Долги или кратки врски!?

Adr1anA

NAUGHTY GIRL
Член од
12 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
4
Не можам да планирам до кај ќе одат работите-може за врската што мислам дека ќе биде кратка да се развлечееее...ама сакам кратки и слатки!!

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Adr1anA напиша:
Не можам да планирам до кај ќе одат работите-може за врската што мислам дека ќе биде кратка да се развлечееее...ама сакам кратки и слатки!!

hm, hm, interesno ...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
FortunE напиша:
Anonymus1 напиша:
ти напиша цитирам"Какви врски претпочитате?
Дали сте за кратки -> секоја недела или секоја втора со некој/а нов/а
или пак сте за долги -> еден/а за подолг период неколку месеци, години"
Anonymus1 напиша:
инаку јас сум против долги врски
Ете какви врски сакаш ти = претпочиташ
Точно е тоа дека не можеш да знаеш колку време ќе останеш со некој, но ако пред себе си ставиш преграда и не сакаш долга врска, сигурно нема да бидеш со личноста повеќе од месец дена (пример). Постојано ќе те совладува авантуристичкиот дух се додека не одлучиш да се "средиш".

Баш кога сум помислила и сум се надевала дека врската ќе тера подолго време, траела два месеци и толку. Затоа, не се замарам со тоа колку ќе трае, оставам спонтано да се одвиваат работите.
e sea mila forchun ja iskreno da ti kazham edna rabota na tebe:
1. ja nikogash ne planiram vo start kolku vreme kje bidam so nekoja devojka (znachi ne sum od tipot se fakjame ideme i vikam so ovaa idam 4 meseci), ne ne sum jas takov jas sum spontan i priroden i ostavam rabotite da si techat sami i po nekoj svoj nepishan redosled. Tochno e toa deka ako planirash kje se zaebesh i zatoa najdobro e (barem spored mene) nemora nikoj da se soglasi da bidesh samo priroden i inovativen vo vrskata a dali kje trae malku ili mnogu kje se znae posle nekoe vreme pominato zaedno

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Moрам да се цитирам самата:

FortunE напиша:
Anonymus1 напиша:
ти напиша цитирам"Какви врски претпочитате?
Дали сте за кратки -> секоја недела или секоја втора со некој/а нов/а
или пак сте за долги -> еден/а за подолг период неколку месеци, години"
Anonymus1 напиша:
инаку јас сум против долги врски
Ете какви врски сакаш ти = претпочиташ
Мил Anonymus1 :pos: Од целиот мој пост кој го цитираше ти, само затемнетиот дел беше наменет за тебе, а ти си сфатил погрешно дека јас давам мислење за тоа какви врски сакаш ти :wink: Она кое доаѓа после болдираната реченица е мое мислење во врска со темава, а немав намера да те "погледнам дискретно" :wink:

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
najdolga vrska mi bila 2 meseca,ziva tortura...poima neam ali neso mi kazue deka dolgata vrska trea da se ostai za vistinska ljubov(ako postoi toa) ili brak...u meguvreme da se fura kako se znae i umee :pos:

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
mary_jane напиша:
najdolga vrska mi bila 2 meseca,ziva tortura...poima neam ali neso mi kazue deka dolgata vrska trea da se ostai za vistinska ljubov(ako postoi toa) ili brak...u meguvreme da se fura kako se znae i umee :pos:
Мислиш единствената 8)
Де кажи ми како ќе знаеш која е вистинска љубов (постои, разбира се) и како ќе ја испланираш "долгата врска" кога ќе ја најдеш вистинската :?
А во меѓувреме може се и сешто да се деси во животот 8)

п.с. елко, елко, порасни уште... :pos:

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Моето_е_поголемо напиша:
mary_jane напиша:
Мислиш единствената 8)
Де кажи ми како ќе знаеш која е вистинска љубов (постои, разбира се) и како ќе ја испланираш "долгата врска" кога ќе ја најдеш вистинската :?
А во меѓувреме може се и сешто да се деси во животот 8)

п.с. елко, елко, порасни уште... :pos:
hahahahha...vaka najverovatno ne mi e edinstvena vrska ali sea ne e bitno toa...kako kje znam koja e vistinska ljubov...ako si tolku siguren deka postoi togas znaes!!!ne moes da tvrdis deka postoi ako ne si ja osetil...a nema so da se planira,ako stanue zbor za vistinska ljubov,nieden problem nema da bide pregolem... 8)

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
mary_jane напиша:
исти ку*ац сум со везиве..најдугачка ми е 3 месеца.

H

HCL

Гостин
Јас повеќе сум по долги(ваљда пошто сум немал долги до сега,ама сепак мислам дека би ми идело боље у долга).Точно е дека неможеш да определиш колку ќе ти трае врската ама сепак ти ако си речеш"ех со оваа не планирам ништо сериозно"-кје почнеш додека си со неа да си флерташ со други,да си ги бркаш...Сепак тоа што планираш и до негде ќе ти се одрази во времетраењето на врската.А тоа некои што тврдат дека таму некоиси од 15-до 18,19 години не треба да гледаш сериозно е голема грешка.Како прво годините немаат врска со твојата спремност кон сериозна врска.Демек ако бидам со една личност цел живот тоа е лошо па ај да не биде така додека сум млад ќе земам ќе "мувам" се што стигнам и ќе имам кратки врски за да можам во иднина да кажам со идел со оваа и онаа и демек сум нешто подобар ако сум идел со повеќе.Ќе си гледам да идам со таа колку што мислам дека е доволно па ако треба(ако ја сакам) ќе останам со неа и цел живот.

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
prepocitam kratki vrski ili muvanja.mozda...no nikako dolgi!kako pee Martin:RANO MI E DA SE VRZAM...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Кога видов дека последното мислење на темава е од smizlicka, едноставно морав да кликнам. Знаев дека ќе има некоја мудрост! : )

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Definitivno kratki. Kako mozat nekoi luge da imaat dolgi vrski, navistina im se divam. Edna nedela sum so tipot i veke gubam interes.Najverojatno do mene e.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.231
Поени од реакции
34.532
kikiki напиша:
Definitivno kratki. Kako mozat nekoi luge da imaat dolgi vrski, navistina im se divam. Edna nedela sum so tipot i veke gubam interes.Najverojatno do mene e.
И да знаеш, најверојатно е. :icon_conf

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
smizlicka напиша:
prepocitam kratki vrski ili muvanja.mozda...no nikako dolgi!kako pee Martin:RANO MI E DA SE VRZAM...

Ej а што уствари подразбираш под мување? Секој нели мувањето го сваќа различно

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Како бе секој мувањето го сфаќа различно?
Се знае што е мување..

Kajgana Shop

На врв Bottom