Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.606
Поени од реакции
6.028
Драга колку е само ова добро? Дали е излезено во 90ти, појма немам. Ама многу јак вајб.

Кога си сам и тажно е се
на неа ти сети се,
Македонија ти нуди љубов и се

Таму кај што вечно сонце сјае
таму е Македонија
народ и земја што ги сакам јас
Вардар гали полиња со жито
слободна и горда како морска птица
со песната своја, земјава ни ги маѓепса срцава
и вино од изворот нејзин благ пијам јас

Таму кај што вечно сонце сјае
таму е Македонија
знаме наше вечно ќе се вее




 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D.....najdraga, dali se ti kazav ovie denovi,NE samo sto ppocnav,na pocetokot sme uste
jas vaka taka si napraviv 40g. staz i + vo isto vreme 40 g staz pozadi kutija i uste 3g po penzioniranje imam priznaeno od zenami takov staz pozadi kutija.(kutijata e najcesto od jajca ili banani postavena na nekoj trotoar ili okolu pazarite ili na drugo prometno mesto,naredena so sesto.
I taka jas pred rabota-posle rabota op kutijata nekade pred Alkaloid,Kozara,Gazela,Zavod Tito,Tehnomarket,Komercijalna,ZTP-direkcija,Posta pod zeleznizka,Plostad i tn da ne ti redam.
Ako ne veruvas ete prasaj nekoja zena od Alkalod,Godel ili Gazela site me znaat me gledale tamu pred kapiite pred rabota ili posle rabota i sega ponekogas znam da pojdam poradi tradicijata.
Ne se zalam od tamu gi izrasnav decata i kupiv uste eden stan ama...
Ama ima i uste... edno vreme pocnav da taka pred kapiite prodavam gevreci i banicki rano sabajle pa do nekade 10 saat,Sto ke prodadam-prodadam,sto ke ostane TRCAM da odnesam kaj decata kerkata-zetot(TOJ) i vnuceto .I taka mnogu pati im nosev bezbroj pati da ima sto da jadat oti dvajcata ne rabotea dolgo vreme (aTOJ celi 18 g), Odam taka im nosam se od sto ostanalo vo kolickata no retko gi gledam i ke im ostavam na vrata na kvaka. Kerkata veke negde volontirase so godini a TOJ,se razbira nejke da stane iako e veke 11-12 casot.
No nekogas i nemoze da im odnesam,zafaten sum so drugo tamu pozadi kutiite i im vikam,dojdete sekoj den sum na tie semafori posle 10 casot da si zemete za jadenje-nikogas-niednas ne dojde TOJ a ne bese daleku od kaj niv maks.5km. Uste ednas eve nikogas ne dojde da zeme za decata bar da odnese,cekase doma da mu donesat,IZVINI,lezese doma i tamu da mu se donese. Aj cao.
 

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.405
Поени од реакции
29.797
Многу е јако.....кога некој лик во виртуелниот свет е во конфликт со сите....и секако не баш омилен поради својата тешка карактерна особина......а упорно продолжува да гњави и замара.....изгледа со цел да стане уште поомразен....кај останатите.

Тоа е исто како, да си во друштво.....и веќе не те трпат....па апла во фаца ти викаат бегај, губи ми се......а ти пак седнуваш во истиот кафич......на истата маса.

Тоа е веќе болест.
 

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.342
Поени од реакции
6.276
Човек учи додека е жив.

На работа шефот нон стоп кога ќе го прашам нешто ми вика, брат треба да истражиш, првен ќе провериш бекграунд, ќе добиеш информација ќе знаеш од кај е проблемот, и со таа информација ќе си го решиш проблемот.

И ја еве така, отварам кајгана, гледам еден отворил тема дека продавал приврзоци за клучеви. И си викам, не разбира ли братот дека местово не е за купи-продај. Фанав да истражам, да најдам информација шо вика шефот за да си го решам проблемот.

Отварам на профилот, гледам 9 мислења има човеков. Прво мислење- ме правија операција на курот, стегнат ми е со завој, како да не ме боли коа ќе ми стане.

И како што рече шефот, кога ќе најдеш информација ќе имаш одговор, еве и за типов најдов, него кур го боли шо на кајгана не треба да отвараш теми за продавање на приврзоци за клучеви.
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.606
Поени од реакции
6.028
Драга,
Венус заробеничката на инсекти - цвеќе кое е карнивор, се храни со инсекти.
Живее во САД.
Ендемска е и вирее на источниот брег - во Северна и Јужна Каролина.



 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.661
Поени од реакции
34.954
Драга,

да беа други времиња ќе пишев дека Udemy прави педерски работи, или дека ја прави циганската, арно ама сега бидејќи мора да сме политички коректни ќе кажам само дека има некоректен однос кон муштериите.
Ако не сум логиран ми дава цена на попуст, ако сум логиран ми ја дава без попуст o_O И сега на инает да одам на рутракер и да го симнам со 100% попуст на торент?
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.126
Поени од реакции
15.950
Драга,

Чувавме шкотски овчар или по нашки леси едно добри 11-2 години дур растев. Беше препаметно, мило и убаво куче, си ја обожавав.
Најверојатно и таа е причината што ги сакам кучињата вака општо, али лесињата ми се буквално најомиленото нешто на светот, ги застанувам за галење ако видам некое да го шетаат, срце ми се исполнува, просто ми се слаба точка.

Вчера од нигде никаде, добив фотки и видео од мало леси, кое моите под константен притисок веќе некое време од брат ми, конечно се сложиле да го земат. Преслатка е! :love:

Здравје, ова ќе сум јас нареден викенд. :D
1.gif
 

Kajgana Shop

На врв Bottom