Денеска ми доаѓа покана за на свадба,за кај мелезов-братучед у Германија за у септември ...,Он ти е упола наш-упола Германец .... Пишуе одлука до март месец дали одиме кај него..... Му јавуем по вибер,офкорс на енглески,честито,снајка која е ....Испаднала некоја полицајка млада од Дуизбург .... Му викам,како ти е планот?! Мене ми е атер да дојдам,ама скупо е да отидам за денеска идам,утре се враќам .... Ако доаѓам,да биде 5/7 дена престој .... Ако не ти е проблем,дај кај тебе ќе се сместиме ....Скапо ми е само авионот и повратен билет ....Треба и најмалку симболично 100 евра подарок за мој стандарт нели?! Знаев ќе се вади лешперот
Абе брат,не може кај мене,глупо ќе да е .... Да ти најдам смештај,има по 40 евра од ден ?! Штоооо?!
Абе овој ем ме вика,ем тера самиот да плаќам пола Европа .... Хихихи
Значи копиљ,ако те мрзи,поубаво да не ти доаѓам на свадба .... Пратил покани до неколку мои блиски,шо зборувавме,ако не сакаш да не угостиш да преспиеме и да не плаќаме изгор .... Најди друго станче за околу 5 души и ќе ни биде поефтино .... Да плаќам по 40 евра .... Треба 250 за билет,100 за подарок,200 за џепарлак,по негово 5х40е од ноќ .... Иии ?! 700 евра ?! Ма иди јеботе роџак швабски .... Со овие пари уше 500 евра и ќе одам Занзибар,а не кај Мерќел ...