Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.633
Поени од реакции
35.171
Кајганке :love:

Некои луѓе не се ни свесни колку ми помагаат во животов. Благодарна сум до небо. Затоа што само со тапшање по рамо не се стигнува далеку. Не се стигнува никаде. Ти треба само искрен пријател или непријател за да те зацврсти и опамети. Животот е навистина убав.

И доста гледате во дворот на комшијата, погледнете и во вашиот малку. Не се замарајте со туѓите животи, секој си има право на сопствен, личен избор. Затоа МАРШ у 3 лепе...

Член од
9 јануари 2021
Мислења
944
Поени од реакции
952
За да бидеш успешен, потребно е да имаш цел и да бидеш сигурен во тоа што го сакаш.
Зад секој човек кој завршил факултет и кој понатаму ќе работи, стојат денови поминати над книга, па стресови, дали ќе го положи испитот, дали ќе ја помини годината и т.н. Затоа секогаш треба да се размисли и да му се даде време на се што сакаме за да ни се исполни и постепено да ни се исплати.
Не гледајте многу во минатото, бидејќи тоа можи да ве боли повеќе и да не ви дава мир во душата. Секоја цел може да се постигне без притоа да се сетите на препреките кои сте ги поминале.
written by one Student.

Член од
11 јуни 2021
Мислења
385
Поени од реакции
869
Драга

Само јас ли сум толкав баксуз да налетувам на пријатели кои ми поставуваат прашање од типот "Ебеш ли нешто"?
Ај што мене ме прашува па ме прашува за еден друг другар дали ебе пошо разведен е па сеа и за него се секира. :eek:
Да драга, ова го прашува женет јер дома жените ги чекаат со раширени нозе и имаат секс секој ден. Они не гледаат порничи и не дркаат, тоа било за самци само. А уствари баш тие најмногу вежбаат бицепс :drk::vozbud:

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
660
Do site sopstvenici na Tinex, Kam market I stokomak
Ne mi e jasno Kako vo tolkavi marketi da nema wc za kupuvacite ?
Odam vo Tinex kaj Raguza.
Pazaram plakam ama mi se odi vo wc. Posle covidot poslaba mi e beshikava a I zena u godini.
Ja prashuvam prodavachkata za toalet I taa mi veli nema, ima samo za vraboteni I ne pustaat.Ja zamoluvam ista arogancija.
Posle dve tri nedeli slucajno gledam deka ima toalet vo katnata garaza, samo da izlezam od zadniot vlez.
Dobre be zeno na moi godini, trebase da ti se izmocam na sred market I da si otidam I da brishesh po mene.
Osnovno pravilno za site supermarket I e da imaat toalet.

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.505
Поени од реакции
2.180
Драга господарке на темнината,

Слободен ден - излежавање у кревет, винце и дожд. Фасцинантно е колку ме смирува и ми делува позитивно дождот. Но еве веќе одморот заврши и сега треба пак да се работи. За време викенд бе. Живот компот.

Многу ми е криво што одамна умре времето на смс пораките и сега се заменети со разни апликации и месинџери. Неколку луѓе дури ме имаат прашано "добро, зашо праќаш смс наместо да пишеш на chat". Well fvck you very much, thats why. Имаше посебен шмек и магија у тоа.

Конечно дознав како се вика русокосата девојка што ми го украде срцето. Но попусто, не можам да ја најдам дем ит, не можам да дознаам на која локација точно работи :/

Сречен викенд на сите. Keep on rocking.

J

joli1

Гостин
Проштевање е една од најубавите работи кои што сум ги направил. Зборам за проштевање од душа, од срце, не само на збор. Омразата е тешка и го јаде човекот од внатре.

Но, не секој заслужува да знае дека си му простил, ниту пак секој заслужува да прескокнеш преку некои неправди и односите да ви се вратат како што некогаш биле.

Се водам по тоа дека колку и да си ми сторил неправда, пак ќе ти пружам рука у тежок момент, само за да те научам што е уствари животот.

Ама кључно е да знаеме дека луѓето многу ретко и многу тешко, во најголем случаеви воопшто не се ни менуваат. Од тој што ти сторил еднаш неправда, очекувај пак да ти стори неправда.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.428
Поени од реакции
87.082
Сум рекол и предходно, ќе речам и пак, колку си подобар и покултурен со некои луѓе, толку повеќе на глава ти се качуваат... И на крај пак ти ќе си крив за секоја ситница. Најлоша навика ми е тоа, биди добар кон сите, никако да излезе оноа ѓубре карактер кој го чувам во себе...:yid: Мака ми е :(

Моментално на MTV 90's :love:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Прво сценарио на Вил Смит драмата: Им требало нешто интересно на продуцентите и решиле да ја заврши работата некој што и онака има све и свашта кажано за своите бракови и е скроз attention whore.

Второ: Дури и да не е дело на продуцентите, туку му текнало на Вил Смит во моментот, јасно ми е, едноставно, си e очигледно болен за внимание (а плус и онака болен).

Трето: Дури и да не е за внимание и да е искрено, има поента. Сакал да го надмине и 2pac во очите на Jada, да биде он најдобриот. Друго, и самиот има изјавено дека има чувство дека ги fail-ува сите жени во својот живот. И ова му се укажало како шанса да престане да ја fail-ува Jada.

Едит: сега гледам друго видео кај што испадна дека овој има направено еден куп глупости, не само во браковите, него општо во животот. Добро, може си е "само" мазохист и си прави да му е "интересно".

Стварно интересно. Ај и секој од нас кога ќе слуша некој комичар во живо, нека проба да му тресне една ако го навреди.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom