Докажете дека постои вашиот бог!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Оти госпот не изнајде решение за името шо го имаме со грците последните 30 години? Или да ги надмине разликите со Бугарија и Македонија околу нација историја и јазик и Србите да ни го вратат Прохор и ја признаат МПЦ?
се работи се за православни земји кои меѓусебе се искарани и зајадени и то на црквено ниво а самио госпот е православен христијанин и со прст не мрдна да ни поможи да ги надминиме проблемите со нашите соседи а се знај дека првите рисјани биле Маакедонци и дека лично Павле ги примил во рисјанството и сега за то не му е гајле
то е знак дека госпот не постои или ако постои тој е од друга вера

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Да, да, гледам. Бришеш патоси, плочки и ламинат, но со јазик. :D
Ваков бришач одамна не ме сретнало. Прав бришачки мамојеб си. Уште да имаше барем основно познавање од Библијата, супер ќе беше.

Може.
Еве, ти одговорив на тоа едно прашање, ај сега ти мене одговори ми на прашањето што ти го поставив претходно.
Imas ovde strani i citaj koj lize so jazik.Zatoa 10 dusi ovde nemaat hrabrost da se soocat so moite dokazi od drugi izvori.
Hahahahahahah :D Abe sto vie vas ateistive,se budali pocnavte da glumite :D Ova izgleda od vremevo vi deluva na psihata i pocnuvate da se pravite udreni.Moeto prasanje e drugo a ne dali voopsto mozam ili nemozam da ti go postavam.[DOUBLEPOST=1437399768][/DOUBLEPOST]
Ili glumat budali,kukavici i neobrazovani...
A izgleda e moevo..

Член од
15 јули 2015
Мислења
3
Поени од реакции
3
Имам речено и пак ќе речам - човек е појак од карпа човек е помек од памук - не постојат преслаби и прејаки луѓе
А зошто имаш потреба некој да ти го докаже Бог? Да не имаш фрустрација некоја ти самиот? Ако не веруваш не верувај зошто да ти докаже некој нешто?

Моменти кога сум ја почувствувала силата и поткрепата од Бог многу. Ќе ти го кажам она што мислам дека беше најважно за мене. Си го спасив детето со молитва.
Какви што ни се болнициве, родив едно бебе со оценка 10, од здраво поздраво и успеаја да го разболат. Докторите велеа добро е, утре си одиш дома ... и утредента исто... и утредента исто... ама бебето ми се топеше пред очи секој ден од лошо полошо. Го послушав гласот во мене што го имам отсекогаш - ако сакаш мисли дека е ангелот чувар или мисли што сакаш
Наспроти мислењето на докторите на таткото на фамилијата и на сите се потпишав и заминав без да знам кај одам ... завршив на детска клиника ме пречека тим што вреди
Тие правеа се што можеа, слабо им одеше
Имав еден молитвеник православен, од дете го имам, им реков од дома да ми го донесат. Како што влезе книгата во собата бебето беше до мене под апарат, утредента беше подобро
И после беше подобро и после оздраве. И сите му се радуваме. А ќе речиш докторите. Да помогнаа многу. После некоја година кога родив второ дете не прашаа дали имавме проблеми со првите и кажав дека жолтицата крена на 620 и дека детето ми е живо... не ми веруваа. Им донесов документи. Ми ги зедоа документите да ги разгледувале на колегиум од првото дете. Оти документите беа чудни, такви деца им ја менувале цела крв во организмот за да се обидат да ги спасат, а на моето такво нешто не му правеа. Изгледа чекаа да умре ама тоа во неколку дена со молитвата на чудење од докторите секој ден беше подобро додека не дојде до степен кога можеа да му помогнат и тогаш памтам осетив олеснување и како да препуштив на нив.

За жал со мене в соба имаше бебе со мозочен удар. Кога ќе добиеше грч кога ќе почнеше мајката да вриска не можам да заборавам. За жал кога се молев помислив на овие родители им е подобро да умрат а детето да живее. За жал таткото умре, детето оздраве. Ете.

И многупати... не е само ова. Ќе погледнам во иконата и знам ако не е нешто во ред.[DOUBLEPOST=1436511955][/DOUBLEPOST]

Секој човек на планетава води битка за која не знаеш ништо... Биди љубезен - секогаш. - некој вика дека Платон го кажал ова ...

