Додека паметниот си ја чука главата, будалиот си го живее...

• Креатор на темата Lady
  • Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Svojstveno za pametniot covek vo deneshnovo dinamicno vreme e negovoto ziveenje pod postojan stres, nervozi,vlozuvanja,planovi,brkanja od prvi do prvi i sl. Negovoto "lupanje" zapocnuva od dolgite neprespani noki nad kniga, polaganjeto ispiti....zavrshuva toa,pocnuva gradenjeto kariera.....za kratko doaga i familijata a vie se naogate zbuneti kako otishle godinite ocekuvajki deka bash sega vi sledi onoj relaksiracki period vo koj ke uzivate vo familijata i decata...bash naprotiv pocnuvaat pogolemite "lupanja"...obezbeduvanje i zadovoluvanjje na potrebite na semejstvoto,obrazovanie na decata itn,itn....Cudno ama i 10-dneven godishen odmor dojde kako da go sonuvame...
E sega, bash obratno..na drugata strana se naogaat "vecnite sonuvaci" koi kako togash da stanale od son i mamurno i zacudeno ve gledaat koga mu kazete deka zivotot e tezok i ne e bajka. Tuka se maminite i tatinite galenicinja i onie koi partnerot gi vlece cel zivot za nos....
Iiiiiiiiiiiii...........da ne dolzam: "Dali koga ke se najdete na rabot na iscrpenosta, se zaprashuvate "Neli ke pominev podobro vo zivotov da si bev poglup?"

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Dali si sigurna deka voopshto doagja do familija? Otvorivme i tema za belata chuma, nashiot najgolem problem denes.

Daj Bozhe da si vo pravo...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Некако се си напишала да оди совршено во твојата приказна , па денес јас можам да избројам на прсти кој завршува и веднаш се вработува и почнува да гради кариера.А додека не се вработи и осигура дека има нешто свое не ни помислува на формирање семејство.Точно дека и 10 дневен одмор за многу е само сон.
Но човекот секогаш има нешто кон што тежнее и му претставува цел за да ја достигне , впрочем за тоа и живее
Не мислам дека оние мамини и татини синови кои добиле се во животот ќе знаат да го ценат и задржат тоа , бидејќи не знаат да вреднуваат туѓ труд
Па така мило ми е што не сум била поглупа за да сум си поминела полесно , затоа што уживам во сето она што го правам и знам дека го правам за мене и за оние кои ги сакам и ми значат:helou:

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Во мојот живот некако се ми оди по ред....Завршив потоа се вработив за сетоа тоа време имав девојка (која многу си ја сакам).....Сега почнав свој бизнис...... Незнам каде да ја сместам мојата приказна.....

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Nah , mislam deka ne e bash taka ednostavno , deka budaliot svirka so mozokot vo ler i ziveej isto.
Za da sum ispolneta mi treba uspeh na poveke polinja i kako sto si teci zivotot , edno po edno si pagaat na mesto , berikat.
Posle zavrsheno skolo , biznis i uspeh ostanuva samo da se nauci coek da uziva i da go beri medot , da namali od 500 km na sat do 150 :)

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Морам прво да и одговорам на МАРИЈА АЛЕКСОВА... тоа дека за поголемиот дел од населението 10 дневен одмор е илузија тука си во ненормална грешка пошо Охрид е ПОЛН со луѓе, за време на празници со повеќе денови на граничните премини неможеш до ред да доеш од што е гужва.. него отидов далеку од темата.. А и за Lady морам да кажам дека не е во право затоа што во нашава држава можеш да работиш и без факултет ако имаш некоја врска ако немаш врска многу потешко се вработува макар си имал 15 факултети завршено. така да тоа е тоа

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Времето денес дојде -кој како се снашол!
Некој многу добро,и со памет и без памет!
Некој пак многу лошо-па при памет останал без него!:toe:

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
kako je lepo biti glup a??:)
retko koj zivot tece taka po redoslet. ako si glup ili ke rmbas cel den za da prehranis familija ili ke prosis.na nikoj vo zivotot ne mu e lesno,site vikame ejj abe uste ova i se ke bide vo red.vrska nema.treba da se snaogas od den za den, pameten ili glup isto ti se faka, ako sakas da docekas novo utre.Za mene najvazno e da imas nadez deka ke uspees i deka se ke bide vo red:))

p.s. se soglasuvam so Yugo deka vo nasava drzava treba vrski i da frlis bajagi paricka za da uspees vo nesto:))

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Најлоша инвестиција на трудољубив човек е во мрзлив човек. Вработувањето со врски и корупцијата водат до тивок на сигурен пропаст. Треба да се научат трудољубивите луѓе да не инвестираат во мрзливите луѓе. Уптребувам Трудољубиви и мрзливи бидејќи повеќе соодветствуваат отколку паметни и глупи. Има луѓе кои со доста труд иако без некое позначајно образование и понапредни интелектуални способности исто си го заработуваат лебот.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
edna pogovorka: Najloso nesto e koga pametniot nisto ne prevzema da se unisti zloto.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Лејди, твојов опис за паметен човек не ми е баш валиден.
Да не се збуни и ги помеша термините?

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Никола напиша:
Лејди, твојов опис за паметен човек не ми е баш валиден.
Да не се збуни и ги помеша термините?
Ajde kazi koj e za tebe pameten covek?
Garant onoj koj e "lezi lebu da te jadam"?:vozbud:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Па, не знам од каде изведе заклучок дека паметните луѓе работат и се мачат повеќе од останатите.
Ако е човек доволно паметен, ќе ги заврши сите тие работи побргу од другите, ќе заработи доволно пари за пократко време и ќе се занимава со што сака понатаму.

Твоево ми е следење на медиокритетската шема.
Факултет, работа, семејство. Направи нешто оргинално, нешто кое ќе биде посебно и кое ќе те радува и исполнува.
Велиш дека паметниот одвај сврзува од први до први, а будалиот без проблеми ли ги решава финансиите или алудираш, будала=бездомник, па не се грижи многу за први до први, туку денес за утре?

Можеби сакаше да напишеш-
Својство на денешниов ПРОСЕЧЕН човек е да стане дел од средната класа и да рмба и се мачи цел живот за да живее.:)

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Никола напиша:
Па, не знам од каде изведе заклучок дека паметните луѓе работат и се мачат повеќе од останатите.
Ако е човек доволно паметен, ќе ги заврши сите тие работи побргу од другите, ќе заработи доволно пари за пократко време и ќе се занимава со што сака понатаму.

Твоево ми е следење на медиокритетската шема.
Факултет, работа, семејство. Направи нешто оргинално, нешто кое ќе биде посебно и кое ќе те радува и исполнува.
Велиш дека паметниот одвај сврзува од први до први, а будалиот без проблеми ли ги решава финансиите или алудираш, будала=бездомник, па не се грижи многу за први до први, туку денес за утре?

Можеби сакаше да напишеш-
Својство на денешниов ПРОСЕЧЕН човек е да стане дел од средната класа и да рмба и се мачи цел живот за да живее.:)
Da de, pameten za tebe e onoj koj ke iznajde nekoj pronajdok(original) potreben za coveshtvoto, ke se zdobie so mn pari i ke uziva the rest of his life:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom