Добродојдовте во Албанија?! - Не, сепак во Северен Епир!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас ниту убив деца, ниту направив војна, енлајт ме што сум ти направил?
Ти ништо. Јaс не зборувам тука за индивидуалци.

Зборувам за проблемите кои ги направи твојот етникум.

Знам дека сфаќаш. Ама не ти е ни тебе мило. Јеби га, тоа е вистината.

Јaс тука ја прекинувам дискусијата. Излишна е.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Ти ништо. Јaс не зборувам тука за индивидуалци.

Зборувам за проблемите кои ги направи твојот етникум.

Знам дека сфаќаш. Ама не ти е ни тебе мило. Јеби га, тоа е вистината.

Јaс тука ја прекинувам дискусијата. Излишна е.
sepak problemite koi gi napravi toj etnikum ne se nisto vo sporedba so patenjata koi gi dobi od tvojot etnikum

V

viktora

Гостин
Еве да кажам јас сум турчин и досега мене некој македонец ништо ми нема речено зошто вие Tурците не си бегате од тука или пак немам бидено сведок на некаква дискриминација према мене или према некој од мојата фамилија.

Во ниту една држава немам видено толку права да му се дадат на малцинствата кои што живеат во таа држава колку што Македонија му има дадено на Aлбанците, а исто така и нас.

Aма ете, Aлбанците ги мразам многу си ја креват цената како кузнај кој да се ми се прат мене поголеми муслимани од Tурците, а тие незнат ако не беа Tурците тие уште ќе беа католици, а затоа што му го прат грците во Албанија, па алал му вера браво за нив.

Aлбанците наместо да ми гледат што се прави во нивната држава, тие гледат кај нас.
М
оже да речите па оти ги сакаш грците тие се против Tурците и Mакедонците, ама јас повеќе ги мразам Aлбанците отколку грците.

НЕКА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!
БРАВО ЗА ПОСТОВ!!!Тоа што тебе како Турчин никој ти нема кажано да си одиш од оваа држава е од проста причина,КОЛКУ ШТО ИМАМ ЈАС ПРАВО ДА ТИ КАЖАМ ОДИСИ ТОЛКУ И ТИ ИМАШ ПРАВО МЕНЕ ДА МИ КАЖЕШ ЈАС ДА СИ ОДАМ ОД ОВАА ДРЖАВА!ЗОШТО???ЗОШТО И ДВАЈЦАТА СМЕ ПАТРИОТИ И ДВАЈЦАТА ОД СЕ СРЦЕ СИ ЈА САКАМЕ ТАТКОВИНАТА!!!Прав патриот е човек кој ја сака татковината без разлика на својата етничка или верска припадност.
Повторно браво за постот, и да ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА И СИТЕ ПАТРИОТИ БЕЗ РАЗЛИКА НА ВЕРА И НАЦИЈА!!!

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
pocnaa i da popusaat edni na drugi, na zdravje bratstvo, edni ste vie za lizenje, od toa ne znaete ni sto ste, ednas stanuvate bugari, ednas srbi, koga dava gol ibraimi ste nasi braka, nema sto interesni ste

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Еве да кажам јас сум турчин и досега мене некој македонец ништо ми нема речено зошто вие Tурците не си бегате од тука или пак немам бидено сведок на некаква дискриминација према мене или према некој од мојата фамилија.

Во ниту една држава немам видено толку права да му се дадат на малцинствата кои што живеат во таа држава колку што Македонија му има дадено на Aлбанците, а исто така и нас.

Aма ете, Aлбанците ги мразам многу си ја креват цената како кузнај кој да се ми се прат мене поголеми муслимани од Tурците, а тие незнат ако не беа Tурците тие уште ќе беа католици, а затоа што му го прат грците во Албанија, па алал му вера браво за нив.

Aлбанците наместо да ми гледат што се прави во нивната држава, тие гледат кај нас.
М
оже да речите па оти ги сакаш грците тие се против Tурците и Mакедонците, ама јас повеќе ги мразам Aлбанците отколку грците.

НЕКА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!
Па нормално дека ќе си ја сакаш државата, твојте предци дошле од турција пред 300 / 400 години.
Турците кој заминале од македонија и сега се во турција македонија ја чувствуваат како матична и своја земја, во турција се 50/100 години и предходно немале никаква врска со неа.
Се раѓале овде,живееле,работеле,умирале. Не е нормално некој кој што генерациски живее на едно исто есто или држава да не го смета како свое.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
pocnaa i da popusaat edni na drugi, na zdravje bratstvo, edni ste vie za lizenje, od toa ne znaete ni sto ste, ednas stanuvate bugari, ednas srbi, koga dava gol ibraimi ste nasi braka, nema sto interesni ste
Со вас не сме браќа, никогаш не сме биле, ниту ќе бидеме.

