Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Дојдов до разговор сосема случајно со 30+ годишен дечко. Здрав, прав, ништо не му фали. И го прашувам како животот, што работи, дали студирал, и сите тие основни прашања после немање долг период контакт...Ми вели ништо не правам во животот, немам еден ден работен стаж, одам сега до маркет да купам чипс и да кулирам со музика.
Па и уште смешно му е.
Мене повеќе ми е за плачење работава. Да бев на место на родителите, од дома ќе го избркав, нека се снаоѓа како знае и умее во животот, нека стекне некои навиќи, ама изгледа гален од мајка си е.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
ajmo u planine... jas roden tuka na ovoj asfalt,davam ete cesen zbor,deka vo najskoro vreme go napustam.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.124
Поени од реакции
15.950
Драга,

Не те читам месециве.
Те отварам ради филм делот, и филм кога ќе размислам не памтам што гледав последно ... И онака нема некој избор сега, ваљда.
Наполнив уште една година. Сменив диоптер и сега сум поќоро од порано според него. Ја скратив косата. Уште ставам по три лажици кафе во кафето. Уживам во вежбањето. Јадам повеќе, изгледам послабо. Папагалот нема научено нова фраза, збор, изгледа толку е во мозокот кај него. Мислам дека веќе не сум алергична на полен, или неам заприметено.
Комшиката си зела куче од мојата омилена раса, ќе заплачев некни.
Се на се, лигле бев и си останав.
 
D

dARK_ElementaL

Гостин
Драга, како што е познато веќе, во македонскиот јазик има четири типа на степенување.
Еве на пример ќе ја степенувам титулата глуп:
-Глуп
-Поглуп
-Најглуп
-Надпросечно глуп

Не сфаќам стварно што толку се потресоа сите деновиве за 8мото место на Тамара. Она требало да победи, де вака де онака. Абе и јас сакав да победи, ама има еден проблем. Моментално немаме доволен капацитет за да организираме таков настан. Каде ќе се организира, во Универзална :pos:? Седете бе ајде, прво изградете сала, па после мавајте се од земја.
 
Последно уредено од модератор:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Sto ubo ke bese da pobedime nekni, a za sala,sto mu ja mislis site imaat sala,ama Mariovo nema sekoj,zatoa ke ja organiziravme na otvoreno vo Mariovo. AKo nesto se pobunea gejcite deka nivno bilo togas ke odevme na German, pazi ime,,Evrovizion of German , nord Makedonija,,, sto ne znaes kade e German, pa sekoj skopjanec od Stajkovci znae-pitaj.[DOUBLEPOST=1558442536][/DOUBLEPOST]


eve skopjani da si znajte i ova,oti mozi nekoj ke ve prasa sto imase na vlezot vo GTC pred zemjotresot,a i ni toj ne bese, potocno bas na vlezot na levo na bankata.
Pa eve tuka kade bevme nie krsteni posle ratot crkva Sv,Konstantin i Elena,eve ja tuka a ne karsi kino Kultura i dom ARM - (jna)
 
Последно уредено:

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.793
Поени од реакции
7.017
Понекогаш, мислите се поубаво место од стварноста. Веројатно се имам повторено неколку пати, веројатно и секогаш се повторувам. Долго време се чувствувам отсутен. Своја туѓина, никаде припадност. Знам дека има надвор. Некаде. Нешто. Постои, веројатно. До пред некоја година многу читав, учев, пронаоѓав смисла. Сега, само апатично егзистирам, чекајќи да се дојде до некаков раб. За да пропаднам или да го свртам во моја корист. Кој знае. Цел живот несигурен.
I don't want to live like this, Lord. I don't want to live at all. I don't want to make this face anymore, but if I don't, that's all. I don't want to live like this anymore. I don't want to live at all. I don't want to make this face anymore, but if I don't, that's all. I don't love. I don't feel anything. I don't feel anything where this love should be I don't want to feel this anymore but if I don't, that's fake. I don't want to do this anymore, but there's nothing else to take. I don't love. I don't feel anything. I don't feel anything where this love should be.
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.489
Поени од реакции
16.137
Некому Господ му дава деца, некому за жал не. На ваквите шизофреноиди би им ги одземал децата, би има лупнал драконска казна, а за ова јавно јадење гомна би им дал друштвено-одговорна работа цел месец, без ниеден слободен ден. Жално е што терате помодарство, а не размислувате што може да донесе тоа на вашите деца...

vakcina.jpg
 
Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Zivotot nema smisla bez alkohol.. Najdobrite odluki se doneseni so alkoholot.... sekoj nema da se slozi so mene, no taka e.....
 
Ф

Флеш

Гостин
Уса ќе влегуе у војна со Кина заради Хуавеи :LOL:.
Поготово Интел,Гугл,сигурно и Фејсбук итн амерички компании ....
Уше поголема пародија е пази ....Главни фаци или блиски фаци на америчкиве фирми се од Кина,Русија,Индија итн :LOL: Кинески зет е Цукенберг-Фејс ....Руски пола газда е на Гугл,во Интел има голем акционер од Кина .... И сеа шо ми викале Трамче и УСа ....Ќе блокирале телефони ?! :LOL::LOL::LOL::LOL:
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.574
Драга,
Сакам да сум втора средно и најголем проблем во животот да ми биде зашто интернетот на Телеком е спор, а најголема траума да ми е што биологија ни дале 50 страни за учење за тест :shook:
Живот - компот...
 
Член од
28 септември 2016
Мислења
35
Поени од реакции
17
ДК
Пред 5 години читав една книга, пред 4 уште една со иста малку задскриена тематика од главната - смрт на човек, иако стар, и остварен сепак доаѓа смрт, црна, миризлива а ти адолесцент, долго време си пасивен, не чиниш доволно да ја запреш, успориш, дури потајно ја посакуваш. Минат денови, месеци, тебе те удира психолошки шамар. Те гризе душа, самиот се срамиш од својот примитивен, инстиктивен морал. Се каеш, но не се плашиш да платиш.
Светот е суров, креаторот дозволил да има зло за да го спознаеме доброто.
 
Последно уредено:
Член од
30 август 2017
Мислења
997
Поени од реакции
1.433
ДК

Кога се порачува пица се знае што се порачува: Маргарита ( направено со моцарела и добар сос а не со ефтин кашкал како што обично така го прават кај нас) Наполетана или Пеперони четврто нема. Се друго е глупост за мене
 
Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Јас пак ќе помагам на сите, небаре Мајка Тереза сум.
Остави ги да гнијат и тонат во мизеријата, и така сите ти вртат грб на крајот.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom