Докажете дека постои вашиот бог!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
COVECE BOZJI,KAKVO CRNO SLUZENJE E NA PARITE SO ZARABOTKA NA 200 EVRA PLATA MESECNO ?????????????????????????????? KE MI OBJASNIS KAKVO ?????????? KAKVO E TOA BOGATENJE SO 200 EVRA ?????????????????????????? DA ZARABOTUVA SEKOJ POP PO 200.000 EVRA MESECNO,PO 10 MILIONI EVRA,PA DA RECEME DA,PARI SE,GOLEMI.TI SO 200 EVRA MI VIKAS ONI IM SLUSAT NA PARITE I SE BOGATAT ???????????????????????????????????????????????/ EJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!
Jas ti kazav deka platata vo Biblijata se odnesuva na BENEFICII koi covekot ke gi dobie od Bog! Toa se zdravje,plodnost,zdravi pokolenija,postojana hrana i obleka,dolg zivot,zdrav brak itn... TI AKO SI SATANIST I KAJ VAS SATANISTITE SVE SE VRTI OKOLU PARITE,GLEDAS BOG DAVA PLATA VO VAKVI RABOTI!
Neka otide covek koj nema pari vo crkva i neka kaze NEMAM PARI DA SE KRSTAM A SAKAM i da vidis dali nema BEZPLATNO DA MU SE DADE KRSTEVANJETO.
Klevetnik nieden...
Нервозата и температуриве надвор, можат да ти ја забрзаат средбата со господ, затоа диши.
Каде виде ти ограничување на сума? Пишува ли - бесплатно добивте, ама до 200 евра само ќе давате? Или пишува бесплатно добивте, бесплатно давајте? Дали пишува може да служите на двајца господари, ако на едниот му служите до сума од 200 евра? Или пишува - неможете да служите на двајца господари, или ќе му служите на бог или на парите? Дали пишува, не собирајте богатство што `рѓа го фаќа, молец го јаде и крадец го краде, до 200 евра?
И за крај, дали пишува бесплатно добивте но само ако ви побараат бесплатно давајте, во спротивно наплатувајте?
A za Stariot Zavet,PA TOA POKAZUVA KOLKU SI TI VERSKI NEOBRAZOVAN COVEK.Stariot Zavet e TEMELOT na Hristijanstvoto,zapoznavanjeto na BOG.Kako moze da se nikne drvo ako nema steblo be duduk eden nepismen ??????????????????????????????
Ima ovde sto nemaat hrabrost kako Subzero,sto klevetat kako Let, ama vakvi zlotvori kako tebe da kazat deka nekoj so 200 evra se bogati ili im sluzi na parite..................... ti ili ne znaes sto zboris,ili gresno si razbral sto ti dale za domasna tvoite satanisticki svestenici,ili nemas pojma kolku se 200 evra! I pazi uste sto mi vikas SE VAGJAS NA PORAKI OD STARIOT ZAVET.. pa on sto da ti dadem ? od Talmudot,Kuranot ??

Idi zapalija diplomata sto ja imas,samo te srami!
Тогаш зошто не си обрежан? Зошто јадеш свинско? Зошто не го убиеш соседот што работи во сабота?
Необразован е оној што за цитат од новиот завет, користи како аргумент цитат од стариот завет! Како и се претходно, немораш мене да ми веруваш, прашај било кој теолог, ќе ти го потврди истото.

П.С. Да беше патосов реален, ќе го истенчев од тебе досега.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Нервозата и температуриве надвор, можат да ти ја забрзаат средбата со господ, затоа диши.
Каде виде ти ограничување на сума? Пишува ли - бесплатно добивте, ама до 200 евра само ќе давате? Или пишува бесплатно добивте, бесплатно давајте? Дали пишува може да служите на двајца господари, ако на едниот му служите до сума од 200 евра? Или пишува - неможете да служите на двајца господари, или ќе му служите на бог или на парите? Дали пишува, не собирајте богатство што `рѓа го фаќа, молец го јаде и крадец го краде, до 200 евра?
И за крај, дали пишува бесплатно добивте но само ако ви побараат бесплатно давајте, во спротивно наплатувајте?

Тогаш зошто не си обрежан? Зошто јадеш свинско? Зошто не го убиеш соседот што работи во сабота?
Необразован е оној што за цитат од новиот завет, користи како аргумент цитат од стариот завет! Како и се претходно, немораш мене да ми веруваш, прашај било кој теолог, ќе ти го потврди истото.

П.С. Да беше патосов реален, ќе го истенчев од тебе досега.
Ne te razbiram,sto sakas da kazes so prasanjata vo prviot del ? pa ti rece deka popovite se bogatat i idat protiv Bog so toa sto zemaat plati,trebale OD MILOSTINJA da ziveat.Ti rece toa ne jas.Sto sega me vodis vo pogresni vodi,sakas da se izvadis ???
Ne sum zosto jas ne sum Evrein! Ti razbiras sto e EVREIN a sto HRISTIJANIN ili begase od predavanja koga toa go kazuvaja ? Ti go razbiras zborot ZAVET ? zborovite NOV i STAR ????
Pa zasto da ne ti dadam citati od Stariot Zavet koga rabotite od Stariot Zavet koi Bog gi vetil deka ke gi napravi se slucuvaat i deneska ? Ovde ednas imavme debata porano zosto umiraat mladi i bebinja,zosto se ragjaat defornirani itn..
Odgovorite na toa se vo STARIOT a ne Noviot Zavet.
Vidovvv ispisimus vidov,ti brises patosi sam od sebe! POJMA NEMAS OD BIBLIJA, P O J M A!
Samo sto tie tvoite satanisti ti pomognale da zavrsis fakultet pa sea mi glumis ovde serif a ustvari si TABULA RAZA,RELIGIOZNA I TOA!
So 200 evra sluzat na parite ?????????????????????? COVECE,TI SAM SE IZGAZI I IZBRISA!
Drug pat zapisi na tetratka koja ti e domasnata sto ti ja davaat tie tvoite gospodari-satanisti.Vaka se gubis po forumi...!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ne te razbiram,sto sakas da kazes so prasanjata vo prviot del ? pa ti rece deka popovite se bogatat i idat protiv Bog so toa sto zemaat plati,trebale OD MILOSTINJA da ziveat.Ti rece toa ne jas.Sto sega me vodis vo pogresni vodi,sakas da se izvadis ???
Не го измислив јас тоа, во новиот завет ти го пишува! Во повеќе наврати, ти беа посочени евангелијата, главите и стиховите. Материјалноста и тарифирањето се забранети, не одат заедно, не сум го напишал тоа јас, таму ви пишува.
Ne sum zosto jas ne sum Evrein! Ti razbiras sto e EVREIN a sto HRISTIJANIN ili begase od predavanja koga toa go kazuvaja ? Ti go razbiras zborot ZAVET ? zborovite NOV i STAR ????
Pa zasto da ne ti dadam citati od Stariot Zavet koga rabotite od Stariot Zavet koi Bog gi vetil deka ke gi napravi se slucuvaat i deneska ? Ovde ednas imavme debata porano zosto umiraat mladi i bebinja,zosto se ragjaat defornirani itn..
Odgovorite na toa se vo STARIOT a ne Noviot Zavet.
Vidovvv ispisimus vidov,ti brises patosi sam od sebe! POJMA NEMAS OD BIBLIJA, P O J M A!
Samo sto tie tvoite satanisti ti pomognale da zavrsis fakultet pa sea mi glumis ovde serif a ustvari si TABULA RAZA,RELIGIOZNA I TOA!
So 200 evra sluzat na parite ?????????????????????? COVECE,TI SAM SE IZGAZI I IZBRISA!
Drug pat zapisi na tetratka koja ti e domasnata sto ti ja davaat tie tvoite gospodari-satanisti.Vaka se gubis po forumi...!
Ти си класичен случај - ем шуто ем боде. Поим немаш, а се силиш, навредуваш и даваш квалификации на други. Значи да ти објаснам каква е релацијата помеѓу новиот и стариот звет. Во стариот завет имаш пораки, закони, правила и слично, што во новиот завет не се применуваат и се укинати. Што значи, новиот завет е нешто како анекс на стариот. Кога правиш анекс на договор, неможеш да се повикуваш на делот што е изменет, одкако анексот ќе стапи во сила, ниту на дел од стариот договор, што е изменет со анексот. Тоа значи, дека ако имаш две спротивставени закони, важеки или во сила е оној што е воведен со анексот.
Во контекст на ова, ако во новиот завет имаш правила со кои се забранува наплаќањето на религиозни услуги а во стариот не, тогаш на сила е правилото од новиот завет.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не го измислив јас тоа, во новиот завет ти го пишува! Во повеќе наврати, ти беа посочени евангелијата, главите и стиховите. Материјалноста и тарифирањето се забранети, не одат заедно, не сум го напишал тоа јас, таму ви пишува.

Ти си класичен случај - ем шуто ем боде. Поим немаш, а се силиш, навредуваш и даваш квалификации на други. Значи да ти објаснам каква е релацијата помеѓу новиот и стариот звет. Во стариот завет имаш пораки, закони, правила и слично, што во новиот завет не се применуваат и се укинати. Што значи, новиот завет е нешто како анекс на стариот. Кога правиш анекс на договор, неможеш да се повикуваш на делот што е изменет, одкако анексот ќе стапи во сила, ниту на дел од стариот договор, што е изменет со анексот. Тоа значи, дека ако имаш две спротивставени закони, важеки или во сила е оној што е воведен со анексот.
Во контекст на ова, ако во новиот завет имаш правила со кои се забранува наплаќањето на религиозни услуги а во стариот не, тогаш на сила е правилото од новиот завет.
Preeska rece SLUZENJE NA PARITE i BOGATENJE,sega go smeni vo MATERIJALNOST i TARIFENJE.Sto e ispisimus ? Te zabole glava zatoa sto te matiram so se sto ke kazes pa pocna da ja menuvas terminologijata ? Bas nekoja golema materijalnost se 200 evra vo drzava kade davackite ti se 280 evra! Oooooooooogromna materijalnost!
Ajde daj mi argumenti so koi ke gi pobies citatite koi ti gi dadov predhodno,deka PLATATA se odnesuva na DUHOVNI a ne na MATERIJALNI raboti.Ajde ke mi dades ???
Sega za aneksi se fati.I sega,spored tebe PLATATA od Stariot Zavet od DUHOVNA stanala MATERIJALNA a ? I samo sto zaradi tebe stanala materijalna,svestenicite treba da ziveat na ulica i da pitaat taka ???
Za kakva bre crna milostinja ti zboris kade 99,9% od narodot ti se gola beda?????????????????????? Ne ti e ova ni Katar ni Norveska da zemaat lugjeto po 10.000 evra plata pa ostavi na ikona 100 evra... misli be malce sto zboris,ne mi e interesno da te lupam od zemja! AMAN VISE!!!!!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.693
Поени од реакции
9.300
З А ти со мене дебатираше и се обиде да докажеш дека Исус е роден во декември и дека немало ништо нелогично што во тој период од годината имало овци и овчари навечер на отворено! Кога со конкретни примери и факти ти докажав, дека во тој дел од светот и покрај суптропската клима, овците се носат во бачило уште во октомври, се обиде да ја дискредитираш информацијата и изворот, велејќи дека страницата била сомнителна.
Не бе, не е сомнителна. Оној што ги дава одговорите вели дека Израел се наоѓа помеѓу Средоземното Море и Арапската Пустина на иста географска ширина со таа на Кореја, па така климата на двата региона е слична.
Значи според него, ако две места се наоѓаат на слична географска ширина имаат и слична клима. Тоа се вика елементарно незнаење.

http://english.watv.org/truth/qna/content.asp?idx=2560&page=1

Израел:

Јужна Кореја:

Погледни ги сега температурите во декември за Витлеем:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bethlehem#Climate[DOUBLEPOST=1437488359][/DOUBLEPOST]
Според исламот, секој што на Алах му припишува син, татко, мајка и слично е одпадник. Ако не ми веруваш, имаш тема за исламот, прашај ќе се увериш.
Ти треба да знаеш дека Аллах и Господ Бог не се исто!

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
:pos::pos::pos:

Лееелееее, самиот се закопа. Класично самоутепање. Класично бришење патоси, со јазик.

Цел живот верник со аспирации за во рајот, и на крај се посра. Го поби постоењето на Исус Христос. :LOL: :facepalm:
Имаш проблем со видот? Ој на лекар...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.693
Поени од реакции
9.300
Погрешна паралела направи повторно. Во случајот со таблоидите, имаш директна клевета, обвинување, напад врз угледот и нашата чест! Значи се изнесува невистина и клевета со која се прави обид да се дискредитира нашиот углед и чест.
Во примерите што ти ги наведе, јас такво нешто никаде не видов. Никаде немаше клевета кон трета личност или група, а дали активноста на тие луѓе некој ќе ја смета за нивно лично понижување е сосема друга работа! Секој има право да располага со сопствениот живот, чест и углед како што тој решил, но нема никакво право да го руши угледот, честа и достоинството на другите!
Ако се согласуваш дека слободата на говор треба да заврши онаму кадешто почнува клеветата, тогаш треба да се согласиш дека и слободата на изразување треба да заврши онаму кадешто почнува промовирањето на простотилак и девијантност. Зарем не?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Preeska rece SLUZENJE NA PARITE i BOGATENJE,sega go smeni vo MATERIJALNOST i TARIFENJE.Sto e ispisimus ? Te zabole glava zatoa sto te matiram so se sto ke kazes pa pocna da ja menuvas terminologijata ? Bas nekoja golema materijalnost se 200 evra vo drzava kade davackite ti se 280 evra! Oooooooooogromna materijalnost!
Ajde daj mi argumenti so koi ke gi pobies citatite koi ti gi dadov predhodno,deka PLATATA se odnesuva na DUHOVNI a ne na MATERIJALNI raboti.Ajde ke mi dades ???
Оф мукооооо.... Тој матирал! :pos::pos::pos:
Море греото, што не ти е јасно од досегашново патосирање? Имаш јасни пораки дека тарифирање и наплаќање за религиозни услуги е забрането! Истото ти беше аргументирано со конкретни јасни и бројни пораки од евангелијата! Се обиде да најдеш оправдување во стих што порачува дека треба да се плаќаат даноци на властите, државата! Арно ама, црквата се смета за наследник на апостолите а не на тогашната световна власт! А пораките за апостолите се јасни - не наплаќајте, не прибирајте материјални богатства, неможете да им служите на два господара, или ќе му служите на бог или на парите.... И ти сега се избацуваш ко од поплава, и тресеш глупост од типот "пари ли се 200 евра"....:tapp:
Sega za aneksi se fati.I sega,spored tebe PLATATA od Stariot Zavet od DUHOVNA stanala MATERIJALNA a ? I samo sto zaradi tebe stanala materijalna,svestenicite treba da ziveat na ulica i da pitaat taka ???
Za kakva bre crna milostinja ti zboris kade 99,9% od narodot ti se gola beda?????????????????????? Ne ti e ova ni Katar ni Norveska da zemaat lugjeto po 10.000 evra plata pa ostavi na ikona 100 evra... misli be malce sto zboris,ne mi e interesno da te lupam od zemja! AMAN VISE!!!!!
Сериозно.....кога типкаш на тастатура, се случува некоја мозочна активност во твојата глава, или онака колку ради реда ќе изнатрескаш било што само?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Имаш јасни пораки дека тарифирање и наплаќање за религиозни услуги е забрането!
Не се повикувај на библиски стихови кои уопште не ги разбираш.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.693
Поени од реакции
9.300
И каде во оваа порака ти виде дозвола да се наплаќа или да се тарифира?! Да се храниш од светилиштето и да живееш од жртвеникот во никој случај не е порака да имаш ценовник и да тарифираш! Бидејќи имаш јасна и недвосмислена забрана токму за тоа! Свештениците според ова, треба да живеат од она што верниците ќе им го дадат! Да живеат од "заслуженото" од милостина! А не да имаат тарифник!
Тоа што го бараш ти се вика нестјажателност. Таков подвиг не може да преземе свештеник, кој е семеен човек, туку само монах.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/duhovnouzdizanje/starecnik/Starecnik06.htm

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не бе, не е сомнителна. Оној што ги дава одговорите вели дека Израел се наоѓа помеѓу Средоземното Море и Арапската Пустина на иста географска ширина со таа на Кореја, па така климата на двата региона е слична.
Значи според него, ако две места се наоѓаат на слична географска ширина имаат и слична клима. Тоа се вика елементарно незнаење.

http://english.watv.org/truth/qna/content.asp?idx=2560&page=1

Израел:

Јужна Кореја:

Погледни ги сега температурите во декември за Витлеем:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bethlehem#Climate
Не е дискутабилното ниту во климата ниту во температурата! Во тој период од годината, во израел е дождовна сезона, што значи често има врнежи од дожд, а температурите навечер се спуштаат на само неколку степени. Поради тоа, овчарите, стадата ги затвараат во бачила уште во средината на октомври! Така е сега, така било и пред 2000 години! Во декември во израел нема да најдеш овци и овчари на отворено навечер! Слободно оди и прашај си, информирај се.

This time would also be consistent with the shepherds still in the fields during September. The weather in Israel during December can be quite cold so flocks are usually brought into shelter no later than the middle of October.
Link

Kajgana Shop

На врв Bottom