Кајги,
колку петки Туфи има, толку милиони имам јас, овај двојки де
Конечно ми утврдија кој ми е проблемот со забот што ме корне од болка недела дена. Сум имал четврт корен
Чудо природе сум бил ми рекоа, мада јас колку што знам не е толку редок ваковиот случај. Лапај си антибиотици братеуууу
Дај боже да го оправам за брзо време, па да јадам како човек после којзнае колку време
Вчера се избричив после 2 месеци. Нов човек сум, 15 години помлад
Морав да се избричам, Вардар тепаше во Кратово за прв пат од петте гостувања на кои сум бил во Ѕинголенд, па тоа беше знак за првите промени
Најдобро гостување во последниве којзнае колку години
https://www.youtube.com/watch?v=fqW5Ow2n6Sc&feature=youtu.be
Секогаш сум сакал да го посетам Кратово туристички, а не за натпревари на Вардар, ама никако да ми се оствари таа желба
Кога пешачевме 20 километри од Страцин до стадион, откако не ни дадоа да продолжиме со автобуси, го видов целиот дел пред влезот на градот и штета е да не се направи еден убав пикник таму. Работите не се смениле воопшто, истите луѓе во истите куќи, дури веќе и сум успеал да им ги запамтам фаците, фасадите од куќите, единственото продавниче по патот, куќата на бабата која ни мачкаше леб со маргарин...
Рекичката која тече долж патот плаче за да биде посетена и да се се направи еден одличен пикник крај нејзе. Огромна штета е што има многу ѓубре по патот, веројатно никој во државава не се ни сетил дека можат малце и хигиенски да дејствуваат, а не само да ги сечат дрвјата во околината...
Таквите рекички во природата, ми се најдолем извор на испирација, да живеев покрај нешто такво, ќе напреднев многу повеќе во најразни области, за разлика од напредокот кој го имам сега.
Од друга страна, греота е како уште едно гратче заминало во целосен заборав од државата. Бројот на жители веројатно се намалува со голема брзина, млади над 18 години има во се помал број, нема иднина за тие што останале, останува градот на пензионерите и на децата кои по заршување на средното образование ќе го напуштат Кратово и никогаш нема да се вратат.
Тук-таму се појавуваа некои изненадени млади лица кои не гледаа како одиме на стадион, една бабичка ни мафташе од тераса, луѓето си работат во дворовите, а еден татко си додаваше со топка со едно детенце, додека малото пекинезерче трчаше по истата. Воглавно тоа е се што забележав да живее по улиците
Додуша, повеќето веројатно беа на стадион
Патот до стадионот е како од една епизода од Мики Маус кога одат со Шиљо по една планина, во која имаш само бесконечни кривини, и кога ќе им се откачи едниот дел од приколката, па Шиљо ќе летне надоле...
Едвај минува автобусот од што е тесен патот, а од другата страна те чека провалија
Станав од местото, затоа што ми се вртеше од глетката, како и секогаш
Интересни се мостчињата низ градот, камените фасади на некои куќи, а посебен впечаток ми остави една куќа чиј ѕид е само на неколку сантиметри од карпестиот предел на планината околу Кратово. Стадионот распад систем, ништо не се менува... Од парите што ги добија од УЕФА, веројатно само едно ѕидче направиле позади голот. Луѓето од терасите излегоа да видат што се случува, да ја видат црвено-црната еуфорија на трибините.
Главен виновник за пропаѓањето на еден ваков град меѓудругите е и Ѕинго...
Дваесет минути пред почеток на натпреварот, гледаме влегува џип на теренот и од негува излегува некоја постар и подебел човек. Можеби и не беше Ѕинго, ама и најмалите сомнежи не поттикнаа да загрмиме ЅИНГО ПЕДЕР НАПРЕД ВАРДАРЕ ОЛЕ
Појако ехо мислам дека немало, цело внимание во градот го привлековме...
И луѓето не го сакаат, ама за жал се зависни од ситните пари кои им ги дава за да работат за него. Се богатат на сметка на народот, ама тоа е кога немаш кој да те заштити... Кај што има сила, таму нема правдина.
Поздрав до Ѕинго
Како ни се заредија гостувања во Источна Македонија, секоја втора недела ќе треба да одиме натаму. Мада после тортурата која ни ја изврши шоферот, не знам кој би сакал пак да оди на гостување. Како не му се смачи со 30 на саат да вози од Кратово до Скопје, патувавме 3 часа