Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
4 јануари 2020
Мислења
476
Поени од реакции
863
Драга К,
Кај моите дома треба да завршиме некој работи, а полицикиов час подолг деновиве,па затоа сум кај нив. Еве седнувам кафе на тераса да пијам конечно.Се загледувам и почнувам да си размислувам како работите можат да се сменат на најнеочекуван можен начин.За релативно кратко време, на подобро.Почна од обична зафрканција и два реда муабет, развивајќи се во насока која никој не би ја предвидел, како снегот на 1ви април, си викаш шега е, ама чиста реалност. Се смеам, ми текнувам првиот пат кога се видовме и се скинавме од смеење, длабоко ми е врежана таа насмевка и гласно смеење.

Иако не сме многу километри оддалечени, ми фали, нејзиниот поглед, прегратката и нејзиното присуство.Ми фали нејзиниот мирис додека спиеме и утринскиот бакнеж пред кафето. Не само она , туку и бебенцето, да го галам преку стомачето. Ги бројам деновите, часовите и минутите да дојдам кај неа , да не ситничарам до секунди сега многу е. Денес 1ви мај, ух колку сакав да идеме на пикник заедно во ливада или парк или пак покрај езеро, баш сончево е. Ама не ми е криво, зошто ќе идеме наредна година сигурно и не само за 1ви мај, ќе надохнадиме за ова соодветно.

Би звучел клише ако кажам дека ја сакам, а ја сакам!
За да не е клише ќе опишам со неколку стихови..

"... Кога ја љубев Дениција
како да калемев светлина од мракот,
како да внесував воздух летен во зимен,
како да станував единствениот сведок
за бакнежот помеѓу громот и металот..."

Пс.Честит први мај на сите работници и пролетери!
Пс.Пс. Ах има уште 4 дена, 17 часа и 24 мин од моментов!

Ф

Флеш

Гостин
„Моето име е Велко Десетов Срединовски, командант на армиите на Северот, генерал на Легија Феликс [формиран од распуштената римска легија„ Легио IV македоника “], лојален слуга на вистинскиот император Маркo Златковски. Татко сум на убиен син , сопруг на убиена сопруга. И јас ќе ја имам својата одмазда, во овој живот или во следниот .“

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Треба да има затворска казна за луѓево што порачуваат нешта од рандом ФБ страни и потоа се жалат дека се измамени. Значи не за тие што го извршиле скемот, туку за тие што наседнале.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Станувам денес околу 8...доручек, утринско кафе..едвај расонет ми доаѓа идеа за мала прошетка во природа. Брзо дома им давам предлог Катланово..радости како да реков зимајте пасошите одиме до Солун. На брзина за помалку од 20 минути сите спремни ме чекаат пред врата. Јас проверувам дали сум земал клуч од кола, фото апарат, наочари, итн и излегуваме. За кратко сме таму..возам по стариот пат за Велес и барам ширинка да паркирам покрај патот. Излегуваме од кола....убавина..птици пеат, преовладува пролетна светло зелена боја. Опуштено пешачиме по патот (јас во меѓу време правам по некоја фотка) и бараме некоја ливада за да седнеме. Најдовме убава ширинка, си седнавме на трева, уживавме во чистиот воздух и прекрасната глетка. Веќе два саати поминале, ми се чинеше како да се 10 минути. За жал веќе беше 12:30, плус пешачење уште 40тина минути до кола и назад за СК..ќе почне полициски час.
Сега се чуствувам толку опуштено, буквално заборавив на се. Од понеделник многу почесто ќе практикувам природа, околина на СК па и подалеку.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Како ме воспитаа како ме запустија моите вака :facepalm:
Не можам да заебам човек, а нон стоп сум изложен на превари....таман ќе помислиш некој има искрени намери ќе проба да те заебе. Малку ми фали да станам ѓубре нек си ебе матер.....

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.497
Поени од реакции
10.400
Зад секоја наша несреќа, стои нашата лековерност, малоумност..или нашата гордост или нашата глупост или нашиот порок.

Затоа човекот низ целиот свој живот си прави повеќе зло отколку добро.
Што ќе успееме да направиме со нашиот памет, ќе го упропастиме со нашиот карактер.
Што ќе успееме со нашата добрина, ќе упропастиме со нашиот порок.

Што ќе успееме со нашата мудрост, ќе упропастиме со нашиот темперамент.

Целата мудрост на човекот треба да му служи за себе да не си прави зло.

Треба да се чува повеќе од себе отколку од своите непријатели...(y)

D

dARK_ElementaL

Гостин
Ми текна на една случка од средно на која и ден денес се газам од смеење.
Имавме еден професор што знаеше понекогаш и да опцуе кога ќе се изнервираше.
Еднаш ни раскажуваше некоја стара приказна. Не знам кокку е вистина, но верувам дека ќе ги насмее сите овде.

Влегол на предавање. И гледа внатре цел клас како му викаат на еден ученик ,,педер, педер". Професоров ги прашал што е работа, зошто му викате педер. Тоа, драга, да ти било работата тој клас и уште еден клас биле во непријателски односи и се такмичеле кој повеќе кецови и неоправдани ќе има. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: И сега овој едниов поправил кец, двојка добил и цел клас против него, педер бил. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
Драга кајгана,
Сабајлево си станав 6 10 без фрка ама уопште,си скував кафенце и го изглеав новиот трејлер на новата игра на Асинс Крид франшизата .. ветува играта. Пошто сум хардкор момак и работам за први мај пошто некој мора нели, си тргнав на работа и пред да влезам у кола комшијата ми објасни дека се ќе се реши со коронава за брзо, се е дел од игра, како можело до некни по ниеден излекуван сеа по 60 душии и јаче и тако даље .. така троа ми одржа лекција саабајлечка прво-мајска - си киманв со главата и си тргнав. На работа ко на работа, дојдов дома.. прв први мај да го работам а да не сум нафуран.. шо знам онака неутрален. Домашна атмосфера .. си поштуем кога ќе ми се каже нешто ко сега - групирање НЕ - Океј. Мезенце таратур и ракииче, измезив две три ракии, скарата веќе беше на маса уз скарата три Хајнекен лименки (многу тенко пиво бе?), и ме дрмна некако искрено, така да следното беше си пуштив ЛОСТ при крај сум на 5та сезона (3rd rewatch), и му ја заспав. И за крај Кантеркум со пријателите на Кајгана серверот, кај што ги извозев на Астек а Рики Ламберт беше многу нафуран цела вечер незнам зашо.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515

Loyalty to any one sports team is pretty hard to justify, because the players are always changing, the team can move to another city. You're actually rooting for the clothes, when you get right down to it. You know what I mean? You are standing and cheering and yelling for your clothes to beat the clothes from another city. Fans will be so in love with a player, but if he goes to another team, they boo him. This is the same human being in a different shirt; they hate him now. Boo! Different shirt! Boo!

Џери донекаде има право за мислава, ме натера да се преиспитам дури и зошто навивам за тимовите за кои навивам, заклучок од една страна наметнато мислењето кога сме биле многу мали од родители/роднини/другари, втора тренер/спортист во тимот ни бил на некој начин идол, перформансите кои ги прикажувал тимот, градот од каде што доаѓа и во одредена мера е и дресот :D

Сфатив дека ако ги споредам дресовите пример на Манчестер тим за кој навивам уште од основно школо со некој друг тим (не земени во предвид модификациите кои се правени низ годините) навистина во секој случај го бирам дресот на тимот за кој навивам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom