Докажете дека постои вашиот бог!

Член од
8 јуни 2015
Мислења
176
Поени од реакции
59
Toчно! овој има помалце од едно влакно на главата а толку книги имаш прочитано - една
Ледче....ќе беше поинтересно ако не реплицираше со овој пост....одговорот што си го дал се подразбира сам по себе, значи немаше потреба!
Или мислеше дека другите се прости па нема да те разберат???....главен дефект на атеизмот!!![DOUBLEPOST=1436536067][/DOUBLEPOST]
Да во име на Бог, а не за да кажам дека јас го излечив со молитва - значи јас се помолив а Бог го излечи... Јас имав силна болка, силна љубов и силна верба дека Бог ќе ми помогне - како што може да се има одма после раѓање ти иде бебињата од цел свет да ги сакаш :)
Види во моето мислење 24 во горниот дел
Мислиш дека те читај некој од овие „мудрациве“???
Не им се секирај, кога се во чопор, и ќе најдат некоја жќртва, многу се јаки. Сам по сам се кријат како п*ки под кошула.
И не се труди да им објаснуваш, не те разбираат, џабе ти е!!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да во име на Бог, а не за да кажам дека јас го излечив со молитва - значи јас се помолив а Бог го излечи... Јас имав силна болка, силна љубов и силна верба дека Бог ќе ми помогне - како што може да се има одма после раѓање ти иде бебињата од цел свет да ги сакаш :)
Види во моето мислење 24 во горниот дел
Jac да имам верба и Бог да ги услишува моите молитви - ќе се помолам сите деца во свет да оздрават и Тој ќе ми ја услиши молбата
. Така е кажано:
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Eve go mojot dokaz !

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Jac да имам верба и Бог да ги услишува моите молитви - ќе се помолам сите деца во свет да оздрават и Тој ќе ми ја услиши молбата
. Така е кажано:
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14
Ништо нема да те покрене како твое дете... сите емоции и сите сили од петни жили ќе ги ставиш во таа молитва

А се молиме јас и ваквите како мене за сите и за се, како не се молиме, ама има и на другата страна од вагата луѓе што ставаат негативна енергија љубомора, завист, освета, клетви

Да не речам во таа соба другата мајка врискаше на глас над детето, а јас молчев со телото душата со секој невидлив атом врискаше и плачеше и бараше внимание од Бог. И доби.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ништо нема да те покрене како твое дете... сите емоции и сите сили од петни жили ќе ги ставиш во таа молитва

А се молиме јас и ваквите како мене за сите и за се, како не се молиме, ама има и на другата страна од вагата луѓе што ставаат негативна енергија љубомора, завист, освета, клетви
To e прилично себичен став, сите за себе само да се молат, и ко ќе им се исполни молитвата - за другите немаме желба ни енергија ни време.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Уште те чекам да ми објасниш за Кант. Немој да мислиш дека ти се забораваат лагите.
Хаха ќе дочекаш, основни поими не разбира не па Кант. Омилена “книшка“ му е комунистичка, ама пустото у бившиот систем не му ја дале оти одел “на црква“. Дочекал во “плурализмов“ даваат и на шуто и на рогато па сега нашиот мили гурџо има книшка комунистичка и си ја чита секој ден. :ROFLMAO:

Член од
8 јуни 2015
Мислења
176
Поени од реакции
59
Па немој така, тие не се такви.....морално.....кај нив моралот високо котира, поготово кај овие тројца што дискутираш со нив.А овој горниов им е Отец...:pos:

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
To e прилично себичен став, сите за себе само да се молат, и ко ќе им се исполни молитвата - за другите немаме желба ни енергија ни време.
Имаме, молиме, колку се исполнува не знаеме, не можеме ни да дознаеме. Ама не може да е исто. Не сакам никогаш да осетиш.
Нека ти оди се како што треба во животот.[DOUBLEPOST=1436537004][/DOUBLEPOST]
Па немој така, тие не се такви.....морално.....кај нив моралот високо котира, поготово кај овие тројца што дискутираш со нив.А овој горниов им е Отец...:pos:
Хехех
Не суди ги, си имаат причини. Или тие се причина за нешто поголемо.

Член од
8 јуни 2015
Мислења
176
Поени од реакции
59
Хехех
Не суди ги, си имаат причини. Или тие се причина за нешто поголемо.
Што се мене тиче. јас директно на клада вакви грешници, или барем еден, за на другите да им дадам шанса да се покајат....:zver:...запали еден за да спасиш 100

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не мислам дека сум попаметна од другите.
Ако не се делат луѓето по убедувањата тогаш имам впечаток дека сме многу слични.
Што е тоа што не е мака а ќе предизвика ваква реакција - што беше кај тебе ако не е тајна?
Јас незнам што сака мојот Бог од мене а камо ли од тебе, и не ти кажувам нешто да правиш или не правиш... ама тоа што верувам дека ги сака луѓето по секоја цена иде во пакетче со вербата во Него. За мене Бог не е хир, не е нешто што го кажувам за инает, значи личност е и според мене постои не само за мене туку за сите и за се без разлика што мислат за Него.
Многу работи може да предизвикаат таква реакција реакција. Ако за тебе тоа била причината, не мора да е за секого иста.
Тоа околу пакет и ми беше поентата, не ме ставај во твојот пакет. Верувај си ти што сакаш, јас (а и многумина) не се во тој пакет, како што ти не си во пакетот на муслиманите, не си во пакетот на хиндуистите ........ и тн. Сфаќаш?
Колку сум горделива... ме замисли... незнам
Не мислам дека сум горделива исто не мислам дека сум неважна и полоша од другите. Можда ја најдов средината на горделивометарот. За да го измериш мојот грев и мојата нечовечност, некаква друга мерка треба да е избегана од златната средина. Нема да ја кажам никому, кој ќе ја најде пријател ми е штом ме познава до толку.
Добро е штом те замислив, ако е стварно. Со кој аршин ќе мериш со истиот ќе ти мерат, нели? Тоа го знаеш.

Што се мене тиче. јас директно на клада вакви грешници, или барем еден, за на другите да им дадам шанса да се покајат....:zver:...запали еден за да спасиш 100
Мирен Суарез... мирен, сега ќе ти дадеме да глодаш, немој раце да глодаш.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Да не речам во таа соба другата мајка врискаше на глас над детето, а јас молчев со телото душата со секој невидлив атом врискаше и плачеше и бараше внимание од Бог. И доби.
Pa ako e taka sto ne se molite za ovie migranite...I niv neka im pomogne bog...zosto tolkava sebicnost?

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Многу работи може да предизвикаат таква реакција реакција. Ако за тебе тоа била причината, не мора да е за секого иста.
Тоа околу пакет и ми беше поентата, не ме ставај во твојот пакет. Верувај си ти што сакаш, јас (а и многумина) не се во тој пакет, како што ти не си во пакетот на муслиманите, не си во пакетот на хиндуистите ........ и тн. Сфаќаш?

Добро е штом те замислив, ако е стварно. Со кој аршин ќе мериш со истиот ќе ти мерат, нели? Тоа го знаеш.
Демек не сум во право за причините ама ти не кажуваш ни една друга причина, нека е и различна од твојата.

Во пакетот е цел свет. Кант хелп ит. Вонземјанин да се појави право во пакетот ќе влезе.

Го знам она кажаното и жива вистина е.

Kajgana Shop

На врв Bottom