А јас викам и за да станиш религиозен и за да станиш атеист треба да имаш видено некоја голема мака.Тука е раскрсницата кај големата мака. Другите се само рамнодушни. Што си? Христијанин сум. Муслиман сум. Будист сум. Зошто? Зошто тие пред мене беа. Не размислуваш да станиш атеист ако имаш добар живот. Не го бараш Бог да му заблагодариш ако имаш добар живот а не си поминал лоши периоди за да видиш колку добро имаш.
Ние православните знаеме колку е човек подобар толку посилен ѓавол шета со него за да го одврати од доброто. Жената не се исплашила од тебе туку од тоа што тргнало по тебе. Сигурно не ти мисли лошо. Немој многу да мислиш. Терај како што си тргнал и не мисли. И не чекај. Јас верувам дека кога нема да мислиш на ништо духовно, нема да се замараш дали јас или сестра ти веруваме, нема да мислиш постои или не постои, тогаш ќе дојде еден момент што го викам јас спасение, а ти викај го како сакаш, не чекај го, не мисли го, битно да го заслужиш.

п.с. не ми се работи туку ми се прават муабети тука

Уште нешто ќе кажев, јас верувам во Бог и во православието
Со самото тоа верувам дека ако Бог не сака да постојат муслимани, многубожци, евреи, атеисти и сите други, сам ќе направи да не се раѓаат и да не постојат. Исто така тие сите се молат како што знаат и умеат, и со нив Бог има милост, има приказни како мојата и кај нив. Колку и да сум убедена дека мојот пат е правиот, дека Бог каков што го знам Христос таков е, ја почитувам Неговата волја повеќе од се и со тоа ги почитувам луѓето што одбрале да не веруваат или се родиле така да веруваат во нешто друго. Ако Тој сака да збрише некоја група луѓе, ќе ги снема (важи и за нас, и евреите многу ги сакал повеќе од сите други народи ама тие ја изневериле довербата). Немам јас потреба она што Бог го ставил да го менувам или уништувам. Се ќе си дојде на свое место.
se slozuvam so vas samo edno ne mi e jasno kogo go zema bog kaj nego,onie sto pravat dobri dela onie sto imaat volja za zivot ,onie koi stotuku pocnale da mu se raduvaat na zivotot,onie koi sakaat da napravat nesto ubavo vo zivotot,ili pak onie nevernite kon nego kon negovata ljubov.......sekogas se prasuvam legnuvam so prasalnici i zaspivam zosto mi go zede gospod mojot soprug......tolku bese realen nikogas ne zboruvase zad grb sekogas ja kazuvase vistinata,mn se raduvase sonas so naseto dete cel zivot gradese stvarase den i nok rabotese za da ni bide ubavo na site trojca......ne znam vo sto da veruvam dali e sudbina ili sami si go odreduvame patot...........za nekade

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
I
Ne veruvas deka si majmun ? Epa covek nemoze da bides zosto ne si vernik.. sto si ti ispisimus ? a koga podobro ke razmislam,vo pravo si.Ni majmun ni covek.Kukavica e najdobra sredina,sto vikas ?
Koj e ziti perjata kukavicki toj ateist sto ima ovde pogolemi znaenja od mene ??? Ti so tvojot kukavicluk sto nemozes da se nafatis da gi istrazis moite dokazi ? Ispisimus so negovata para-normalna teologija ? Onoj stavrogrin sto isto kako tebe ne se nafakja da vlaga vo debata ? Let sto mi glumi budalastina zosto go motam kako salja ? Koj drug,da ne zaboraviv nekogo potseti me.. P.S I Entoni Flu edno vreme imase isto tolkavi golemi poznavanja od site vernici pa na kraj I WAS WRONG...
Go znaes ti mojot dokaz mnogu dobro.Znaes zosto si kukavice jaje..
Ne nema sto da go prasuvas tuku
nemozes da zivis so odgovorite sto ke ti gi dade.Covekot ima testisi,pticata-kukavica niv gi nema.
Abe nepismen samodriblac...Ne te prasuvam veke nisto...ne sekiraj...Ti kazav koi znaci gi imas...so postov samo si gi potvrdi!
Uzivas si ti u titulata samo nemoj da trubis za nea ke ti smeat!

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Abe nepismen samodriblac...Ne te prasuvam veke nisto...ne sekiraj...Ti kazav koi znaci gi imas...so postov samo si gi potvrdi!
Uzivas si ti u titulata samo nemoj da trubis za nea ke ti smeat!
Ja ne trubim za nikakva titula a posebno ne za nekoja teoloska kako drugar ti ispisimus.Ama ne mi e jasno,sto se naluti odma ? Zosto si frustriran od samiot sebe,od toa sto nemas 0,3% hrabrost ? Ne se nerviraj,steti za zdravjeto..

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Ja ne trubim za nikakva titula a posebno ne za nekoja teoloska kako drugar ti ispisimus.Ama ne mi e jasno,sto se naluti odma ? Zosto si frustriran od samiot sebe,od toa sto nemas 0,3% hrabrost ? Ne se nerviraj,steti za zdravjeto..
Aha vazi eve ti banana...! Oladi sea!

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Banana moze na ovie tvoive covekoliki majmuni da im dades.Ama zasto se lutis Subzero!? Zastooo ???
Nikoj ne se luti! Ednostavno ne se diskutira so tebe...Tvordoglav,neuk,dosaden i brez gram kulutra i pocit kon bilo koj sogovornik. Ete kratko i jasno. Aj sea odmori!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ispisimus,osven laenje ne znaes nisto. Osven tresenje gluposti podaleku ne si otisol vo niedna diskusija a se obruka so toa sto se proglasi za teolog....
Jas nikade ne rekov deka sum ekspert po bilo sto,ama da sum na tvoe mesto,bi kriel kako zmija noze deka sum teolog,ne zaradi sebe tuku zaradi naukata koja ja prestavuvam.
Da be.. volja bese ne kejf.Golema razlikata e,prosti mi,dlaboookoooo se izivnuvam.Ama pa za cudo,vie satanistite ste 100 x 10000 pati pobogati od istite tie Popovi.Site znaeme so civi pari se finansira nemoralot,rusenjeto na norlamnite covecki vrednosti itn..
Ti so nisto nemozes da ja pobies Biogenezata.Ni ti ni bilo koj satanist i ateist ovde.Moze samo da gi lazete onie sto ne slusnale za nea.
Ako tie istite se teolozi kako tebe... i treba da cukaat glava u zid ama sekoj pat pojako i pojako.Da im procirkulira krvta niz glava pa da se osvestat sto zborat
Само уште ова ќе ти го кажам. Дај боже што повеќе нормални луѓе да имаат прилика да те прочитаат и да видат каков е психолошкиот и ментален профил на луѓето како тебе.(y)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.343
Поени од реакции
21.710
Imas ovde strani i citaj koj lize so jazik.Zatoa 10 dusi ovde nemaat hrabrost da se soocat so moite dokazi od drugi izvori.
Hahahahahahah :D Abe sto vie vas ateistive,se budali pocnavte da glumite :D Ova izgleda od vremevo vi deluva na psihata i pocnuvate da se pravite udreni.Moeto prasanje e drugo a ne dali voopsto mozam ili nemozam da ti go postavam.
Докази? Освен лижење патоси и елементарно непознавање на Библијата, ти ништо друго не прикажа на темава. Дете забаваче има поголемо познавање од тебе. Докази рече... :pos::facepalm:

Ти доказите ги вадиш од Библија, и единствен доказ дека Госпо постои, според тебе, е бидејќи така пишува во Библијата. Тоа ти е исто како да кажеш дека постои летечки розев слон со кур на чело, бидејќи така пишува во некоја детска сликовница.

А уствари, Библијата е книга која ја напишал некој камилар пред 2100 години, додека преминувал пустина, и кој 2-3 дена вода немал пиено. Од тогаш, милион пати е препишувана, сечена, лепена, прилепувана, монтирана и средувана како што им одговара на верниците, за на крај да се добие финална верзија во која се збори за вештерки, волшебници, демони, животни кои зборуваат, стапови кои се претвораат во змии, храна која паѓа од небо, инцест, зомбиња, масакри и геноциди, педофилија, луѓе кои одат по вода, трудни девици, каменување и убиства на девојки кои не се девици (невини, неебени) и еден куп други глупости.

Јас мислам да прочиташ книга со Хари Потер, одма ќе смениш вера, ебате шутрак. :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Докази рече... :pos::facepalm:

