- Член од
- 15 април 2013
- Мислења
- 1.038
- Поени од реакции
- 796
Не сум горделива. По однос на мојата духовна состојба јас сум во од данте седмиот круг Ич не е добро. Ама нема врска со гордоста. Ни со денешниов муабет.Тоа сепак не прави да си во право, а не си. Колку да си знаеш.
Ти не си горделива? Не мислиш лошо никому?.... итн. Спомна моја “духовна состојба“. Ја знаеш?
Ти имаш подобра “духовна состојба“? Од кај знаеш (без разлика кој е одговорот). Како знаеш колку “малку“ горделивост ќе добијам јас? Имаш горделивостометар? Кажи кај има да се купи, да си купам и јас.
А за твојата горделивост, ај кажи ми дека не ме сметаш за луда или глупава што верувам во Бог и дека не се сметаш за попаметен. Тука е гордоста кога се сметаш за попаметен од некого.
А јас од друга страна те разбирам. Пак ќе речам за да почниш да размислуваш за духовноста и да заклучиш дека нема Бог или дека го има, за да размислуваш во која религија е вистината и да се држиш до тоа, или ете ако не е атеизмот религија да се држиш до мислењето за оваа работа - нешто треба да те поттикне, некоја мака треба да видиш. И те разбирам како човек, верувам дека не мислиш никому зло, таквите луѓе што отворено зборуваат за она во што веруваат не се тие што мислат зло. Различен си од мене по тоа што не веруваш во Бог. Спреми се да се изнасмееш. Верувам дека Бог те сака и те разбира зошто светов не е лесно место, а атеистите не се најлошите луѓе исти се како сите.[DOUBLEPOST=1436531447][/DOUBLEPOST]
јас кажав има три врсти луѓе во сите религии и ете за атер од атеист убедувања....
религии и убедувања
1. Луѓе што веруваат (или не веруваат) и онака постојат никому ништо - осем што се убедени дека се во право а ги почитуваат другите
2. Луѓе што ги користат првите за пари и ставаат маска дека се како некој од нив
3. Сатанисти што прават масакри и грозотии во името на било која религија или убедување фактички ги користат првите за алиби
Ти си од вторите, кога би бил бог би уживал некаде - значи си по парите и лесно ќе се сториш христијанин ако ти носи тоа пари - многу ми го навредуваш вистинскиот Бог што е личност, и толку не се мачам да преведувам повеќе од твоето.
Последно уредено: