Добро обликувани веѓи - услов за поубав изглед на лицето

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Искрено мене воопшто не ми се интересни мали и тенки веѓи, баш поинтересен изглед се добиват со обликувани погусти и поголемки веѓи (не џбуној нормално, ама ко на пример Катарина Ивановска - не ми теквеше друг пример). Ама не на секого му стоет такви. Мене на пример поубо ми стоет такви.. Ретко одам на козметичар, ја теторизирам дома сестра ми :D
 

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Сама се чупкам.Почнав пред 6 години,и сеа секоја недела кубам по некое влакно.Не ми растат брзо,ама и оти се светли не се познаваат многу.
Како што гледам,според вас не ми се веќе модерни веѓите?Дебели на почеток(не многу) и танки на крајот...Ама мислам друг облик и дека не ми одговара?!
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.687
Ноп... Не сум дотолку дојден да кубам веѓи. Уште депилирање на нозе и кармин ке ви остане да ставите бре еј. (ова за машките :)). За женските... Донекаде е оправдано.
 

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
Сама си ги кубам веѓите. Првиот пат на козметичарка колку да ми даде форрма и ми ги направи преубави ама многу ме болеше. Одтогаш ги кубам скоро секој ден за да не ја изгубат формата и + многу неубаво изгледаат несредени веѓи. Претанки веѓи-јок. Предебели(густи)-јок. Оние што изгледаат како да почнуваат со буквата V-јок. Значи златна средина.барем мене такви ми одговараат. сепак мислам дека нема ин и аут веѓи. НАјубави се оние што изгледаат природно и добро на тебе. А на тој што му одговараат повеќе облици-блазе си му. Можед а тера мода.:pos2:
МАжи со кубени веѓи:nenene: :nenene: . Не изгледа убвао. Може малку чат-пат некое влакно ама строго дефинирани линии, никако.
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
61
Pa da , uslov e!
Na dobro oblikuvani vegi sto i sminkata podobro!
Mnogu mi e smesno koga ke zabelezam deka devojkata si se nasminkala, a vegite i strcat na site strani! Toa e isto kako nasminkana neistusirana zena!
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Шминката изгледа поубаво на добро обликувани веѓи. Добро обликувани веѓи ги истакнуваат очите повеќе.
Одам на козметичар да ми ги направат, сама пробував ама не ми идеше.
Што се однесува до мажи кои ги обликуваат веѓите:nenene::nenene::nenene:
 

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Sama si gi sreduvam vegite. Probav ednas na kozmeticar i premnogu me bolese, taka da bolje mi e sama. Gledam sekogas da mi se sredeni i da ne dozvolam da strci nekoe vlaknence od strana. Mnogu los vpecatok mi ostava koga ke vidam devojka so "gajtan vegi" :pos2: nesredeni, dzabe i e togas i sminka i se, se gubi celosniot efekt.

A za maskite, nemozam da podnesam koga ke vidam masko so apla iskubani vegi, tenki linii, smesni mi se ednostavno.
Dodeka onie koi vadat samo po nekoe vlaknence i kaj koi ne se primetuva do tolku deka toa go napravile e OK. Nekoi koga ke se iskubat, kako zeni se pravat:pos2:
 

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
EMMA slikata ti e bas na mesto.Kazi kolku nevkusno stojat bas taka iscupani vegi.Ako (ne daj boze) maz mi dobie zelba taka da bide iscupen definitivno se otkazuvam od nego.:toe:

...hmmmmmmmmm...problem se javue kaj nekoi mashki sto vegite im se "prebujni"...to est im se spoeni ko takanareheni "orlovi vegi" ili "levis" vega...valjda tie se chupaat...inache ja sea prv put slusham deka nekoe mashko si gi chupa vegite...mozebi ako e tranvestit...:pos2:...oooooo i zlatna ih bre ke zaboraev...damn...:tapp:... ne se otkazuvaj od mazot, otkazi se od predrasudite i feminizmot...:pos2:
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Веѓите треба секогаш да бидат добро обликувани во однос со лицето, кога се такви се гледа дека девојката се грижи за својот изглед, како и машкото.
 
B

black angel

Гостин
jas sama si gi cupam uste od 13 god.interesno bese koa prv pat gi srediv.namesto so cupalica ja so zilet!i otide pola desna vega!!!:pos2: i posle idev ko osakatena niz ulica.me rebrea cel mesec dodeka ne porasna!!!
 
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
И јас редовно си ги средвам веѓите, :) Глупо ми е да имам густи веѓи, мислам дека треба секогаш да се обрнива внимание на некој детали.
 

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
И јас редовно си ги средвам веѓите, :) Глупо ми е да имам густи веѓи, мислам дека треба секогаш да се обрнива внимание на некој детали.
Што подразбираш под густи веѓи, и што е најважно-што подразбираш под средување на истите?:)
 

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Веѓите знаат многу да го сменат изгледот на лицето. Колку и да е некоја убава ако има несредени веѓи, џабе и е. Нејзината убавина ќе остане неприметена, зашто веѓите и привлекуваат внимание :)
Значи тие се услов за поубав изглед на лицето.
Јас си ги средувам сама уште од помала. Знам каков облик ми стои, каков не, можеби еднаш два пати сум промашила малку, но ништо страшно, за нареден пат знам. На козметичар не сум била, немам некаква потреба, ми се свиѓаат сама како си ги правам.
 
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Под густи веги подрзабирам несто како споени веги без форма онака безвезе :) а по средување на вегите подразбирам да се искубат и да добијат некоја форма. :) Инаку ретко одам на косметичар најчесто сестрами ми ги средува:)
 
Член од
1 август 2007
Мислења
40
Поени од реакции
0
Веѓите се многу битен дел од изгледот и кога нечии веѓи се несредени, ми оставаат многу лош впечаток.
Редовно посетувам козметичар за средување на веѓите, а некогаш ако се брзам и истите не се средени знам добро и сама да ги уредам.
Првиот пат кога пробав сама да си ги средам, премногу ги скратив и на места имаше по некоја дупка.. им требаше долго време да се вратат во нормала :pos:... како и да е со време се научив добро и сама да ги средувам :wink:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom