Драга Кајгана (виртуелен дневник)

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Partizan, ne se sekiraj za ilz tuku sekiraj se za koj ke navivas ti vo idnina. Tvojot omilen igrac pomocan odi vo penzija a klubot e pred raspad.
Kako e dojden vo klubot 4 sezoni 2 ve ostavi bez plejof, a na titulata od bablot pluknete ja bidekji Durant ne bese tuka.
Raka davam, dvete race gi davam narednata sezona nema da igra povekje so ciglarot. Dokolku igraat povtorno zaedno toa ke bide neizmerna radost i povtorno ke go gledaat plejofot na televizija preku satelitska.
Gi gledav poslednite nekolku utakmici na Lakersi, samo se smeat na teren kako nedodelkani, dodeka protivnickite ekipi gi gazea.
Ne znam shto im bese smeshno izgleda dobroto ebenje ubavo im bese i zatoa nasmeani bea posebno Bron i covekot koj e uste od pred 10 godini penzioner Karmelo Entoni.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.826
Поени од реакции
6.429
Кеј,
суровата вистина е дека пред 2000 години, жена по име Марија во римската провинција Јудеја, беше силувана од римски генерал читај,(хулиган). Затоа Јозеп и прогледа низ прсти на приказната - бебе од Бог.
Она што е подеднакво ужасно е што група на римски војници истото му го направиле и на синот, пред да го качат на крстот. Ѕверови без морален компас.
На приказната бебе од Бог намерно и прогледаја низ прсти и милиони други души од Медитеранот, уморни од Тиранинот.

Два милениуми подоцна Евреите ги влечат конците на Светот како шоу со порцелански кукли. Големиот Архитект на Универзумот сака да ги игра работите во круг. Едни наградува. Други казнува.
Се надевам тие нема да ги прават истите грешки. Сега се мешани со бели ѕверови и лесно им е да заборават кои биле оригинално.

Член од
15 август 2021
Мислења
115
Поени од реакции
384
Драга

Лани ова време ми го отруја мачорот, све им ебем.
Ми остана уште еден, и сега го разгалувам.
Моментално смрди на кромид, кој знае каде бил на скара. :rolleyes:

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.025
Кајги, денес на тој добар човек му е роденден.Би сакала да можев лично да му честитам.
Се надевам дека е добро.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Да можам да се вратам 15 години назад, би пробал да формирам мој бенд. Не онаков што прави кавер свирки по кафичите туку баш рок бенд што прави авторска музика. Нема врска што не знам да пеам, не знаат ни пола од тие што имаат бендови. Барем ме бива за пишување, би знаел да ги пишувам текстовите без мака.

И тоа само како хоби, онака од мој ќејф. Би снимиле некои песни, би се нашле на Јутјуб за без пари. Би свиреле на рок хепенингот на Канго (Бог да го прости, настрана сите зафрканции на негова сметка, беше океј човек). Ако имаме среќа би не викнале некогаш на Mosquito stage на Д Фестивал. И би бил пресреќен ако запознаам барем еден фан кој знае наши песни.

Денес пак ќе си бев сметководител и ќе водев обичен живот. Ама кога маалските клинци ќе ме видеа во продавница, после ќе збореа зад грб: "Абе овој комшијата со цвикерите го гледаш? Едно време група имал, свиреле нешто, така откачен бил малку, ако го гледаш сега ваков никаков"...

Член од
17 април 2022
Мислења
7
Поени од реакции
24
Кај недела, кај врне, кај без пари, па уште и во Македонија се наоѓам. Траор.
Автоматски споено мислење:

Добро, ама бар немам ХИВ, сифилис, позитивен став имам спрема животот, да бидеме и позитивни малце. Сеа ќе одам да си варам турско кафе и да гледам ФА Куп полуфинале Челси - Кристал Палас во стилот на членот '' dobramuzika '' .
Автоматски споено мислење:

20220417_164028.jpg

:icon_lol: третото

Последно уредено:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
"Старост" или кога не можеш стандардно да го испланираш денот - мора да имаш и времиња за одмор тек тук. Пример, после втора смена работа апсолутно ништо по дома не можам да направам иако сум будна. Ебати уморот, ќе заспиев прееска со малиот по дома. Ја не знам од кај наоѓаат било каква енергија да им приредуваат активности на децата или било што.

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Многу е тесен е отворот на шишињата, ќе се повредиш.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.826
Поени од реакции
6.429
Кеј,

малку и на темата бели ангели, доволно за ѕверовите. Седам на маса со ликови, вистински обожаватели на ликот и делото на Исус. Луѓе кои комплетно го разбираат. Понудил извонреден концепт, учител, врвен филозоф, и на многу начини навистина гушнат од Бог. Да понудиш таков концепт за идниот развој на човештвото и неговите насоки, во такви грозни пагански времиња, е ништо помалку од боженствено.
Бели Ангели, социјалисти од Грција и Италија, уморни од тиранија, уморни од, наводно, супериорното изживување на Републиката и нејзините безкомпас Генерали (како злобниот собирач на данок од туѓи земји - Понтиус Пиус), решиле да му стават крај на тој период.
Денес група на фашисти пробуваат Христијанството и неговите вредности, да ги прикажат како свои.
Нече мочи.

За тоа што мислат за мене:
1. четири лажни профили на многукратно баниран член,
2. два бугарофилски профили оправдано присутни во темата за пасоши и
3. еден профил на главната Фашистка овде,
некако настрана ми моча.
И пред да си речиш стоп важно му е, бејб. нема скриени чувства на релевантност.
Комплетно сум индиференентен и делумно саитиричен. Како млеко со бисквити да ви дробам.

Kajgana Shop

На врв Bottom