Докажете дека Господ (не) постои

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
втор проблем е компактибилноста на "softverot" за управување
Со други зборови, денешниот софтвер инженеринг сеуште нема достигнато таков капацитет за да може да овладее со сите параметри на софтверската технологија на Оној кој го дизајнирал внатрешниот информациски систем на homo sapiens.

Исто важи и за технологојата на системите за напојување со енергија, и за материјалите...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Со други зборови, денешниот софтвер инженеринг сеуште нема достигнато таков капацитет за да може да овладее со сите параметри на софтверската технологија на Оној кој го дизајнирал внатрешниот информациски систем на homo sapiens.

Исто важи и за технологојата на системите за напојување со енергија, и за материјалите...
Да не претеруваме и ние сега...за десетина години сакаме да го сфатиме она на што на еволуцијата и требале милијарда години...мада и тука има некој напредок со некои протези за екстремитетите.

Член од
8 декември 2007
Мислења
254
Поени од реакции
9
СВЕТИТЕ ЗМИИ

Многу години на назад во местото Маркопуло на источна Кефалонија (Јонско море),само еднаш во годината на празникот Успеније на пресвета Богородица се случува чудо. Имено од празникот Преображебие Господово во околината започнуваат да излегуваат многубројни змии и се движат околу Црквата а и во незе. На празникот на Голема Богородица нивниот број е најголем. Е сега чудното е што овие змии се дружат со луѓето,се намотуваат околу раце врат и нозе,буквално се насекаде низ Црквата,по евангелието а најмногу на иконата на Богородица. До сега не се случило да некогу каснат,само се милуваат,како да сакаат да ја вратат довербата што некогаш ја имале во рајот. Секоја година се тука за време од 9дена. Германска екипа ги испитувала овие змии и кажуваат дека вакво нешто е чудо.
Но најбитно е дека на главата имаат крст и нивниот јазик е во форма на Чесниот Крст. Од каде доаѓаат и каде заминуваат е тајна за сите.

ЕВЕ ГИ ТИЕ КРОТКИ ТВОРБИ НА БОГА:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ako nekoj ima dokazi deka gospod postoi,neka gi kaze tuka....
А за кој господ се бараат докази??
пошто богови имаат многу некои несомнено постојат пошто има книги и прикаски за нив а и сведоци кои виделе чудни работи а некои се сумњиви пошто никој ништо не пишувал за нив а и не се активни многу. Значи од Исус, Алах, Буда, Јахве, змејовите Фу-Хи и Ниу-Куа, Брама, Кришна, Амон Ра, Озирис, Зевс, Јупитер, Аполон, Аштатра, Митра, Ишвар, Буда, Сварог, Дажбог, Один, Тор, Маниту, Теутатес, Еузус, Големата сафирна змија, светиот тапир, Баал, Ану, Енлил..........

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе ако сакате доказ еве што да направите. Кога ќе се поправи времето пошто сега има некоја теоретска шанса да ве здрми гром. Излезете на ведро небо и раздерете се ако има господ покажи знак удри го дрвово пред мене или мене. Ако ве удри ај ќе слушам на вести за тоа ако ништо не се случи идете си дома.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ништо не се случи... :baeh:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
да, бе немам друга работа јас ќе викам надвор ко ненормален...:tv:

Член од
8 декември 2007
Мислења
254
Поени од реакции
9
Деца Божји,постои силата Божија за оние кои веруваат. Од другите Господ само очекува еден ден да се вратат во Христовото стадо. ,,Блажени се чистите по срце,зашто тие ќе го водат Бога,,. Значи душата представетесија како една врста на огледало,чиста изворска вода која не е заматена. Направете ја душата чиста да Господ се огледа во незе.
Некои во оваа слика ќе видат само некое прекршување на сончеви зраци(случајни сенки),а некои ќе го видат ликот Божји.

(појава на ликот Божји при крштевање)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Сакаш да ни кажеш дека Господ, моќен и семожен кој го создал цел свет и се што е на него нема еден обичен телефон???

Го нема во именикот.... се јавив во 188 и ми рекоа НЕ ПОСТОИ.
Ете ви доказ.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
па тогаш јави се на 192 и пријави дека го нема Господ... дека исчезнал...:vozbud:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
па тогаш јави се на 192 и пријави дека го нема Господ... дека исчезнал...:vozbud:
Не сум му нунко па да пријавувам...
него навистина, зошто Господ не користи телефон?? На пример тоа многу би ја олеснило работата на верниците, ете ќе се моли ќе се моли а не знае дали господ го слушнал, дали ќе му ги услиши молитвите. Вака по телефон одма ќе се разберат дал можи ил не можи.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Testing:

God,suck my cock!!
(Ништо)
God,if you're up there,i call you a moron!
(Ништо)
...a stupid moron!
(Не бе,нејќе)
A cockroach,an idiot,a loser....come on,bastard,strike me down!!!
(Уште сум жив)
If there's any power in you,i call you to act.I spit in your face and i dare you!!Come on,i worhip idols,i denounce your name and i want to have sex with dogs.Do something about it!
(И уште сум жив.Ете ми доказ.Или е срамежлив,или е кукавица,или не постои)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас навистина би сакал бог да ми прати некој знак дека постои...
на пример некое дебело конто во швајцарска банка.

Kajgana Shop

На врв Bottom