Докажете дека Господ (не) постои

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Тоа е од вас, ....човекот е круната!
Според мене и на подоста други...настанокот на животот и еволуирање во интелигентен вид е можно да се случил на безброј многу светови.
Жал ми е што е така..навистина...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Жал ми е што е така..навистина...
За што жал?...што ќе ја изгубиме уникатноста....или затоа што тој горе си има и други миленичиња..кои исто така го нервираат....:pos2:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
За што жал?...што ќе ја изгубиме уникатноста....или затоа што тој горе си има и други миленичиња..кои исто така го нервираат....:pos2:
Не ми беше тоа поентата..ама гледам барем ти се забавуваш...

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Не ми е јасно која епизода на македонски народни приказни си ја гледал..
Само ќе ти кажам..Господ е секаде околу тебе ...

Оди погледни се во огледало..ако мислиш дека не си Божја креација...тогаш сочуство
Еххх друже не сум јас креација на господ...Не е он моден креатор...а и да сум, слабо му иде работата...Настанати сме со еволуција...Чарлс Дарвин докажал...А за тоа Господ дека е околу нас...Тоа веке не е господ туку природата со нејзината сила...Во скоро сите вери Господ е претставен како човечки лик, и ако си верник ке веруваш во тоа!:helou:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Еххх друже не сум јас креација на господ...Не е он моден креатор...а и да сум, слабо му иде работата...Настанати сме со еволуција...Чарлс Дарвин докажал...А за тоа Господ дека е околу нас...Тоа веке не е господ туку природата со нејзината сила...Во скоро сите вери Господ е претставен како човечки лик, и ако си верник ке веруваш во тоа!:helou:
ДЕТЕ СЕ ЧИТАШ ЛИ ТИ ШТО ПИШУВАШ....

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Ајде да го прашаме човекот...
Еднаш веќе коментирав: не се работи за нови (Божји?) заповеди, туку за гревовни однесувања, кои имаат исто потекло-похотите и страстите човекови.[/quote]

Да ама тој сака да се почитуваат како Божји заповеди...Абе тие сите се ментални жими мене...само за парииии ејјјј...помал грев ке е да шверца дрога него да го прља името "господово" и да ги краде луѓето!

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
ДЕТЕ СЕ ЧИТАШ ЛИ ТИ ШТО ПИШУВАШ....
Јас мн. убаво знам што пишувам...Има мн. повеке докази дека господ непостои....Дај кажи ти еден аргумент дека постои!

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Јас мн. убаво знам што пишувам...Има мн. повеке докази дека господ непостои....Дај кажи ти еден аргумент дека постои!
Како бе се читаш..Па велиш дека..не сум јас креација на господ...Не е он моден креатор...а и да сум, слабо му иде работата...
Да немаш некој психо-физички недостаток..
Чарлс Дарвин докажал...што е тоа што докажал Дарвин..дека знае да напише книга...Дарвинизмот е теорија..
Во скоро сите вери Господ е претставен како човечки лик..ти советувам да јапрочиташ Библијата ..пред да напишеш вакво нешто..

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Како бе се читаш..Па велиш дека..не сум јас креација на господ...Не е он моден креатор...а и да сум, слабо му иде работата...
Да немаш некој психо-физички недостаток..
Чарлс Дарвин докажал...што е тоа што докажал Дарвин..дека знае да напише книга...Дарвинизмот е теорија..
Во скоро сите вери Господ е претставен како човечки лик..ти советувам да јапрочиташ Библијата ..пред да напишеш вакво нешто..
Физички недостаток неам....Ама за психички не гарантирам хахахха:pos2::pos2::pos2:
Дарвинизмот е теорија мн. по прифатлива него било која вера...
А библијата ја неам читано па можда тропнав глупост!

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Знаеш само кој може да ме убеди дека има господ....Само Амишите....Е они се прави верници...живеат според библијата, алал им вера!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ќе ти одговрам посредно-како може едно убиство да е оправдано.
Во времето од раната Црква, првите генерации христијани биле елминирани по автоматизам од римските властодржци. Често биле заробувани, поставувани во арени пред зверови, без можност да се бранат. Често биле во состојба да бидат силувани. Оние во таква предсилеџиска состојба, често се убивале-вршеле самоубиство, оти немале намера да бидат подложени на таков противпророден акт-силување. Таквите поединци, радо одбирале (само)убиство како решение за својата состојба отколку цел живот да го поминат во обесчестена состјба. На таквите поединци, Бог нема да им земе за зло што се самоубиле-туку напротив. Ти текнува?
Самоубиство и убиство се грев без пардон.
Ако се помислиш, можеби целта на Господ била до крајни граници да го стави овоземниот човек подложувајќи го на маки, понижувања и злоупотреби. Да ја види силата на човекот дали ќе ги издржи или ќе се откаже (убивајќи се). Кој е оној што ќе донесе суд за некој што се убил дали требал или не ?? Каде ќе ја повлечиш границата?? Ах оној џабе се убил, тоа можеше да се издржи !?.
Дали СИТЕ кои биле подлегнати на мачења и понижувања се убиле ? , јас велам НЕ, и сега се обидувам да замислам на Бог кој му се поблиски оние кој во негово име и за него ги издржале сите маки и опстоеле или оние кој се убиле и не можеле да ги издржат маките за својата вера и својот Бог.
Дали Исус се убил ?
Тој бил изложен на најмачната смрт која постоеше во Римското царство (згора камшикуван и понижуван) нели треба да се следат постапките на Исус?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Знаеш само кој може да ме убеди дека има господ....Само Амишите....Е они се прави верници...живеат според библијата, алал им вера!
Не се сеќирај..ќе им се доближиме и ние..парното отиде 60% струјата 50%...:pos2:
Gryms...вистинските верници не се делат од другите луѓе според тоа дали користат телефон иили машина за перење..

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Не се сеќирај..ќе им се доближиме и ние..парното отиде 60% струјата 50%...:pos2:
Gryms...вистинските верници не се делат од другите луѓе според тоа дали користат телефон иили машина за перење..
Maркус да расчистиме нешто....и јас сакам да има господ и ако има нека бидам казнет затоа што зборам вака!!!Имам прочитано мн. книги за време на комунизмот и една мисла ми влезе во глава....БОГ Е ИЗМИСЛЕН ЗА ДА СЕ ОГРАНИЧАТ РАЗМИСЛУВАЊАТА НА ЛУЃЕТО...Кога ке доказе некој си цврст аргумент дека господ постои, јас ке бидам најголем верник од сите...Меѓутоа многу е пологично него да го нема отколку да го има!:helou:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Maркус да расчистиме нешто....и јас сакам да има господ и ако има нека бидам казнет затоа што зборам вака!!!Имам прочитано мн. книги за време на комунизмот и една мисла ми влезе во глава....БОГ Е ИЗМИСЛЕН ЗА ДА СЕ ОГРАНИЧАТ РАЗМИСЛУВАЊАТА НА ЛУЃЕТО...Кога ке доказе некој си цврст аргумент дека господ постои, јас ке бидам најголем верник од сите...Меѓутоа многу е пологично него да го нема отколку да го има!:helou:
Почни да ја читаш Библијата сигурно ќе го најдеш...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
да му понудам некоја друга бајка да прочита па да почне да верува во друго?:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom