Докажете дека постои вашиот бог!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ako mislis deka si vo pravo a jas ne sum.Isprintaj gi postovive i idi vo crkva razgovaraj so svestenik pa da vidime dali sum jas ili ti.
Ete ti lajk.Uzivaj sea.
Има многу цркви, има католичка, протестантска, адвентистичка, јеховини сведоци, несторијанска, православна српска, православна грчка православна руска православна грузијска православна бугарска православна романска православна албанска православна сириска православна македонска....

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Има многу цркви, има католичка, протестантска, адвентистичка, јеховини сведоци, несторијанска, православна српска, православна грчка православна руска православна грузијска православна бугарска православна романска православна албанска православна сириска православна македонска....
Idi vo pravoslavna,katolicka ili protestantska.Vo niv veruvam ke dobies ist odgovor kako mojot.Za drugite ne garantiram bidejki ucat nivni filozofii..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Sto si ? Telemit ? E bas ima golema razlika od Satanizmot! Kako vi e ona parolata ,,Pravi sto ti e kejf i toa neka bide cel zakon'' ? Pa istoto i Satanata im go ima kazano na Adam i Eva vo Rajot samo so drugi zborovi.. a i vrz toa pociva moderniot satanizam deka ,,Nikoj nema pravo da ti kaze sto da pravis''.
Абе се гледа дека си поткован, пуцаш од познавање, низ уши ти тече. Значи од десет нешта, способен си единаесет да утнеш.
Прави што ти е ќејф прават попчињата ваши, им продаваат ветер за магла на верниците, проповедаат христијанство, што по дифолт значи скромност, тежнеење кон нематеријалност и слично, а за тоа тарифираат, стрижат на суво, возат луксузни возила, тргуваат со хотели и што уште не. Секако тука се и неизбежните клевети и лаги, со кој мора да си обезбедат непријател, нивениот насушен и постојано неопходен изговор без кој неможат, е ти тука ги следиш во чекор, можеби неможеш финансиски, ама во клеветите, ароганцијата, суетноста и глупоста, рамо до рамо си со нив, на моменти и ги претекнуваш со невидена брзина.
Значи да резимирам, правење што ти е ќејф, е ваш домен, ние имаме сосема друга порака, прави што ти е волја, каде волјата означува динамички аспект на битието, таа е она што го дефинира секое живо битие и нема врска со ќејфови, арно ама, подлоста или глупоста кај вас повторно и повторно се обидува да ја прикаже како прави што ти е ќејф.
Zosto mu bila potrebna zemja :D? E ovde te cekav! Za da dokaze deka ON GO SOZDAL COVEKOT! Da ne bese od zemja vie satanistite ke recevte KAKO DA VERUVAME DEKA BOG GO SOZDAL,NEMA NIEDEN FIZICKI DOKAZ.Vaka imate eden kup dokazi.Brisem patosi ispisimus!
Jas so tebe ovde diskutiram so godini.Ti NIKOGAS za nisto ne si mozel da mi dades jak KONTRA-ARGUMENT sto go pobil MOJOT.
Абе што да ти кажувам, за извоз докази имате.... За аргументи па ич да не збориме! Сакаш биг бенг, сакаш движење на земјина кора, сакаш колајдер на честички, абе се ќе најдеш во библијата! Не е лошо каталог да си направите, можеби и рецепт за сарма од лозов лист ќе се најде.
Ama jas apsolutno ti veruvam deka si teolog! Narodot odamna kazal I CORO I SAKATO deneska ima diploma..
Samo alal mu vera na toj sto ti ja potpisal diplomata.. se gleda po tebe deka ,,Para busi kaj sto burgija nemoze''...
Сега чукаат глава у ѕид што не се консултирале со тебе, ама тоа е...! Не знаеле тогаш дека постои експерт како тебе. Верувам одсега натаму, редовно ќе те бараат да им кажеш кој е подобен а кој не.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
Банирајте го овој, пак воскресна!
Зар и ти сине Бруте! ЦЦЦЦЦцццццц
Јудоо.
Туку да не си да маниме по едно ове дена, чунки празници се да ни се за многу години.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.615
Поени од реакции
9.241
Англичаните не го пишувале стариот завет, евреите го пишувале, а таму си стои: "תֵּ֭בֵל" се чита - "te·vel" и значи светот а не земјина кора.
Псалм 104:5

יָסַד אֶרֶץ עַל מְכוֹנֶיהָ בַּל תִּמּוֹט עוֹלָם וָעֶד

אֶרֶץ - erets

https://en.wiktionary.org/wiki/ארץ

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Псалм 104:5

יָסַד אֶרֶץ עַל מְכוֹנֶיהָ בַּל תִּמּוֹט עוֹלָם וָעֶד

אֶרֶץ - erets

https://en.wiktionary.org/wiki/ארץ
Јас коментирам за еден псалм, ти ми постираш превод од друг.... Настрана тоа што и во овој случај значењето покрај другото е земја во смисла на светот. Што сакаше да кажеш со ова? Што ти е поентава?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Izvini ama ni Biblijata ni tvojata kvazi-nauka(evolucija) tvrdat deka jas sum ili imam predok magare.Od druga strana,tvojata nauka tebe vo kniga te narekuva COVEKOLIKI MAJMUN.Jas toa ne sum go izmislil.Toa go pisuva vo sekoja kniga po biologija i ti toa go prifakjas.
Koja e taa moja kniga? Gi ima li site odgovori kako tvojata? Od kajde znaes ti vo sto veruam jas? Ne veruvam deka sme nastanati od majmuni i sea?

Jas i bukvalno ti davam DOKAZI deka si majmun a ti sakas da me navredis zosto ne koristis dokazi.
TI bukvalno treskas zeleni.Ateistive tuka imaat pogolemi znaenja za hristianvoto od tebe. Ti kopiras citati od biblijata,gi tolkuvas spored tvojata fantazija i izmisluvas prevodi.Za na kraj da se ufilmuvas deka toa se dokazi nepobitni. Spred mene toa se znaci na blaga retardacija.
Cak sto vise,moze da se kaze deka si i COVEKOLIKA KUKAVICA i zatoa imam dokaz i toj dokaz ti mnogu dobro go znaes
Eve ti primer: :cenzura:

Ti so inaetot sakas da me kvalifikuvas so zivotno ? Ne si vo pravo.Kako teram jas inaet a ti velam da istrazuvas za Hristijanstvoto od drugi izvori ? Kako a te prakjam kaj teolog(prav teolog,ne kako ispisimus so prepisuvanje i mito) ili kaj svestenik ?
Jas za se teram inaet i se proglasuvam deka sum vo pravo,a za se ve teram da trazite informacii od drugi izvori i da tie ''izvori'' da gi prasate dali ne sum jas vo pravo.Izvini ama nemozes mene da me oslovis so nisto.
Pravoslaven teolog za mene e na ista skala so obrazovanie kako eden cirak vulkanizer...Nema sto da go prasuvam nego prasanja kolkav e comosot ili sto e earth. Neznam kako nemozes toa da go razberes...Ubavo ti kaza donald vo prednost si vo sekoja diskusija.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.343
Поени од реакции
21.710
Razlistaj be malce i vidi kako takvite kako tebe kako so djoger gi brisem od plocki i laminat ;)
Да, да, гледам. Бришеш патоси, плочки и ламинат, но со јазик. :D
Ваков бришач одамна не ме сретнало. Прав бришачки мамојеб си. Уште да имаше барем основно познавање од Библијата, супер ќе беше.

A za tvoeto prasanje,vazi ke ti kazam ako ti mi odgovoris prvo na edno moe prasanje.Moze ?
Може.
Еве, ти одговорив на тоа едно прашање, ај сега ти мене одговори ми на прашањето што ти го поставив претходно.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Pravoslaven teolog za mene e na ista skala so obrazovanie kako eden cirak vulkanizer....
Суб,

ти со сето твое образование, а и безобразие, пак не разбираш што ти се кажува, ама ш'о е то' битно? Битно е дека си образован...[DOUBLEPOST=1437238628][/DOUBLEPOST]
Ne veruvam deka sme nastanati od majmuni i sea?
И се'a имаш проблем: а од што си настанат?...:coffee:[DOUBLEPOST=1437238715][/DOUBLEPOST]
Spred mene toa se znaci na blaga retardacija.
Суб,

а како ќе ги квалификуваш твоиве „знаци„?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Абе се гледа дека си поткован, пуцаш од познавање, низ уши ти тече. Значи од десет нешта, способен си единаесет да утнеш.
Прави што ти е ќејф прават попчињата ваши, им продаваат ветер за магла на верниците, проповедаат христијанство, што по дифолт значи скромност, тежнеење кон нематеријалност и слично, а за тоа тарифираат, стрижат на суво, возат луксузни возила, тргуваат со хотели и што уште не. Секако тука се и неизбежните клевети и лаги, со кој мора да си обезбедат непријател, нивениот насушен и постојано неопходен изговор без кој неможат, е ти тука ги следиш во чекор, можеби неможеш финансиски, ама во клеветите, ароганцијата, суетноста и глупоста, рамо до рамо си со нив, на моменти и ги претекнуваш со невидена брзина.
Значи да резимирам, правење што ти е ќејф, е ваш домен, ние имаме сосема друга порака, прави што ти е волја, каде волјата означува динамички аспект на битието, таа е она што го дефинира секое живо битие и нема врска со ќејфови, арно ама, подлоста или глупоста кај вас повторно и повторно се обидува да ја прикаже како прави што ти е ќејф.

Абе што да ти кажувам, за извоз докази имате.... За аргументи па ич да не збориме! Сакаш биг бенг, сакаш движење на земјина кора, сакаш колајдер на честички, абе се ќе најдеш во библијата! Не е лошо каталог да си направите, можеби и рецепт за сарма од лозов лист ќе се најде.

Сега чукаат глава у ѕид што не се консултирале со тебе, ама тоа е...! Не знаеле тогаш дека постои експерт како тебе. Верувам одсега натаму, редовно ќе те бараат да им кажеш кој е подобен а кој не.
Ispisimus,osven laenje ne znaes nisto. Osven tresenje gluposti podaleku ne si otisol vo niedna diskusija a se obruka so toa sto se proglasi za teolog....
Jas nikade ne rekov deka sum ekspert po bilo sto,ama da sum na tvoe mesto,bi kriel kako zmija noze deka sum teolog,ne zaradi sebe tuku zaradi naukata koja ja prestavuvam.
Da be.. volja bese ne kejf.Golema razlikata e,prosti mi,dlaboookoooo se izivnuvam.Ama pa za cudo,vie satanistite ste 100 x 10000 pati pobogati od istite tie Popovi.Site znaeme so civi pari se finansira nemoralot,rusenjeto na norlamnite covecki vrednosti itn..
Ti so nisto nemozes da ja pobies Biogenezata.Ni ti ni bilo koj satanist i ateist ovde.Moze samo da gi lazete onie sto ne slusnale za nea.
Ako tie istite se teolozi kako tebe... i treba da cukaat glava u zid ama sekoj pat pojako i pojako.Da im procirkulira krvta niz glava pa da se osvestat sto zborat.[DOUBLEPOST=1437398951][/DOUBLEPOST]
Koja e taa moja kniga? Gi ima li site odgovori kako tvojata? Od kajde znaes ti vo sto veruam jas? Ne veruvam deka sme nastanati od majmuni i sea?

TI bukvalno treskas zeleni.Ateistive tuka imaat pogolemi znaenja za hristianvoto od tebe. Ti kopiras citati od biblijata,gi tolkuvas spored tvojata fantazija i izmisluvas prevodi.Za na kraj da se ufilmuvas deka toa se dokazi nepobitni. Spred mene toa se znaci na blaga retardacija.

Eve ti primer: :cenzura:

Pravoslaven teolog za mene e na ista skala so obrazovanie kako eden cirak vulkanizer...Nema sto da go prasuvam nego prasanja kolkav e comosot ili sto e earth. Neznam kako nemozes toa da go razberes...Ubavo ti kaza donald vo prednost si vo sekoja diskusija.
Ne veruvas deka si majmun ? Epa covek nemoze da bides zosto ne si vernik.. sto si ti ispisimus ? a koga podobro ke razmislam,vo pravo si.Ni majmun ni covek.Kukavica e najdobra sredina,sto vikas ?
Koj e ziti perjata kukavicki toj ateist sto ima ovde pogolemi znaenja od mene ??? Ti so tvojot kukavicluk sto nemozes da se nafatis da gi istrazis moite dokazi ? Ispisimus so negovata para-normalna teologija ? Onoj stavrogrin sto isto kako tebe ne se nafakja da vlaga vo debata ? Let sto mi glumi budalastina zosto go motam kako salja ? Koj drug,da ne zaboraviv nekogo potseti me.. P.S I Entoni Flu edno vreme imase isto tolkavi golemi poznavanja od site vernici pa na kraj I WAS WRONG...
Go znaes ti mojot dokaz mnogu dobro.Znaes zosto si kukavice jaje..
Ne nema sto da go prasuvas tuku nemozes da zivis so odgovorite sto ke ti gi dade.Covekot ima testisi,pticata-kukavica niv gi nema.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom