ем имав предрасуди дека таму идат шминкери да глумат лудило, мажи во одела и жени во оросписки сукњи и деколтиња. И делумно бев во право вриеше такви ама па доброто е што тие идат во 1 ипол а си одат во 2 ипол. После остануваат правите клабери. И лудница беше. А таман викав Бен Клок искина за сите пари, сега пауза малце, пусти Бергхајн ќе влезам ли некогаш и ете роденден велешка екипа дојдена све еснаф клаберишта со широка душа, како да кажам не? Партали!!!!! Ама не можам повеќе, од средата не знам кај сум, кога легнувам, кога станувам, кога е ден, кога е ноќ. Зоре више не видим, око мене стакло дим шо би рекол Сејо Калач. Еве седум саат, спиење на куров, ако додржам до 12 ќе одам да го гледам Мирно Лето во Кинотека, уште не сум го гледал, треба со пензионер да одиш, а баба ми нема шанси да ја натерам. Едно време едвај на Танец, Манец и останато народно, сега нема шанси. Шо ги ебам ќе кажам немам пензионер, јас сум транспензионер, модерно време е. Стојче додека миксаше имаше еден дел, еден бит што ме потсети на една песна што не ми текнала одамна. Не бев роден во 50ти да го фатам пикот на рокот или во 30ти да го фатам пикот на џезот што би се десил во моите 20ти и 30ти. Ама затоа за електрониката се родив во право време, па и на право место. Парва вика така беше некогаш, а како е сега? Во некој следен пост ќе ти пишам како беше тогаш. А да и таа си ја бара јакната јас џентлменски и светам со ламбата од телефонот за да и помогнам и гледам тетовирана на рака патен знак Скопје 17 километри. И викам што е со тетоважата? И ми вика тоа ми е омилениот сообраќаен знак. Викам во странство да не живееш? Вика не, ама често патувам и кога ќе го видам знам дека сум дојдена дома. Не погодив скроз, ама таа беше насоката за причината на тетоважата. Ама вика сега го нема знакот. Е како го нема и викам одма после патарина Петровец е, пошто за памтење глупости и тривијалности сум прв, вклучувајки тука и патоказни знаци. А не, ми рече, тој го нема сега има друг со 16 километри. И, и верувам, на тетоважа го има зошто да не и верувам? Секако дека ќе сум полн со такви надреализми во 5 сабајле дебатираш за значење на патоказен знак Скопје 17 километра што некоја го истетовирала. Песната што ми текна кога идеше битот на ДЈ Стојче:

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.543
Во недела во 8 искачам да пазарам, а тоа живо пиле нема надвор, ништо не работи...ај можеби ништо не испазарив, ама барем накиснав на дождов

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
748
Поени од реакции
1.619
Сусаро, другарче
Морам нешто да плукнам и без замерки.Многу Тед Мозби има во тебе, премногу!
Си ја елаборирал женската природа преку своја перспектива и искуства, и се тоа е во ред. Си излегол ли некогаш со женска , онака , да не ти е гајле што ќе биде нејзиниот следен чекор ? Или пак да не ја анализираш до детали, ситници, туку едноставно да уживаш во моментот ? Си размислил ли некогаш дека можеби тој “џудџи“ карактер е неверојатен турн оф? Друже, уживај, на крај краева никогаш не се влегува во било каков дејт со многу емоции и многу очекувања. Ако нешто се развива, се развива спонтано без некоја си логика и математика. Дали со тебе или со било кој друг, нема тука замерки. Нешто што тебе ти се допаѓа , не е нужно спротивната страна истото да го чуствува. Жените “не знаат што сакаат“ или maybe, just maybe нивното поимење и доживување на некој термин не е исто со нашето.
Лесно е да научиш букви и да составиш збор, разбирањето се доловува преку доживување. Најарогантното нешто што може да се рече на некој е “ти реков!“ и генерализација од принципот “сите сте такви“. Нема жена што греши, има мажи што се посесивни мислејќи дека некој е нечива сопственост или некој на некого му е нешто должен. Во реалноста, свака птица своме јату лети и тука нема замерки.
Да бидеме на чисто, мажите не сме различни. Помеѓу 100 тици жени, најголема импресија ќе ни рокне најцицлестата. Не дека не знаеме дека она со помалиот брусхалтер е многу поинтелегентна и подобар крој туку едноставно го игнорираме рационалниот сегмент поради ерекцијата е свесно паѓаме на исти фори.
Не пробувај да разбереш затоа што е сеедно, резултатот ти е ист само разочарувањето поголемо. Уживај во во она што се, какви и да се и не осудувај зошто се рокнале со некој “побогат, поубав или пошвалер“ ,затоа што генерално сме исто срање и ништо подобри од другите. Дури и да двоиш од некого, законите се исти и нема да има промена во нив туку во личноста, колку научила и се приспособила на таква природа. Еволуција, јебига.
Оволку од мене а ти...

Kajgana Shop

На врв Bottom