Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
5 март 2022
Мислења
103
Поени од реакции
175

Џејмз Бонд је слика....МАШТЕ модерног мушкарца. Сви би они волели да путују по свету, да се друже са дромфуљама, да седе по кафанама..
Знаш ко иде у кафану? Онај ко нема кучи жену... и онда конобарица симулира жену.
А он глуми бају...Он глуми бају,разумеш? :misticen:

Тако да џејмз бонд је класичан буздован. Говедо. Имаш говедо и брдско говедо.

Човек не пуши. Не пије. Не курва се. Здраво се храни. (Миломир Миљанич). Ај ти наџи певача који не пије. Кој не пуши. Кој се не дрогира. И он пише текстове за своје песме. Али само пише кад добије надахнуче. Знаш какав лик ?? Али то су ретки појединци, ко Миломир Миљанич.

Тако да боље је да будеш ко Миломир Миљанич, него ко Џејмз Бонд. То су 2 супротне... ко Ѓавол и Сотон..., ко Сатану и Христос. Џејмз Бонд и Миљанич.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.889
Поени од реакции
6.165
Драгице,

Среќен 8-ми Март на тебе и сите дами. :smirce:
Нека ве пратат само убавини и љубов. :love:

Член од
31 јануари 2022
Мислења
377
Поени од реакции
995
Од Нова година наваму, работите што си ги купувал до тогаш за 1000 денари, сега ти се 2000 и сеуште секојдневно растат цените.
Капак на се беше со горивата 100 денари за литар. И пак никој ништо не реагира, топ им е на сите, има и полошо.

Така да, јас ги оправдувам властите со ова, дупете уште појако, малце е, мајката да ви ја ебам, да ви се изнеаебам. Ме терат да пцујам на денот на жените, да не можам да се женам после, племето да ви ебам ваше.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.268
Поени од реакции
2.016
Среќен 8-ми март, кајганџики.
А, вие кајганџии не се однесувајте кретенски кон жените во вашиот живот.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.296
Квалитетна жена(верна,лојална и без тетоважи) се сака и почитува 365 дена во годината а не на некој ден кој е масонска подметачина и тоа верификуван као интернационален...ма иди бегај!:coffee:

Член од
1 март 2022
Мислења
361
Поени од реакции
936
Еве, денес научив дека 8 Март е измислица на масоните. Ако претпоставиме дека Кајгана е виртуелен пресек на македонското општество, морам да кажам дека има загрижувачки многу лудаци. Ако лудак ги дефинираме оној кој верува дека непостоечки работи се реалност, денес на кајгана наидов на еден кој верува дека Сталин бил супер, само што Анличаните го наклеветиле во историјата, потоа еден друг кој смета дека Ковидот би насочен да убива првенствено славјани, и еве третиот кој верува дека 8 март е измислен од масоните.

Тоа само за денес, а денот не е ни завршен.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Тој шо че се ожени со Лана, че победи во животот. Каква жена wow. Каква неизмерна интелектуалност. Замисли секој ден да го имаш луксузот и правото да бидиш во нејзино присуство, доволно е само да ја гледаш или да ја слушаш кај шо зборува. Ултра селибрити краш на неа, уште од моментот ко клаваше Гифој на твитер од џиновско Мексичко знаме кај шо се веј (ко победи Трамп). Во тие четири години неколку пати се чекираше во Мексико, секој одмор валјда, волја за почит и добрососедство, убави работи.

Во ова прилика, среќен осми Март на сите жени без разлика од каде се. Го правите мојот живот голем и вреден. Фала ви за љубовта.

Член од
31 јануари 2022
Мислења
377
Поени од реакции
995
Не може овој ден да помини, а да не се потсетам на батето од маалата кој на жена му за 8 Март и подари дрес од Мајкл Џордан.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.012
Читам, гледам колку Македонскиот народ е силен во дебатата која се води на тема Украина.
Па тоа е главна тема секаде. Ништо повеќе не е битно. Патем за неполн месец на форумов се напишани 600 страни на таа тема, што говори многу.

