Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.546
Десет години во овој преубав град и на овој мал остров богат со историја и култура. Еден од моите омилени настани:

Ќе ми фали до бол!

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Пола плата на пиење ја дава, како не му е срам/Шо бе ти сок пиеш, као жените

Неписмен народ бе, земете некоја книга прочитајте/Ај па ти батали тоа учењето, шо корист ќе имаш

Да ви ебам тоа сатанистите, шо ве учеле од дома/Абе остај го по Божјиот пат е тој, ептен забегал у верата

Доста бе националиста, у 19 век ли живеете/Абе се гнасам да јадам од таму, оној црниот ли ќе ме служи

Види ги децава бе од дома не испаѓаат/Гледај бе толкави магариња седнале по паркови, имате ли куќи

Лопови бе, малку ли украдоа и не им е доста, кај ќе им оди душата/Ебате будалата, абе земај шо можеш, на татко ти ли е.

Абе како така ме прашува бе, као овци заедно да сме чувале, свој леб јаде, туѓо гајле бере/Брат ти шо праиш сеа, нели работиш нешто, нели се жениш

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.546
Повозрасен пар, 50 и кусур години во брак. Се земале после само два месеци врска. Едноставно знаеле дека се еден за друг... Двајцата стравствени љубители на пишаниот збор, со огромна колекција на книги во домот. Човекот поради болест скоро го изгубил видот. Секоја вечер, пред спиење, жена му седи до него и му чита, било смирувачко искуство и за двајцата, а и требало „да се грижиш за партнерот и да го правиш среќен“.
A note to my inner bitch in pms.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.066
Поени од реакции
1.128
Македонците вечерва имаат голема подршка од мене!!! Само напред, да славиме во победи и да ги бодриме понатаму да го освојат и финалето.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
со спремањево за ултрамаратон ем пола плата ми иде на храна ем се направив 30 кила сосе кревет. Перпетум мобиле.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.193
Поени од реакции
10.215
ДК,

Се спремам сабота за излегување и татко ми ми дофрлува фаќај ајде женска, што чекаш. Му викам, што бе тато, ти се брза негде?

Не бе, ми враќа, ме виде една роднина денес па ме прашува од кај е девојката на син ти, и реков немаш девојка.

Која е таа роднина, тато? А бе, роднина ни е, ама не ја знаеш.

Му викам, па ти што не си ја слажал дека од странство имам женска... ццц.

Стварно не ја сфаќам логикава на луѓево да се интересираат за приватни работи и тоа луѓе што нит ги знаеш, нит те знаат. На улица да те видат, нема да те познаат здраво да ти речат, ама важно сакаат да знаат од кај имаш девојка, колку плата земаш и слични ствари...

Што би рекол Тоше: "што е тоа во луѓето тажно, што живеат во животи туѓи?!"

Член од
1 април 2020
Мислења
142
Поени од реакции
836
Драга Кеј,

Имам фикс идеа да запишам друг факултет. Настрана. Што значи дека ќе останам без речиси скршена пара и ќе треба да живеам стегнато. Што не ми се прави, со оглед на тоа што сакам да живеам, а не да преживувам.
Друго, дали ќе издржам да терам 2 технички факултети во исто време?
Работа? Социјален живот? Време за себе? Психичка стабилност?

Или да се фокусирам на моменталниов и да растурам во неговата сфера, бидејќи има милион опции во ова доба на тенологии?

Реалноста е, никогаш не му дадов шанса.
А ме бива. За се', де факто и за ништо.

Така можеби ќе имам време да ги научам јазиците што сакам да ги научам, да пробам да научам да свирам на инструмент, да се развивам како личност и да патувам. Да испробам многу нови нешта.
И да имам пари.

Ако некој има мислење по мојов казус и сака да сподели, може слободно да (ми) пише.
Фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom