Донесен е законот за Државни службеници = "аирлија казнување и бркање од работа"

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ова значи дека ќе има уште поголема дискриминација, кој е од која партија. Сега ќе можат да ги бракаат од работа тие кои не се нивни
Cornix cornici oculos non effodiet
Тоа е тоа. За да отвараат повеќе места за своите и да ги држат под контрола полесно тие кои ќе ги вработат.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Во тие први 5 се наоѓаат уким, битолскиот, штипскиот, охридскиот и штул ако не се лажам и нормално е тие да имаат предност пред дисперзираните студии и приватните факултети. Кај првиве квалитетот на образованието е многу на повисоко ниво за разлика од другите да не се лажеме, а за приватните воопшто и не ми се пишува - теле да се запише на нив и ако си плаќа редовно ќе заврши..

Ама чекај сега, многу е ЛИЦЕМЕРНО да се дискриминираат ДИСПЕРЗИРАНИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ,па зошто тогаш цело време јадеја гомна одете запишетесе, знаењето е сила знањето е моќ итн, дисперзираните студии се отворени токму баш од ова СМРДЕНА ВЛАДА, а приватните универзитети се отворени според законот за високо образование..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Ама чекај сега, многу е ЛИЦЕМЕРНО да се дискриминираат ДИСПЕРЗИРАНИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ,па зошто тогаш цело време јадеја гомна одете запишетесе, знаењето е сила знањето е моќ итн, дисперзираните студии се отворени токму баш од ова СМРДЕНА ВЛАДА, а приватните универзитети се отворени според законот за високо образование..
Какви се тие дисперзирани универзитети? :pos:
Најголем дел од дисперзираните студии се при рамките на УКИМ и УГД. И двата универзитети се на таа листа.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

MNOGU E LOSO DA SE DISKRIMINIRAAT LUGETO SAMO SO SREDNO SKOLO PASTOAKO AKO NEKOI IMA FAKULTET MNOGU SE LICEMERNI GO NAPRAVIA SREDNOTO SKOLO ZADOLZITELNO ZA SEA FAKULTETI DA BARAAT TI EBAM VLADATA SMRDENA

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Какви се тие дисперзирани универзитети? :pos:
Најголем дел од дисперзираните студии се при рамките на УКИМ и УГД. И двата универзитети се на таа листа.

Добро ајде дисперзирани студии,студентите на УКИМ имаат најголеми права, упсс не се сите дисперзирани од УКИМ,а инаку што ќе биде например со факулетот за туризам од Охрид?? А и со Апостол Павле што учат за информатика? Па на крај краева што ќе биде и со тетовскиот универзитет?

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
MNOGU E LOSO DA SE DISKRIMINIRAAT LUGETO SAMO SO SREDNO SKOLO PASTOAKO AKO NEKOI IMA FAKULTET MNOGU SE LICEMERNI GO NAPRAVIA SREDNOTO SKOLO ZADOLZITELNO ZA SEA FAKULTETI DA BARAAT TI EBAM VLADATA SMRDENA

Па јас уште од почеток бев против задолжително средно,затоа што многу убаво знаев дека ќе има дискриминација при вработувања..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.090
Добро ајде дисперзирани студии, УКИМ има најголеми права, упсс не се сите сиперзирани од УКИМ,а инаку што ќе биде например со факулетот за туризам од Охрид?? А и со Апостол Павле што учат за информатика? Па на крај краева што ќе биде и со тетовскиот универзитет?
Па очигледно ке треба да си го заработат лебот. Се надевам дека не вложуваа толку години од својот живот и толку парични средства за џабе. Сигурно после земањето на дипломата се способни сами да си заработат за живот. А и греота е тоа нивно знаење и екпертиза залудно да пропаѓа во некоја државна канцеларија. Тогаш стварно за џабе учеле.

• Ми се допаѓа
Reactions: oon

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Па очигледно ке треба да си го заработат лебот. Се надевам дека не вложуваа толку години од својот живот и толку парични средства за џабе. Сигурно после земањето на дипломата се способни сами да си заработат за живот. А и греота е тоа нивно знаење и екпертиза залудно да пропаѓа во некоја државна канцеларија. Тогаш стварно за џабе учеле.

И јас сум за професионална администрација, ама не со вакви дискриминаторски закони,како што е со сертификатот од ТОЕФЕЛ, па потоа доколку си дипломиран од УКИМ ќе се вработиш итн,а додека пак ако си од приватен или од некои други државни универзитети тогаш апсолутно немаш никакви шанси ни да конкурираш за државна работа.. Упссс во Франција или во некои други европски земји за да се вработуваш во државна администрација не ти бараат сертификат од ТОЕФЕЛ за анлгиски јазик и еден куп испити и триста глупости..

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Конечно некој со факултет кој работи во фабрика за автомобили за 10 000 денари да има можност да го замени работното место со некој неписмен пикнат во администрација.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Конечно некој со факултет кој работи во фабрика за автомобили за 10 000 денари да има можност да го замени работното место со некој неписмен пикнат во администрација.

А што правиме доколку тој што ќе работи во државна администрација нема сертификат од ТОЕФЕЛ и ако не е дипломиран од УКИМ?? Очигледно не знаете за што станува збор,во никој случај со ваков закон нема да се подобри квалитетот на администрацијата..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.090
И јас сум за професионална администрација, ама не со вакви дискриминаторски закони,како што е со сертификатот од ТОЕФЕЛ, па потоа доколку си дипломиран од УКИМ ќе се вработиш итн,а додека пак ако си од приватен или од некои други државни универзитети тогаш апсолутно немаш никакви шанси ни да конкурираш за државна работа.. Упссс во Франција или во некои други европски земји за да се вработуваш во државна администрација не ти бараат сертификат од ТОЕФЕЛ за анлгиски јазик и еден куп испити и триста глупости..
Се доаѓа до мислење дека животна желба на секој дипломец е да работи во државно.
Блазеси ни.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Се доаѓа до мислење дека животна желба на секој дипломец е да работи во државно.
Блазеси ни.

Јас немам таква желба.. Но се грижам за другите млади што имаат желба да се вработат во државна администрација,а ќе бидат дискриминирани..

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Мене ме имаат избркано од работа за многу побанална работа, па ете здрав и жив сум. Дали со тоа што на мое место дојде некој друг се подобри квалитетот на фирмата. Искрено појам немам ама не правам драми ради тоа. Ама можеби и дека платата и не беше којзнае каква и а и душата ми излегваше па не се насекирав до толку. Сега ако земиш дека цел ден некој си го прчи во некоја канцеларија и зема убави пари за тоа, можеби и треба да биди загрижен.

А инаку на блиските роднини на премиерот не верувам дека ќе им се случи нешто..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.090
А што правиме доколку тој што ќе работи во државна администрација нема сертификат од ТОЕФЕЛ и ако не е дипломиран од УКИМ?? Очигледно не знаете за што станува збор,во никој случај со ваков закон нема да се подобри квалитетот на администрацијата..
Мене ме имаат избркано од работа за многу побанална работа, па ете здрав и жив сум. Дали со тоа што на мое место дојде некој друг се подобри квалитетот на фирмата. Искрено појам немам ама не правам драми ради тоа. Ама можеби и дека платата и не беше којзнае каква и а и душата ми излегваше па не се насекирав до толку. Сега ако земиш дека цел ден некој си го прчи во некоја канцеларија и зема убави пари за тоа, можеби и треба да биди загрижен.
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 03:26 ---
Јас немам таква желба.. Но се грижам за другите млади што имаат желба да се вработат во државна администрација,а ќе бидат дискриминирани..
Јас имав желба да бидам доктор и да работам на клиника, ама не примале со техничко:(.
Не примале ни во државна администрација, а не си свесен колкава желба имав таму да работам. Така да остај не се секирај до толку, во приватното не се толку пребирливи;)

Kajgana Shop

На врв Bottom