Ти доказите ги вадиш од Библија, и единствен доказ дека Госпо постои, според тебе, е бидејќи така пишува во Библијата. Тоа ти е исто како да кажеш дека постои летечки розев слон со кур на чело, бидејќи така пишува во некоја детска сликовница.
Работата е во тоа што тој и многу други како него, тоа што го посочуваат од библијата е превод, кој не ретко е "прилагодуван" да одговара на замислата на оној што го пишува преводот, па имаш ситуации каде генерација или поколение, ќе стане човечки род, или "небесното царство е во вас" одеднаш ќе стане: "небесното царство е во вашата околина", светот ќе стане вселена, зло ќе стане невоља итн, итн.
Што значи не се работи за изолиран случај на глупак што трола на некој форум, туку смислен и организиран потфат со кој се менува смислата и значењето на нешто чија суштина била претежно алегориска и метафорична во буквална и бесмислена.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Само уште ова ќе ти го кажам. Дај боже што повеќе нормални луѓе да имаат прилика да те прочитаат и да видат каков е психолошкиот и ментален профил на луѓето како тебе.(y)
I jas posakuvam iskreno sto poveke lugje da vidat sto pisuvas ti,deka satanizmot za koj velite deka nemate povrzanost a javno go promovirate a poveke od realen,deka obrazovanieto vo makedonija e cista kanalizacija bidejki diploma ima i coro i sakato,da vidat deka lazenjeto postoi do momentot koga nekoj ke vi plesne boks vo nos(so Biogenezata) i togas menjavate taktika i ne komentirate za toa tuku kakov i sto e toj sto vi go plesnal toj boks vo vaseto malo nose.Daj boze sto poveke da doagjaat na forumov,da vidat deka ne se MAJMUNI i deka ne e dobro da se bide kukavica.Da vidat deka toa sto go pisuva vo Biblijata e golem del zastapeno na forumov...
P.S Ako mislis deka ti ili bilo koj moze da me navredite,se lazes i toa dlaboko.Isus go plukaa,omalovazuvaa,go kamsikuvaa,raspnaa pa sega pola planeta go vika GOSPOD Isus Hristos.Mene vsusnost mi pravis zadovolstvo koga zaradi mojot Gospod me plukas.
Da go zavrsese fakultetot bez vrski i bez korupcii ke go znaese toa.Ama kako sto kazav,nemoze cveke vo kanalizacija da nikne..[DOUBLEPOST=1437422940][/DOUBLEPOST]
Imas ovde stotici strani koi ti nemas hrabrost da gi procitas pa da vidis kolkavo e moeto znaenje.Toa e zaednicko jas vas ateistite,nemanjeto hrabrost.Stradas od golemi frustracii i kompleksi pa zatoa i nemozes da se kontroliras sto zboris.Te pravi nervozen toa sto nemozes da gi osporis milionite cuda vo svetot,izlekuvanja i drugi koi se slucuvaat.Nemozes da gi osporis naucnite dokazi koi go dokazuvaat Bog.Biogenezata,DNK-ta,arheoloskite iskopuvanja itn...

Sto da ti pravam,Bog se napravil,pravi i ke pravi za da nemoze da se ospori niti On niti negovite dela koi postojat i deneska.Mozam samo da ti kazam... pati..[DOUBLEPOST=1437423007][/DOUBLEPOST]
Gospod Isus Hristos bese narekuvan so uste poteski zborovi.Pa sepak svetot osozna deka On e Carot na se.Vie mozete samo da navreduvate,a nemozete da pobivate dokazi za toa sto go zborime... Biblijata veli deka Hristijaninot treba da se raduva koga zaradi svojot Gospod go navreduvaat i ponizuvaat.Taka da,jas ti prostuvam ispisimus :),jas sekogas bi ti podal raka.Jas imam golemina na covek koja ti nemozes so satanizmot nikogas da ja imas uste 17 pati da se prerodis.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
I jas posakuvam iskreno sto poveke lugje da vidat sto pisuvas ti,deka satanizmot za koj velite deka nemate povrzanost a javno go promovirate a poveke od realen,deka obrazovanieto vo makedonija e cista kanalizacija bidejki diploma ima i coro i sakato,da vidat deka lazenjeto postoi do momentot koga nekoj ke vi plesne boks vo nos(so Biogenezata) i togas menjavate taktika i ne komentirate za toa tuku kakov i sto e toj sto vi go plesnal toj boks vo vaseto malo nose.Daj boze sto poveke da doagjaat na forumov,da vidat deka ne se MAJMUNI i deka ne e dobro da se bide kukavica.Da vidat deka toa sto go pisuva vo Biblijata e golem del zastapeno na forumov...
P.S Ako mislis deka ti ili bilo koj moze da me navredite,se lazes i toa dlaboko.Isus go plukaa,omalovazuvaa,go kamsikuvaa,raspnaa pa sega pola planeta go vika GOSPOD Isus Hristos.Mene vsusnost mi pravis zadovolstvo koga zaradi mojot Gospod me plukas.
Da go zavrsese fakultetot bez vrski i bez korupcii ke go znaese toa.Ama kako sto kazav,nemoze cveke vo kanalizacija da nikne..
Кој промовира сатанизам жити акалот твој кажи ми?!:tapp: И каква врска воопшто најде помеѓу сатанизам, биогенеза (како успеа да ја видиш како доказ, искрено незнам), школство, дипломи и мајмуни..... Значи таква каша попара направи.....треба талент невиден да биде некој за да истресе толку глупости и бесмислици во единица време!
Јас ти ја кажувам вистината, ако те навредува истата, тоа си е твое..... Вистината е таа.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А уствари, Библијата е книга која ја напишал некој камилар пред 2100 години, додека преминувал пустина,
Писмото е пишувано од 1600-тата г. пр.е. па се' до крајот од првиот век од н.е. Од чиј г'з ги извади овие 2100г.?
Ој поднаучи па врати се на форумов.

Kajgana Shop

На врв Bottom