Нема потреба од модератор Муслиман, exlexmk го имаат.
Грешка си ...
јас сум христијано - муслимански - атеистичко - гностистички верник ... според досегашните квалификации од сите вас на Религија ...
Шо се оденсува до темата шо ја затворив, немам намера да чистам плуканици по темата, да си го мерите со САД Косово 2001ва Русија, Куран и се што ќе се изнапише на темата ...
Најди НЗС во последниве 2000год и кажи врз основа на религиска припадност кој има поголеми злодела направено ... темата е срање уште од старт ... и отворена со една реченица ... парафразирам, Еј гледајте ги муслиманиве само бунтови прават и се тепаат ... ајде да отворам тема и ќе си ги мериме на кој му е поголем ... знам шо да очекувам и немам намера да изигравам џогер на темата да чистам глупости ..
патем ... секој се раѓа невин ... зависно од културата и средината во која живее станува таков каков што е ... зошто се тие земји такви лесно ќе заклучиме ..
не се правам либерал со постов (шо се однесува до мене сите тие религиозни фанатици кои спалуваат се самоубиваат и убиваат невини без разлика на вера јас би ги наденал на кол, нема нешто пострашно од слика на дете кое, невино во секој смисол без разлика на националност вера и сл да го видиш како страда, да го видиш убиено од такви прости религиозни фанатици (пак ќе кажам ги има од секаков вид и подвид на вера, нација итн)) Се ова шо денес се случува е реакција на одредени акции направени од најголемите „демократи“ на земјава ... кои кај стасаат „демократизираат“, вршат притисоци на земји, нации, само и само за свој интерес ... а се разбира на такви акции ќе има и реакции во кои и невини гинат ... штета ...
Остави ги нека живеат како сакаат, кој се тие демократи да ми кажуваат како јас треба да живеам .. се додека на никого не сметам остај ме да живеам во мојот свет со мојот простотилук и мојата „недемократија“ така живееле моите предци, така ми кажале мене така и јас ќе живеам ...
Но доколку со години некој врши притисок врз мене и мојот начин на живот и згора на тоа гинат мои деца, мој народ од тој „демократ“, јас следната генерација ќе ја учам како да се бори против асимилаторот, да го уништи, да ги уништи неговите деца ... тоа е природно правило, не треба никаде да биде напишано, желбата за одмазда ја имаме сите.
Аналогно на ова се дешава и кај нас во Македонија, дојдоа демократите да ни кажуваат како сме требале да живееме, со векови и векови сме тука и постоиме, ама ете сега не сме биле компактни, требало да го смениме начинот на живот, требало рамковен, требало мултикултуризам (кој гледаме како пропаѓа по европа), требало педери, курви, наркомани, се тоа било природно, колку повеќе ни го наметнуваат нивниот педерски начин на живот толку повеќе одбивност се ствара од тие демократи и кај нас (или се лажам а?).
Затоа престанете со тие етикетирања и бош муабети, и да не се „смееме„ и подбиваме за нешто кое патем ни се дешава во самиот двор и кај нас.