Дозволувате ли сеир на ваша сметка?

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Деновиве бааги се иссеиривме на форумов, почнувајќи со Александра85... Затоа ме интересира : ете, сте зезнале работа, сте истресле нешто што не требало - секому му се случува, нели. И фатиле да ве сеират на мртво. Дали прифаќате таков сеир?

Сега, многумина ќе речат - да, ама со мерка. Која е мерката и каде е границата? Кога почнувате да се навредувате?

Јас во повеќето случаи немам проблем доколку сеирот се однесува на мене и на глупоста што сум ја истресол. Дури и јас ќе потфрлам нешто на своја сметка. Границата се преминува оној момент кога тема ќе стане семејството, блиски пријатели кои ги почитувам или работи за кои сум се намачил да ги постигнам и што ми значат нешто.

А вие?
 

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
*симбиотски го поврзува своето мислење со она на спукс*

Сеири ми се ќејф па и за мене се. Ама има теми кои ми се чувствителни и навредливи ми се.
 
H

HCL

Гостин
spooky напиша:
работи за кои сум се намачил да ги постигнам и што ми значат нешто.
Ова е за нешто што СТВАРНО несакам да ме зезаат луѓето.Инаку прифаќам многу сеир и навикнат сум на него.Воопшто не се лутам ако некој ме зеза ама тогаш и тој да не се лути кога ќе му вратам со сеир.Сеир за сеир.
 
Член од
2 ноември 2005
Мислења
42
Поени од реакции
0
Дозволувам сеир на моја сметка,ама по некое време ми се здосадува и кажувам дека е доста.Ако некој продолжи и после опомената,он ќе си знае.
 
Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
koj ne e taka spremen za da izdrzi seir na negov grb......po moje ne e i ne spremen za previligiran seir za na tugj grb.......:ne:
 

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Jas prifakam seir na moja smetka ama zavisi i kogo e kako e kazano.nesam ironicni luge,ne sakam luge sto kazuvaat nesto dvosmisleno ili sto ne kazuvaat vo lice.Sakam seir od lugeto sto gi znam i navistina mi e interesno,ama ako e od nekoj ne tolku blizok onda upetrebuvam kontra udar i se praime lom demek na "Shala"
 

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Како да кажам на културен начин: Ич куро не ме боле:icon_lol:
I just don't give a shit maaan
 

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Seir ne dozvoluvam od nikoj (seir e uzivanje vo i izivuvanje so makata ti), raka secam odma, oci da ne mi vidish. Majtap na svoja smetka - pa gi obozavam lugjeto na koi im uspeva da me zasmeat zezajki se na moj licen racun, i nikogash ne se protivam, cak duri dodavam ogan na seto toa.
Normalno deka toa e dozvoleno samo na lugje koi me znaat, i gi znam, lugje koi mi se na nivo i za raboti so koi moze da se tera shega.
Mesanje vo intima ili komentari koi generalno se smetaat za nevkusni i nekulturni ne dozvoluvam, posebno ne od lugje so koi ne sum bliska. Koj probal osetil :)
 

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.056
Поени од реакции
13.554
се е доэволено дур не се претера, како што кажа обдн океј е дур не стане невкусно и некултурно. во ред е и эеэање со луѓе што не ги поэнавам доволно само што границата се раэликува ;)
 
Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Зборот сеир потекнува од сихир - девтте зли духови кои можат да ти го загорчат животот. Спуки зборува за неговото изменето значење, шега (пожестока) на нечија сметка - односно на своја, во случајов.
Јас така и си ги премерувам шегите. Не се шегачам со работи кои самата не би можела да ги поднесам, а поднесувам - многу.
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.180
Поени од реакции
34.389
Секако дека дозволувам. Знам добро да им се изнасеирам на другите - што автоматски значи дека сум подготвен и да го осетам тоа на своја кожа. Дури и ги „канам“ другите на сеирџиски дуели. Ама ретко кој прифатил. Вегас еднаш прифати, ама беше приморан да го признае поразот после една недела. :wink:

И никако сеир на туѓа мака. Можеби на глупавоста на некого (како случајот со Александра и Ефтим) или налудничавоста (случајот со Малиновски), а некогаш и од досада (како со Вегас).

Никој од нив нема мака. Значи не фаќам сеир на некој што има мака.

Не е битно дали ќе се навредам или не - важно прифаќам. :wink:
 

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
posho sum lichnost koja nekogash moze ne e ubavo ama zbori mnogu hehe ts kaka za drugite im puka seir taka da u sekoj moment sum spremen i mene da mi se puka seir neznam ja sum od tipot na lichnost ke ti pukam seir ne mi se luti pukaj mi seir ne ti se lutam ja toa go sfacham ko sekojdnevie toa pukanje seir taka da mene mi e seedno nekogash koa mi pukaat seir posho toa nemoze da me iznervira. Ali ako ja vidam deka nekoj se nervira dur ja mu pukam seir a neee tuka nezastanuvam dur ne zbesne :) jebiga takov sum
 

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Па да,во главно.МНОГУ зависи од расположение и нормално у граници...ебаго.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Сеир прифаќам без ич навреда ако е од мои блиски. Ако е од некои подалечни луѓе, зависи за што е сеирот и дали ќе се претера ... незнам која е границата кога се претерува сеирот, ама мислам дека е кога на тој што му се мава сеирот веќе незаинтересирано реагира. Со тоа сеирџијата би требало да престане. Доколку не е така, а се работи за мене, почнувам да се нервирам малку по малку ... :icon_lol:
 

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
141
знаете колку трпам сеир у живо, досега сте ми фаќале сеир

трпам сеир, ама гледам да не засерам уште повеќе па дупли сеир да не биде
 

Kajgana Shop

На врв Bottom