Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.736
Поени од реакции
24.391
Синоќа ми се случи нешто неочекувано, уште не можам да си дојдам на себе поради случкава... Од смеа!
Имено, имам пријателка, има некои 45 години и има син 20тина години. Синоќа малиот ми пиша дали можел да дојде да му помогнам со нешто. Одоговорив потврдно. Доаѓа малиот, изван себи, цел во паника, тепка, се тресе, морал да ми каже нешто, не можел повеќе... „Што ти е бе?“
Веќе некој период бил зацапан во мене и сакал првиот пат да му биде со мене. Не сакал да биде со некоја клошарка, туку така, без емоции. :icon_lol:

Му сварив чај за смирување, му дадов колачиња, разговаравме(морав да бидам внимателна да не му сјебам селф естим затоа што е екстремно повлечен и срамежлив), гледавме аниме серии и го испратив дома кај мајка му. Мочко.
 
L

Löwe

Гостин
Украдено од фб



Станот од родителите на тато, а мебелот од родителите на мама, поклон за свадбата. Не е многу комотен, 70 квадрати, ама имаме нешто свое.
Казанчето тече, ама кој ќе бара мајстор и којзнае колку ќе земе. И вратата од бањата е скапна и црвосана, нормално, купена пред 30 години од првиот газда на станот. И прозорците се од тогаш ама не дуваат многу, се крпи некако, скапо е да реновираш, немаме стандард, катастрофа од држава сме.
Вчера бевме во Солун, мама си бендиса една бунда од 200 евра, ја купивме, па еднаш се живее. На ќере и купивме фармерки од 100 евра и кошула од 50 евра, исти како на мама, леле ќе пукнат од мака кога ќе го видат сторито на инстаграм со хаштаг #likemotherlikedaughter. Тато и синко строго се облекуваме во поло и лакоста. Кога излегуваме сите сме усогласени во стилот и бојата, како оние славнине на инстаграм сме, башка ако не види Сергеј можда ќе не има на телевизија.
Денес пак јадевме надвор, на шпоретот работи само малата рингла, другите се расипани, мајстор е изгор, аздисале, ќе буцне со фазомерот овде онде и дај петстотче, е да бе глупи сме ние брат ти да не крадеш. Да се купи нов уште поскапо, ем не се квалитетни, ќе се расипе за некој месец. Претежно вечераме по ресторани, сигурно имаш видено, стално се чекираме на фејсбук, плус кај се исплати да готвиш, вечера за четворица е максимум две иљадарчиња да се утепаш од јадење, живо џабе, кај се намирници, струја, мачењето.
И од кровот ни тече малце ама па што има ние први да скокаме, другиве станари нека го средат. А многу се безобразни, лани ни побараа за поправка на лифтот исто како на другите, а ние живееме на 1ви, најмалце го користиме, нека си платат тие од 6ти, 7ми што имаат мака. И чистачката во влезот е безобразна, ѓубрето ни стои пред врата недела дена и нејќе да го фрли, што се замислува бе таа, за тие 300ден што и ги плаќаме треба и дома да ни подзачисти. За на работа и роднини да не ти кажувам, абе малце да кренеш глава и не можат да те поднесат од љубомора.
Дома ни е троа незачистено, ама леле како се шминка мама, ајлајнерот го става беспрекорно, карминот малце и е излезен од линиите ама тоа дека има тазе филери па не и е навикната раката. Иначе мама сака, ама не може да чисти, и се лупи гел лакот од доместосот и кива од прашината, башка не може и на работа и дома и деца, па и мама има душа. Едвај чекаме во недела да дојде чистачката, оти змии и лебарки ќе почнат да излегуваат.
Зимава бевме на скијање во Банско, се испотрошивме, облека и опрема за скијање, хотел, едно друго. Не скијаме многу, децата на санка, онака колку да излеземе на чист воздух, ама па срамота е да се шеташ во фармерки и обична јакна таму. И секој ден во хотелот не се јаде, здосадува, да смени човек троа, ќе излезеш на вечера, на коктелче...
Лани бевме на летување во хотел со 5 ѕвезди, петсто евра вечер за четворица, доручек и вечера. Морето викаат убаво било, ние не го видовме, се бањавме во базените, какви беа не знаете, абе фантазија. Имаше и фитнес во хотелот, панорамски лифт, сауна... Еден пријател ни среди во една агенција со попуст, живо џабе. Мора човек да одмори бе баце, цела година работиме, стресови, ич не ни е лесно, во државно сме, еден роднина и од партија средија, ама не не штедат, маста ни ја извадија и пак не стигаат парите, на крај на месец старите праќаат некој денар, а не дека тераме некои луксузи, стисни ваму стисни таму, пак не стига.
Годинава ако ја продадеме нивата на дедо, планираме пак на истото место, па во септември ќере почнува прваче, во приватно школо ќе ја запишеме на исто место да се со синко. Башка друго е, приватно си е приватно. Малце е далеку ама тато ќе ги носи со новата кола од работа, и бензин му плаќаат, па што, кога можат другиве да користат, може и тато.
Дома многу ни е тивко, децата се со телефони и таблети во раце цело време, ние исто со телефоните седиме да не ги вознемириме па да почнат да ни скокаат на глава, абе мува да помине се слуша, комшиите еднаш се немаат пожалено на галама. Нејќат надвор да си играат со други деца. Не сме ги однесле ама сме ги прашале, нејќат да чујат. А и што ќар ќе имаат од мижаница и брканица, ќе научат пцовки и којзнае уште што, вака фино воспитани деца не се со секој да ги пуштиш. Ги носиме само со децата на директорот да си играт, многу се богати, а и нас ни оди муабетот.
И така... Вие арни, како со животот?

(Ликовите се измислени, секоја сличност е случајна)
 
Член од
29 септември 2013
Мислења
790
Поени од реакции
1.581
Хај,

Ми се гади од Лила Филиповска. ОК, жено не се занашај дека имаш 25 години, за такви "природни" деколтиња и задник. Аман, па овие компанииве шо ги рекламира не можат некој помлад да најдат и не толку нападен. :facepalm::гомце::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick:
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
Se dogovorivme neli, prikaski od sega samo tuka
A za skopskite plazi i dosega sum ti pisal po nesto,ama ova ne,sum si go cuval do sega vo i za sebe.
i da se razbereme ne bese edna plaza tuka pod nekoj most tuku po cela dolzina od Taor do sastav.
A toa vreme Vlae bese mnogu daleku od gradot, pa i edna Kisela voda bese nadvor od gradot.
A jas mal sum bil togas ama dobro se sekavam na tie plazi gi imase eden kup pa duri edna i nudisticka.
A si bea vaka Opatija plaza, Mangupska plaza,Oficerska plaza,Zelezen most plaza,Gradskka plaza, Ruska plaza,Turska plaza...
Ej Ruska Plaza...e zosto de Ruska plaza i kade bese taa,toa ne moze da ti go kaze nekoj skopjanec od Supli kamen ili Studena bara,ama mozam jas.
A tie as skopjani od tamu de neka pricaju o Pcinji.
Ruska plaza bese na ovaa desna strana e kaj sto e sega toj aleksandar palas.
Pred da cues i za poteklo na imeto uste i ova, nie skospki kopilji i mangupi lebot po miska i celo leto na Vardar,a po pat ke skineme nekoj patlidjan.
E voda ne nosevme, ete takka nemase togas plasticni sisinja a termozite gi imaa samo onie iz jna.
Ama nie vaka blisku do rekata vo pesokot so race ke napravevme edna pogoilema slajka,ke pocekame malku da slegle pesokot i pi, pi kolku sakas
i nikoj ne ne fati tenkoserec ni morbili ni vragovi,si pievme voda celo leto od Vardar.
E tamu kaj sto ti e toj hotel sega si imase ranc eden Rus. Potocno nekoja bavca i nekoe kukare - kolibce i nekoja supa i stala.
Poradi nego i plazata se narece RUSKA plaza poradi toja Rus,a nekoj velea e Ermeec a nekoj pak Ukrainec,amma vazno RUS ili kratko coek od SSSR.
Kako ostanal tuka posle ratot neznam.
Pokraj drugoto toj cuvase i edna krava,dali bese nasa ili ruska i toa neznam, mal sum bil togas.
Cesto pati znaese tatkomi da rece aj da kupime edno mleko od Rusot, i ke ponesevme od doma stakleno sise so siroko grlo.
I taka ednas doma sipajki go toa mlekoto za varenje vo tendjere i op edno malo ripce plus ripna vo mlekoto.
I sto i...poveke ne kupuvavme mleko od Rusot...toj da ti go krstel toa mlekoto so najcistata voda vo Evropa za toa vreme od Vardar.
E znam deka sakase poveke da procitas za nudistickata plaza na Vardar i za naseto lazenje i protinjane po vrbite na Vardar,more i gnjurenje po Vardar
so slamka vo usta za da dojdeme do taa plaza i da go vidime toa-ona zabranetoto za gledanje vo toa vreme od kolena nagore.
 
Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Во последно време се напатив со овие емисииве со барање злато низ Австралија. Мислам дека сум повозбуден и од самите копачи додека ја чепкаат тоа земјата кога ќе засвири детекторот.
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.425
Поени од реакции
7.789
*hits blunt

Идеја од милион долари:
Сакаш да ослабнеш? Многу лесно.
Измислуваш фрижидер кој пушта песна при отварање. Ја ставаш пример "A star is born" да пичи цело време кога ќе го отвориш и voila, вечито си слаб.

магично...


по-срање замарачка глупа песна здравје.
Fuck this shit.
Бредли Купер стигна да е пејачиште а Лејди Гага номинирана за билион оскари.
Е животе, сјебани џојстику.

Тоа е тој просечен мозок човечки, онака ќе си потпевнува на такви песници ала деспасито и дуа липа, ќе ги игра оние идиотски мини-игрички, ќе ќе си чита жута штампа, ќе става по 50 слики дневно, ќе си штрака у тоа телефонот правејќи ништо.
За каков ли прогрес ние зборуваме??
Тек па кога скроз онака Идиокраси кога ќе почне да се остварува.
 
Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Ако некогаш исчезнам од социјалните мрежи тоа ќе биде само поради некои ликови кои ме замараат со прости, глупи и безвезни муабети.
Get a life бе.
 
Член од
30 август 2017
Мислења
997
Поени од реакции
1.433
Вчера ми беше роденден пред тоа намерно на фб блокирав да се појави нотификација дека на 1/3 ми е роденден, за разлика од лани, предлани и години пред тоа.... каде фб вриеше со нотификација со големи "искрени" "честитки" ова година од сите пријатели што ги имам на фб само 6 (од кои 3 се од најблискиот кург на семејстовото) запомна дека ми е роденден и ми честита. Тука сфатив колку се лажни социјалните мрежи и "пријателствата" таму, за кои социјални мрежи и дружења ние губиме многу од нашето драгоцено време.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.660
Поени од реакции
34.952
ДК,

Со ваква младина, тешко дека може да имате подобра иднина, песнава била хит деновиве бре, кога ја слушнав мислев некој за сеир ја има скоцкано :eek: Не е на арно толку многу користење на наркотични средства :anco:
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.969
Поени од реакции
17.799
Инаку нема што друго да кажам колку многу ми недостасува Македонија и се што си оди со неа и лошо и добро ама и тука само за жал можам да кажам то е...
 
Последно уредено од модератор:
Член од
23 август 2010
Мислења
38.170
Поени од реакции
107.681
Сакам две работи во моментов:
1. Барем 10% од позитивната енергија на вработените во маркетот Зур
2. Да ми ја кажат тајната за тоа како може да се толку позитивни сите вработени, без никаков исклучок

Да се разбереме, има милион маркети во земјава, кој поголем кој помал сеедно, ама во ниту еден немам видено ваква позитивна енергија и културно однесување од вработените како во Зур. Патем, ниту им правам реклама, ниту ми се роднини, ниту познавам некој од вработените или газдите, ама едноставно да му е мерак на човек да купи нешто од маркетот. Не знам дали е сегде така, јас зборувам за оној во Карпош кај полициската станица.
Обично тие што работат по маркетите и продавниците се намуртени или им е скурчено од животот па често се лошо расположени и лошо се однесуваат со муштериите. И живо ме занима колкава плата земаат, не ми се верува во еден обичен маркет да земаат некоја голема плата што би ги терала до толку да се позитивни. Изгледа до менаџментот е. :icon_lol:

Нема везе, добро е да се види и малку позитива во нашава мизерна земја каде многу повеќе гледаме намуртени и несреќни лица отколку насмеани, ведри и весели.

Бај д веј, едно женско копито ќе ме прегазеше завчера на Рузвелтова, а притоа да нагласам возеше Рејнџ Ровер. Значи беше на едно 20-30 метри од мене кога веќе стапнав на пешачкиот, почнав да одам најнормално а оваа како се доближуваше така повеќе забрзуваше па на крај морав да подрипнам нанапред зашо ќе ме направеше палачинка. Не сум насилна особа и не сакам тепање ама еден ден морам да претепам некој ваков кретен или кретенка, сеедно. Не може до толку да сме без осет бе, не е можно едноставно. :yid:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom