Демек на Бил Гејтс му биле потребни а мене не ??Да Господ ви ги задоволуваше вашите перверзни желби немаше да има време за тие на кои навистина им е потребен.![]()
Иди слободно заработиги тие пари, кој ти брани.Демек на Бил Гејтс му биле потребни а мене не ??
По чему ??
Или да има за сите или за никој.
А што ќе ми е бог ако треба сам да заработам?!Иди слободно заработиги тие пари, кој ти брани.
Не ти ја разбирам дилемава по се изгледа сам си ја разреши никој не те тера да се молиш, направи милион евра купи си куќа на плажа и уживај што по форумов бараш пари од Господ?А што ќе ми е бог ако треба сам да заработам?!
Нели рече бог “Побарајте и ЌЕ ВИ СЕ ДАДЕ“, зарем е проблем за создателот на свемирот и се во него 200-3000 илјади евра !
Па ако е така секој кој има мака сам нека си бара чаре, кој е болен на доктор, кој е тажен на психолог, кој е несреќен в кафана... шо има да се молиме на некој кој не сака да помогни.
Само како доказ дека постои, оти ако ги заработам јас, то не е доказ за постење на господ, али ако ми ги прати, мистериозно и чудесно, на мое име, в некоја банка, тогаш ќе бидам сигурен дека постои.Н бараш пари од Господ?
Пиши ја сметката и сумата сега ќе му кажам да ти прати.:uvo:Само како доказ дека постои, оти ако ги заработам јас, то не е доказ за постење на господ, али ако ми ги прати, мистериозно и чудесно, на мое име, в некоја банка, тогаш ќе бидам сигурен дека постои.
Бог е а не ја знаи сметката и сумата !?!Пиши ја сметката и сумата сега ќе му кажам да ти прати.:uvo:
Преку мене оди тоа.Бог е а не ја знаи сметката и сумата !?!
Може остави сметка од банка и кажи сума.може и за мене?![]()
постои за оние кои немаат здрав разум (или пак време/причина да го искористат).Темава е преглупа. Многу е дебилно да бараш докази дали Господ постои. Тој постои само за оние со чисто срце и здрав разум ... ке повторам ЧИСТО СРЦЕ И ЗДРАВ РАЗУМ . Кој ги има овие особини знае дека постои и не му требаат некои глупи докази.
Токму ради ова нагласив ЗДРАВ РАЗУМ ...постои за оние кои немаат здрав разум (или пак време/причина да го искористат).