Дојран

Член од
18 јануари 2018
Мислења
334
Поени од реакции
246
До пред 5-6 години летно време до 21ч беше ден.
Никогаш на Севердонсково поднебје не било ден до 21:00, темница е во 20:45 на летна долгоденица, а чист бел ден е до отприлика од 4:40 до 20:30,
помести 1 час, добиваш 5:40 со 21:30
Средина на октомври 7:25 со 19:05
Сега, со сегашнава часовна зона, во средина на септември е ден од 6:00 до 18:55
Со +3 часовна зона, подолго ќе трае попладневниот период, а утрото коешто е помалку искористено, ќе трае пократко

Ми беше поентата дека еве и септември е жешко, езерските води се топли, да бевме на +3 зона, ќе се осеќаше како да е август бидејќи мракот во средина на месец ќе паѓаше во 20:10, како во август

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.851
Поени од реакции
17.085
незнам со ветерот, ама мислам дека СИТЕ веб цајтови прават грешка, пишуваат км/ч а вредноста да не е за м/с... 15 па и 20 км/ч е гола вода...башка во Валандово и
Штип има ветерни централи, мислам се работи за минимум 40 =50км/ч ветер, башка е што е сув и ладен, како на море Бура, ама овој е поладен, Дојран е мала вода...целиот тој регион е ветровит и со остра клима, па во Врасна и Асдпровалта мрзнат палмите..убаво е од Ставрос надолу и во Турција од Измир јужно...
единствено место каде е убаво а нема комарци е Хургада, Црвено море..
б.т.в., сега мислам со короната и затварањето на границата Дојран го утепаа до крај...има нешто туристи, ама порано тука идеа и грци и срби...

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
Дечки, за летово планирам да одиме до Дојран на неколку дена, реков да прашам дали скоро некој бил таму и како е, оти прв пат ќе одам.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.106
Поени од реакции
74.963
Дечки, за летово планирам да одиме до Дојран на неколку дена, реков да прашам дали скоро некој бил таму и како е, оти прв пат ќе одам.
Јас сум тука моментално и редовно одам вон сезона минативе години :D
Како да ти кажам, зависи каков одмор бараш. Дојран е добар баш за одморање. Убави кафани за риба, во секое кафанче има топ риба. Во Фук так имаш и добра скара. Има една пицерија и една пекара со топ бурек. Нема ноќен живот за млади, баш е пензионерски и за мали деца. За мали деца има едни играчки од пред христа, колички за чукање, рингишпил. Има неколку кафичи за помлади, а воглавно младите одат на базен во Романтик.
Плажите уште не се разработени, во моментов ги пополнуваат со песок, иначе се како ниви изорани. Само на 2 места има лежалки, ама ќе се сме и тоа до лето. Најубава е на фук так скоро до граница. Во моментов е милина, сам си се бањам во цело езеро. Водата е бара, 30 степени.
На градската плажа е бљувотина, жаби крекаат само.
Пазари во маркетот спроти Романтик, се друго има цени поскапи од Веро и Тинекс.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.322
Поени од реакции
3.380
Како да ти кажам, зависи каков одмор бараш. Дојран е добар баш за одморање. Убави кафани за риба, во секое кафанче има топ риба. Во Фук так имаш и добра скара. Има една пицерија и една пекара со топ бурек. Нема ноќен живот за млади, баш е пензионерски и за мали деца. За мали деца има едни играчки од пред христа, колички за чукање, рингишпил. Има неколку кафичи за помлади, а воглавно младите одат на базен во Романтик.
Плажите уште не се разработени, во моментов ги пополнуваат со песок, иначе се како ниви изорани. Само на 2 места има лежалки, ама ќе се сме и тоа до лето. Најубава е на фук так скоро до граница. Во моментов е милина, сам си се бањам во цело езеро. Водата е бара, 30 степени.
Алекс бич плажата постои уште ? На времето таа беше најубава..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.106
Поени од реакции
74.963
Алекс бич плажата постои уште ? На времето таа беше најубава..
Постои и уште си е иста ко порано. Само што во моментов нешто се гради во околината и не е пријатно за уживање :D

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
Фала ти. Треба баш во Алекс апартмани да одиме и не ми се потребни никакви забави и кафиќи искрено. Важно ми беше дали е во ред тоа место таму.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.520
Поени од реакции
10.415
Пари да ми даваат, во Дојран на одмор никад не би отишла.
Може само на еднодневен излет во некоја кафана на ручек(сите имаат добра риба).

Kajgana Shop

На врв Bottom