А Македонија? Цените на горивата, енормното поскапување на храната, поскапувањето на СЕ изгледа никој не го засега. Не сме за жалење!
Ние како народ сме такви, се додека може да се гризе и најтврдата бајата корка леб ќе си молчиме.
Како вели народот, додека има за лебче добро е. Ама лебот станал 40 денари. Небитно, важно имало леб.
Државата тоне во секој можен поглед се повеќе и повеќе ден за ден, ако сеуште ова парче земја на кое што живееме, воопшто и можеме да го наречеме држава.

За сето тоа ШТАМА! Супер, јас би тогаш лебот да стане и 100 денари, горивото 200+ по литар и пак никому ништо. Ќе си седиме, ќе си кротиме и ќе разглабаме тема Русија/Украина. Ма топ сме!
Повеќе од очигледно е дека подобро од оваа власт реално и не заслужуваме.
Во нормални држави за сето ова што ни се случува на нас, се крева револуција. Но ние сите сме добри, задоволни и спокојни.

Да бевме вака загрижени и за нашата држава, можеби и ќе се променеше нешто кон подобро.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
На темата каке-економија и нефункционални држави би сакал да кажам збор-два за Германија. Го мразам тоа што во моментов ќе бидам уште еден од тие Ауслендери кои јадат лајна за земјата во која живеат, ама има моменти кога Македонија ми делува понормално и пофункционално, а тој факт што *Македонија* ми делува нормално во споредба, кажува доволно за себе.

Имено живеам на самиот југ и тука цените се катастрофални, лебот 500 гр е 230 денари, и тоа пазарам од маркет каде цените би требало да се на минимум пошто и робата е бош. Ако одиш во Едека, таму можи и 600 денари да е 500 гр леб. Вчера вечерта бев да пазарам и во маркетот имаше двајца Швајцарци. Едниот постар, видно попизден му вели на продавачот на излегување - wieso ist es hier alles so teuer? in die Schweiz sind die waren auch teuer, aber unser lohn ist auch 3 mal so hoch. damit die leute überhaupt überleben können!

груб превод: зошто е овде сето толку скапо, во Швајц исто се е скапо, ама нашите плати се поголеми - за да можат луѓето да преживеат. Го гледам и си велам, I feel you bro, и јас со месеци го трубам истото ама наводно не сум се одбирал јас, ова била најјаката земја во Европа, my ass - на Скандинавија болно и љубоморат.

Вратата од мојата банка беше речиси 3 недели скршена, никој не ја поправи, си реков ако не јас да земам да ја напрам. Банкоматите беа недела дена надвор од употреба неможиш да подигниш пари. За споредба кога бев во Америка, некој деликвент беше ичкртал некоја зграда во грчки стил во центарот на Минеаполис со спреј и глупости. Веќе другиот ден имаше мажи на терен кој со ласер го стружеја каменот и одма падна чкртаницата. Има земји и земји. Затоа извесни семоќни Европи, вечно се и ќе си останат маријонета во рцете на други.

Кутриот продавач ме гледа збунето вчера после настанот и крева рамена. Јас во умот се сеќавам како пазарев во САД, сам го титкаш баркодот на своите производи на излегување, чукаш картичката, ти се отвора вратата за да излезиш. Така прват и други купувачи на одделни компјутери, без колони и чекање. Се водат од тоа дека е нехумано, 8 часа, да титкаш производи, пошто како човек имаш потенцијал за подобро од тоа.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.348
Поени од реакции
38.532
Колку беше луд дебелиот еј :pos:

Они по пат имат нешто за пазарење. Имав информација од франзуците дека измеџу Бирмингем и хотело шо е вај главнио у Лондон, на едно место продавале евтини јаготки па да донесат за слатко. :pos: :pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom