До и Од модераторите на подфорумот Политика и вести

Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.582
Поени од реакции
35.382
Денеска ќе си бевте српчиња барем, ќе си носевте шајкачи мајкачи, ќе си ги славевте Дража, Бабунски, Соколовиќ, Довезенски, Скопљанче...
Вака ви вметнаа Татари во химната ни криви ни должни и плус ве натераа да мислите дека нивните потомци како синот на Гули ве окупирале во ВСВ.
Кој мајнд фак човече...
Нај трагикомична амебовидна маса на светот
Ќе ги банира некој од форумот ваквите агитатори чија единствена намена е 24/7 да го навредуваат Македонскиот народ, и секундарно - да ги усеруваат дискусиите со препукувања (во случајов и на национална и антимакедонска основа)?

Навистина не гледам зошто ваков лик треба да постои на форумов. Не се работи тука за разлика во ставови и мислења, туку безочно навредување на матичниот мнозински народ на форумот во кој ги пишува ваквите бљувотини. Треба да имате нула толеранција за вакви работи и за вакви ликови. Ниту теоретски ништо добро за форумов не може да дојде од нив.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Ќе ги банира некој од форумот ваквите агитатори чија единствена намена е 24/7 да го навредуваат Македонскиот народ, и секундарно - да ги усеруваат дискусиите со препукувања (во случајов и на национална и антимакедонска основа)?

Навистина не гледам зошто ваков лик треба да постои на форумов. Не се работи тука за разлика во ставови и мислења, туку безочно навредување на матичниот мнозински народ на форумот во кој ги пишува ваквите бљувотини. Треба да имате нула толеранција за вакви работи и за вакви ликови. Ниту теоретски ништо добро за форумов не може да дојде од нив.
Па нека почнат со твојот соборец Јамајка и со сите останати кои ја замајуваат темата со Бугарите и Албанците секогаш кога сакаат да навредуваат про украинското расположение на темава.
А за трагикомична амебовидна маса нормално се работи за такви како твојот соборец.
Јас никаде не спомнав Македонски народ.
Јас самиот сум Македонец и тоа многу поголем од повеќето овде кои се од Скопје и околината и кои немаат ама баш никаква врска со вистинската Македонија.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мислењета за подемот и падот на FTX, па и за потребата за регулации на круптовалутите од Политички случувања во САД- Генерална дискусија се преместени во посебна тема FTX.

Со оглед на тоа дека насловот на темата е премногу кус за пребарување, истиот наскоро ќе биде променет. Воедно, со оглед на тоа дека темата нема вовед, ако некој сака да го напише, ќе го спојам со првиот пост. :)

Едит: Темата "FTX" е преименувана во "FTX- подем и пад" со цел да може да се пребарува. :)

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.582
Поени од реакции
35.382
Само да прашам до каде е работата со санкционирање на резидентните навредувачи на славомакедонскиот народ македонскиот народ.
Ликов може колку сака да се правда дека е „Македонец“, ама дефакто и дејура постојано навредува, провоцира и константно предизвикува офтопик (со бугарска пропаганда) на темите во подфорумот Свет, најчесто во тие за Украина.

Вреди ли оваа држава и понатаму да продолжи да постои кога мнозинскиот славомакедонски народ воопшто не е со истите принципи и начела и не размислува исто со тие врз чии идеи и начела ја базира својата историја?
Па побогу, зошто сеуште ја тупите и не поднесете иницијатива и предлог за смена на химната и поголем дел од историјата и да почнете да ги воспевате Тито, Колишевски итн. а хеј Словени повторно да биде химна?

Уште подобро ќе биде и ако обрнете на српски како официјален јазик и така целосно ќе го решите проблемот со Бугарите во однос на историја и јазик.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.582
Поени од реакции
35.382
Истиот лик продолжува да ни го навредува народот, ова што го цитирам овде се само некои од неговите навреди.
Интересно е до кога ќе се толерира и што треба да направи за да биде санкциониран.
Кул сум си јас, туку гледај ги славомакедонскиве шимпанза кои урлаат. Им се запали фитилот, толку требаше, низок ајкју.
...
Јас ќе реагирам и кога се зборува и против Албанци и против Грци и против Власи, не е проблем.
Едноставно нејќам српски слуги и к..р.п...ч. како и руски ботови и тоа е тоа.
Им посакувам се најлошо...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Истиот лик продолжува да ни го навредува народот, ова што го цитирам овде се само некои од неговите навреди.
Интересно е до кога ќе се толерира и што треба да направи за да биде санкциониран.
16 казнени.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Предлагам автоматско банирање за вакви прекршоци.
Тоа @коцка , не можам да банирам членови од форумов. Можам само да давам опомени, казнени и привремено или трајно да банирам од теми. :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Нема wildcard за цел подфорум? :cautious:
Има, како опција, можам да банирам и на другите подфоруми, ама таму не можам да бришам мислења.

Не можам трајно да банирам од форумов. Немам таква опција. Само супермодераторите и админите можат трајно да банираат членови. :)

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.693
Поени од реакции
3.974
Не, најголемиот дел се банирани. :)
И са банирани неправилно. :)
Но, вие не сакате да слушате и читате други мислења .
Со години живеете во урбани легенди и локал патриотизам, а сите мисли кои ги побиваат се „бугарска пропаганда“.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
И са банирани неправилно. :)
Но, вие не сакате да слушате и читате други мислења .
Со години живеете во урбани легенди и локал патриотизам, а сите мисли кои ги побиваат се „бугарска пропаганда“.
Не, банирани се правилно. Прво се шири антидржавна пропаганда, а второ се пишува историја во Политика и вести (офтопик). :)

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
227
Не, банирани се правилно. Прво се шири антидржавна пропаганда, а второ се пишува историја во Политика и вести (офтопик). :)
I posledniov ne e losh
Vo pravo si mnogu gjubre imashe tamu, proveruvajsi, moze da treba ushte da se chisti ….

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.582
Поени од реакции
35.382
Би замолил да се регулира малку дискусијата во темата за војната во Украина. Никој не е без вина онаму, ама има исфрустрирани ликови кои некои зборови не ги вадат од уста. Еден пример е @AntonT12 (подолу пребарување за само една тема во последниве пар недели) ме мрзи да барам а има и други „интересни“ keyword-и:

Предлагам за сите прекршители казнени поени и со надминување сума од поени да има едно 3 месеци одморање од темата. Ете и мене веднаш ставете ми казнени, како за пример... Она онаму веќе на ништо не личи.

1673108113235.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom