Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Си бил еднаш еден Џеки. И Џеки се викал Бен Довер. А Бен Довер имал брат близак Бенд Овер. И толку.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сменава е смрт Недела навечер, ме отепа грип и сега попушта, па ме убива истоштеност, досада и меланхолија се истовремено. А и умот шашма ми е од Џон Данахер, ваков гард таков гард завршници сите 9 курсеви му ги симнав од торент, официјално по 200 долари еден е да го купиш, до пола не сум...

D

dobramuzika

Гостин
стара школа стадиони се најдобри стадиони, покрај забраната за играње пред публика, успеавме некако околу 150 до 200 души да ја гледаме борец = шкендија, 4 -2, па до година ако сака борец и трета лига нека испадне, на домашен терен по втор пат си ја тепаме шкендија.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.041
Поени од реакции
24.792
Завчера почина Милица Остојиќ, попозната како Мица Трофртаљка. За турбофолкот она што за металот се Блек Сабат, уште со првиот сингл Даворике Дајке во 1968-ма и пропратната насловна слика

таа ќе го трасира патот за овој жанр и ќе ја постави основата на се она што подоцна ќе следи. Пионер, прототурбофолкер и визионер пред своето време, таа прва ќе почне со користење на визуелна сексуализација што ќе остане главна и најбитна одлика на апсолутно сите подоцнежни ѕвезди на овој правец.

(Сингл-Имам нешто ал не дам 1969)

Таа сексуализација ќе биде не помалку присутна и во текстовите во индиректна форма со пресносно значење, суптилност за која еден мајстор на занаетот како Буковски можел само да сонува.

Секогаш уникатна и неповторлива ќе се појави и во неколку филмови како Ми Нисмо Анџели, Ране и Лепа Села Лепо Горе.

Ќе остане исто така запаметена и по легендарната изјава која ќе стане основна премиса на музичката индустрија децении подоцна и по која широките народни маси ќе се водат при евалуација на кој е подобар музичар и што е подобра музика.

Na upit kako tumači činjenicu da u Beogradu prodaje više gramofonskih ploča od Beethovena, Mica Trofrtaljka je spremno ispalila: – Ja uopšte nisam čula kako peva taj novi pevač Betoven, ali je sigurno da ja pevam mnogo bolje od njega jer prodajem više ploča!

И покрај тоа што музичките историчари потеклото на турбофолкот го лоцираат во 80-тите години најчесто со подемот на Лепа Брена, за мене тој секогаш ќе започнува во 1968-ма со Даворике Дајке.

И токму на овој ден ја гледаме моќта на жената. Тестостеронски најinduced музика во човештвото, песни пред кои емотивно попуштале мафијаши, криминалци, ратни злочицинци и психопати оперирани од совест, музика која ќе биде асоцирана со автомеханичари, камионски шофери, плочкари, водоводџии и останати занаетџии, германски гастербајтери и бауштелари, сфери на постоењето во кои естрогенот вирее колку кокосово дрво на Аљаска, звуци кои раѓаат срчи од пивски флаши, претвараат грев од шприцерот и кулминираат со звукопробојни истрели на Црвени Застави и Калашникови и кои тераат балкански рамбовци, шварценегери и урковци да им се јавуваат на бившите и да им плачат како мали деца, а во центарот на сето тоа-жена.

Среќен 8-ми Март!

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Кога ќе слушнам некој да каже нема смисла да не се однесуваш пристојно и со почит кон роднините. Сепак сте во некакво сродство. Е тогаш ми се блуе, што би рекол еден пајташ. Каква почит, какви бакрачи. Почит се заслужува драги мои. Не можеш да се однесуваш со почит кон некој кој сака да те прави будала и се обидува да те молзе како алпска крава. Баш знам еден случај кога почина една баба во соседството и ќерка и не дошла на погребот, ама затоа дошла кога требало да се дели пензијата која останала од бабата. Па уште имала храброст да каже дојдов јас по мојот дел. Да ви ибам тоа племето раскашалено и ненормално. :neetaka:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Драга, 9-ти март е веќе и можеме да заклучиме дека единствен резултат од борбата за еднаквост меѓу половите е тоа што мажите почнаа да се депилираат и плачат ко жени, а жените да пијат и да прдат како мажи

84628610_10218459499052791_3666072058233618432_o.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom