До и Од модераторот на подфорум Религија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.780
П.С. Нема да има муслиман за модератор и точка. Не се пени бесцелно. Вие сте уште на слабо скалило за демократија и разбирање на другите што не се муслимани. Не зезај...
Мене лично, малку, ми е нејасно како тоа модераторот треба или не треба да биде нешто (атеист, Муслиман и сл.).
Во крајна линија, применувањето на форумските правила во пракса, е повеќе техничка задача и нема никаква врска со личните убедувања/верувања.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Па така де... потребно е да се донесе пристрастноста кон религијата своја, кон пријателот и неговите размисли, до минимум и да се мисли колку што се може пообјективно.
Сето ова предлагање атеист-верник модератор ме потсетува на муслиманскиот концепт на она: вие вашето ние нашето и потоа ќе се поделиме.
Батали, све е тоа политика на крв и војна.
Не се тие сеуште за модератори. Не се ниту за членови, затоа и си го имаат исламски центар и се што оди со него. Си се тупкаат по рамо како си разбираат све и си уживаат... Ако саката и тука да е така... Еми гадно се зезнал некој муслиман во тој поглед.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Доста си се муабетите на темвава ... темава за што е може да видите од самиот наслов на истата.

За да ви ги решам дилемите ...
Модератор може да биде било кој! (без разлика на неговата верска/„неверска лол“ определеност)
Но
Треба да биде непристрасен во неговите одлуки
Често да го посетува подфорумот, да следи што се дешава на него и да реагира на она што треба да се реагира (пријавени постови, вулгарно, недолично однесување, спам итн итн итн) непристрасно!!

сите оние кои судејќи по нивните постови се крајно пристрасни, радикални во нивните ставови едноставно неможат да бидат модератори затоа шо нема да судат правилно. Точка. The End.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.780
Нема потреба од модератор Муслиман, exlexmk го имаат.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Нема потреба од модератор Муслиман, exlexmk го имаат.
Грешка си ...
јас сум христијано - муслимански - атеистичко - гностистички верник ... според досегашните квалификации од сите вас на Религија ...

Шо се оденсува до темата шо ја затворив, немам намера да чистам плуканици по темата, да си го мерите со САД Косово 2001ва Русија, Куран и се што ќе се изнапише на темата ...

Најди НЗС во последниве 2000год и кажи врз основа на религиска припадност кој има поголеми злодела направено ... темата е срање уште од старт ... и отворена со една реченица ... парафразирам, Еј гледајте ги муслиманиве само бунтови прават и се тепаат ... ајде да отворам тема и ќе си ги мериме на кој му е поголем ... знам шо да очекувам и немам намера да изигравам џогер на темата да чистам глупости ..

патем ... секој се раѓа невин ... зависно од културата и средината во која живее станува таков каков што е ... зошто се тие земји такви лесно ќе заклучиме ..
не се правам либерал со постов (шо се однесува до мене сите тие религиозни фанатици кои спалуваат се самоубиваат и убиваат невини без разлика на вера јас би ги наденал на кол, нема нешто пострашно од слика на дете кое, невино во секој смисол без разлика на националност вера и сл да го видиш како страда, да го видиш убиено од такви прости религиозни фанатици (пак ќе кажам ги има од секаков вид и подвид на вера, нација итн)) Се ова шо денес се случува е реакција на одредени акции направени од најголемите „демократи“ на земјава ... кои кај стасаат „демократизираат“, вршат притисоци на земји, нации, само и само за свој интерес ... а се разбира на такви акции ќе има и реакции во кои и невини гинат ... штета ...

Остави ги нека живеат како сакаат, кој се тие демократи да ми кажуваат како јас треба да живеам .. се додека на никого не сметам остај ме да живеам во мојот свет со мојот простотилук и мојата „недемократија“ така живееле моите предци, така ми кажале мене така и јас ќе живеам ...

Но доколку со години некој врши притисок врз мене и мојот начин на живот и згора на тоа гинат мои деца, мој народ од тој „демократ“, јас следната генерација ќе ја учам како да се бори против асимилаторот, да го уништи, да ги уништи неговите деца ... тоа е природно правило, не треба никаде да биде напишано, желбата за одмазда ја имаме сите.

Аналогно на ова се дешава и кај нас во Македонија, дојдоа демократите да ни кажуваат како сме требале да живееме, со векови и векови сме тука и постоиме, ама ете сега не сме биле компактни, требало да го смениме начинот на живот, требало рамковен, требало мултикултуризам (кој гледаме како пропаѓа по европа), требало педери, курви, наркомани, се тоа било природно, колку повеќе ни го наметнуваат нивниот педерски начин на живот толку повеќе одбивност се ствара од тие демократи и кај нас (или се лажам а?).

Затоа престанете со тие етикетирања и бош муабети, и да не се „смееме„ и подбиваме за нешто кое патем ни се дешава во самиот двор и кај нас.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Грешка си ...
јас сум христијано - муслимански - атеистичко - гностистички верник ... според досегашните квалификации од сите вас на Религија ...

Шо се оденсува до темата шо ја затворив, немам намера да чистам плуканици по темата, да си го мерите со САД Косово 2001ва Русија, Куран и се што ќе се изнапише на темата ...

Најди НЗС во последниве 2000год и кажи врз основа на религиска припадност кој има поголеми злодела направено ... темата е срање уште од старт ... и отворена со една реченица ... парафразирам, Еј гледајте ги муслиманиве само бунтови прават и се тепаат ... ајде да отворам тема и ќе си ги мериме на кој му е поголем ... знам шо да очекувам и немам намера да изигравам џогер на темата да чистам глупости ..

патем ... секој се раѓа невин ... зависно од културата и средината во која живее станува таков каков што е ... зошто се тие земји такви лесно ќе заклучиме ..
не се правам либерал со постов (шо се однесува до мене сите тие религиозни фанатици кои спалуваат се самоубиваат и убиваат невини без разлика на вера јас би ги наденал на кол, нема нешто пострашно од слика на дете кое, невино во секој смисол без разлика на националност вера и сл да го видиш како страда, да го видиш убиено од такви прости религиозни фанатици (пак ќе кажам ги има од секаков вид и подвид на вера, нација итн)) Се ова шо денес се случува е реакција на одредени акции направени од најголемите „демократи“ на земјава ... кои кај стасаат „демократизираат“, вршат притисоци на земји, нации, само и само за свој интерес ... а се разбира на такви акции ќе има и реакции во кои и невини гинат ... штета ...

Остави ги нека живеат како сакаат, кој се тие демократи да ми кажуваат како јас треба да живеам .. се додека на никого не сметам остај ме да живеам во мојот свет со мојот простотилук и мојата „недемократија“ така живееле моите предци, така ми кажале мене така и јас ќе живеам ...

Но доколку со години некој врши притисок врз мене и мојот начин на живот и згора на тоа гинат мои деца, мој народ од тој „демократ“, јас следната генерација ќе ја учам како да се бори против асимилаторот, да го уништи, да ги уништи неговите деца ... тоа е природно правило, не треба никаде да биде напишано, желбата за одмазда ја имаме сите.

Аналогно на ова се дешава и кај нас во Македонија, дојдоа демократите да ни кажуваат како сме требале да живееме, со векови и векови сме тука и постоиме, ама ете сега не сме биле компактни, требало да го смениме начинот на живот, требало рамковен, требало мултикултуризам (кој гледаме како пропаѓа по европа), требало педери, курви, наркомани, се тоа било природно, колку повеќе ни го наметнуваат нивниот педерски начин на живот толку повеќе одбивност се ствара од тие демократи и кај нас (или се лажам а?).

Затоа престанете со тие етикетирања и бош муабети, и да не се „смееме„ и подбиваме за нешто кое патем ни се дешава во самиот двор и кај нас.
Доста бе ...атеист еден...:pos:
Не ми шибај одма негативни..ова беше за да ја „ублажам“ малку работава.
ПС Потполно се слагам со тебе...кол за сите фанатици..па и за атеистичките

T

Tetro

Гостин
Грешка си ...
enough said.
ti si bil bre "sam protiv site", iako site mislea deka si od nasite. :D

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Dali na sekoja prijava na mislenje ide po avtomatizam negativni poeni ili se cita mislenjeto prvin? Koncepciski so pogled na sustina ili ne?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
exlexmk,

членот Ставрогин практикува потпис со цитат од мој пост...Што ќе превеземеш по тоа прашање?
Она кое најмогу ми иде на „таквото„ е вадење зборови од контекст и нивна злоупотреба против авторот од постот. Настрана што механичкото цитирање не значи и доловување на мислата од авторот.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Dali na sekoja prijava na mislenje ide po avtomatizam negativni poeni ili se cita mislenjeto prvin? Koncepciski so pogled na sustina ili ne?
Се чита, барем јас читам.
И немора да значи дека ќе се добијат негативни поени.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 22:12 ---
exlexmk,

членот Ставрогин практикува потпис со цитат од мој пост...Што ќе превеземеш по тоа прашање?
Она кое најмогу ми иде на „таквото„ е вадење зборови од контекст и нивна злоупотреба против авторот од постот. Настрана што механичкото цитирање не значи и доловување на мислата од авторот.
Не е моја надлежност, неможам да корегирам нечиј потпис ниту било што.

Обрати се во администрација кај админите за тоа и супермодераторите.
Има некои новости за модерирањето? Бидејќи само јас изгледа сериозен останав за фунцкијата...
Нема :(

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Се чита, барем јас читам.
И немора да значи дека ќе се добијат негативни поени.

Не е моја надлежност, неможам да корегирам нечиј потпис ниту било што.

Обрати се во администрација кај админите за тоа и супермодераторите.

Нема :(

Тнкс. мада моеш и малкуууцка по либерален да бидеш. Опомена пред негативни, па...после негативни. Муабет, ПП пред директ Пиночевски :)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Тнкс. мада моеш и малкуууцка по либерален да бидеш. Опомена пред негативни, па...после негативни. Муабет, ПП пред директ Пиночевски :)
Нема ефект, пробано многу пати.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Бан од тема
Заработивте бан на темата:
Телемити - Liber AL vel Legis - Thelema
Причина за банирање:
Континуиран оф-топик.
Траење на банот Перманентен

Иако може да ја читате темата, не е дозволено да пишувате нови мислења.

Во очите на телемитите сега си како Мојсе,ги спаси.:D

Kajgana Shop

На врв Bottom