- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 3.088
- Поени од реакции
- 1.255
Мене ме имаат избркано од работа за многу побанална работа, па ете здрав и жив сум. Дали со тоа што на мое место дојде некој друг се подобри квалитетот на фирмата. Искрено појам немам ама не правам драми ради тоа. Ама можеби и дека платата и не беше којзнае каква и а и душата ми излегваше па не се насекирав до толку. Сега ако земиш дека цел ден некој си го прчи во некоја канцеларија и зема убави пари за тоа, можеби и треба да биди загрижен.
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 03:26 ---
Јас имав желба да бидам доктор и да работам на клиника, ама не примале со техничко.
Не примале ни во државна администрација, а не си свесен колкава желба имав таму да работам. Така да остај не се секирај до толку, во приватното не се толку пребирливи![]()
Jас работам во една словенска фирма и не сакам државна работа па дури и така да ми понудат,но се секирам за мојот брат,тој е вработен во општина вевчани скоро 7 години,и ќе треба да знае англиски јазик на високо ниво,и како доказ ќе треба да покаже сертификат од ТОЕФЕЛ,затоа што и за старите вработени ќе важи законот..