Со вас има само проблеми.

Далеку сте и од Бугари, и од Грци, и од Срби, а богами и од Турциве после Ататурк.

Ах бе албанче, сите се луѓе, тоа религијата ви удрила у глава, затоа сте вакви какви што сте.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
И таа почит што си ја имал како турчин , ја имаш заради албанците.
Затоа што тоа била намерата на сите власти овие 100 години , како турчин си имал привилегии , се со цел албанците да станат турци. Да ги убедат албанците да станат турци , односно да има што помалку албанци.
Сигурно и ти знаеш такви албанци кои станале турци.

И денеска треба да одиш кај УЧК да се поклонуваш , пошто денеска 1500 турци се вработени за 10 години во институциите , турското знаме се вее во Жупа , Пласница, Гостивар.

Убаво ли ти е тебе со вакви права , па нека имаат и курдите вакви права.
Еве јас подржувам грците и македонците да имаат гарантирани права во Албанија.
Подржуваш ли ти курдите да имаат вакви права како албанците во Македонија?

Јас не ги мразам турците , како можам да ги мразам , кога денеска во Турција има 6 милиони албанци (според Ердоган).
Но алал им на курдите за тоа што прават во Турција , како се борат за нивните права.

За која наша држава мислиш , пошто имаме повише држави , во повише држави сме државотворен народ , вклучувајќи и Турција.

Може да речите па оти ги сакаш грците тие се против Tурците и Mакедонците, ама јас повеќе ги мразам Aлбанците отколку грците.
Немој да се себемразиш.

НЕКА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!
Нека живее.

Ако те болеше негде после мојот комент , напиј се аналгинче.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Бериша: Албанско државјанство за секој Албанец во светот

При денешната седница на владата на Албанија која се одржа во музејот на Албанската држава во албанскиот град Влора била донесена одлука секој Албанец во светот да добие Албанско државјанство.
Премиерот Сали Бериша потенцираше дека оваа одлука е во интерес на Албанија и на сите Албанци во светот кој тоа го заслужуваат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Dardan-ia

Ама признај дека те боли вистината кога ќе ја чуеш и од Турчин, за кој мислиш дека сте исти бидејќи сте муслимани и двата етникума.

Арно ама вие сте биле пагани, па коа ве донеле да бидете кучиња, од вистинската Албанија, лесно ви го наметнале Исламот.

На Макеоднецот ни 6 века не успеало да му го сторат тоа.

За Турците секогаш ќе бидете класа подоле. Го знаете ова и самите;)

Имате сега сопствено школо, јазик, па искористете го бе тоа да излезете од племенскит енорми на живеење.

Ебеш му матер, географски сте у Европа, па понашајте се така, а ане како симнати од планина.

Време ви е.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Dardan-ia

Ама признај дека те боли вистината кога ќе ја чуеш и од Турчин, за кој мислиш дека сте исти бидејќи сте муслимани и двата етникума.

Арно ама вие сте биле пагани, па коа ве донеле да бидете кучиња, од вистинската Албанија, лесно ви го наметнале Исламот.

На Макеоднецот ни 6 века не успеало да му го сторат тоа.

За Турците секогаш ќе бидете класа подоле. Го знаете ова и самите;)

Имате сега сопствено школо, јазик, па искористете го бе тоа да излезете од племенскит енорми на живеење.

Ебеш му матер, географски сте у Европа, па понашајте се така, а ане како симнати од планина.

Време ви е.
Абе кога ќе почнеш да дебатираш сериозно, што ти се овие испади, ако намерата ти е да провоцираш одредени членови кажи ми барем мене за да не се мачам и да те сфаќам сериозно.......

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Со грците допрва ќе имаме работа...............
Грчките газди од Превеза ги бркаат албанските работници

Грчките сопственици на маслинови насади почнаа да ги протеруваат албанските работници од нивните имоти, по изјавата на албанскиот премиер Сали Бериша дека Превеза е албанска територија.
Според грчките медиуми на кои се повикува агенцијата Балкан веб, протерувањето на албанските граѓани ангажирани во нивните пластеници со маслинки, е експресна реакција на ,како што ја нарекуваат“ провокацијата на Бериша.
Производителите на маслиново масло во овој регион ги бркаат албанските работници од имотите и бизнисите во знак на протест додавајќи дека немаат ништо против луѓето, но сметаат дека е оправдано нивното делување, поради изјавата на Бериша,кој нивната територија ја наракол албанска.
Премиерот Бериша од Валона зборуваше за “Албанија од Превеза до Подгорица, од Прешево до Скопје“, оправдувајќи се потоа дека изјавата била во контекст на одбележувањето на 100 годишнината од независноста на Албанија.
Пради ваквата изјава, шефот на грчката дипломатија, Аврамопулос, во последен миг го откажа присуството на свеќеностите по повод независноста на Албанија на 28 ноември.Остри реакции имаше и од повеќе грчки политички партии. (В.Т.)
--- надополнето: 5 декември 2012 во 01:40 ---
Е баш за тоа ти зборувам дека допрва ќе имаме работа со грците.........
тешко тешко многууууу ТЕШКО
--- надополнето: 5 декември 2012 во 01:58 ---
ДА.

А знаеш зошто?

Се шо си навел горе е политички пробелем.

Ние немаме проблем со обичниот народ во тие држави.

А со вас е обратно.

Капираш нели?
А вие знаете?????

Каплан Бурович ќе го постираш сега?
Немаш историчар???
Барем пишувај што мисли дедо ти за потеклото ан албанците, биди малку поверодостоен.......
најголемиот современ албански научник, академик проф. д-р Ељрем Цабеј

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Грчките газди од Превеза ги бркаат албанските работници

Грчките сопственици на маслинови насади почнаа да ги протеруваат албанските работници од нивните имоти, по изјавата на албанскиот премиер Сали Бериша дека Превеза е албанска територија.
Според грчките медиуми на кои се повикува агенцијата Балкан веб, протерувањето на албанските граѓани ангажирани во нивните пластеници со маслинки, е експресна реакција на ,како што ја нарекуваат“ провокацијата на Бериша.
Производителите на маслиново масло во овој регион ги бркаат албанските работници од имотите и бизнисите во знак на протест додавајќи дека немаат ништо против луѓето, но сметаат дека е оправдано нивното делување, поради изјавата на Бериша,кој нивната територија ја наракол албанска.
Премиерот Бериша од Валона зборуваше за “Албанија од Превеза до Подгорица, од Прешево до Скопје“, оправдувајќи се потоа дека изјавата била во контекст на одбележувањето на 100 годишнината од независноста на Албанија.
Пради ваквата изјава, шефот на грчката дипломатија, Аврамопулос, во последен миг го откажа присуството на свеќеностите по повод независноста на Албанија на 28 ноември.Остри реакции имаше и од повеќе грчки политички партии. (В.Т.)
--- надополнето: 5 декември 2012 во 01:40 ---

тешко тешко многууууу ТЕШКО

најголемиот современ албански научник, академик проф. д-р Ељрем Цабеј
Aбе дете што се мачиш толку со зложени теми.......
И против србија немавме шанси, но се случи.........
И не викаме дека денеска ќе се случи тоа, степ бај степ.....

И што тврдил д-р Еќрем Чабел????
Знаеш или само си го напиша името???
Човекот нашол сличности на албанскиот јазик со јазикот на месапите во Италија кои се илирски , а го постираш овде.......... Ц Ц Ц Ц

V

viktora

Гостин
Aбе дете што се мачиш толку со зложени теми.......
И против србија немавме шанси, но се случи.........
И не викаме дека денеска ќе се случи тоа, степ бај степ.....

И што тврдил д-р Еќрем Чабел????
Знаеш или само си го напиша името???
Човекот нашол сличности на албанскиот јазик со јазикот на месапите во Италија кои се илирски , а го постираш овде.......... Ц Ц Ц Ц
Кога НАТО ќе ја бомбардира Грција како Србија да ми пишеш.Второ,каква врска имате вие со илирите кои живееле на територијата на денешна далмација?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Кога НАТО ќе ја бомбардира Грција како Србија да ми пишеш.Второ,каква врска имате вие со илирите кои живееле на територијата на денешна далмација?

Не се решава се со бомбардидање, не знам како си го добил тој впечаток............

Многу племиња ги сочинуваа илирите, ние сме наследници на илирите кои живееле во истата територија која живееме денеска......горе доле.......

(има тема за ова
http://forum.kajgana.com/threads/Потеклото-на-Албанците.3352/)

V

viktora

Гостин
Не се решава се со бомбардидање, не знам како си го добил тој впечаток............

Многу племиња ги сочинуваа илирите, ние сме наследници на илирите кои живееле во истата територија која живееме денеска......горе доле.......

(има тема за ова
http://forum.kajgana.com/threads/Потеклото-на-Албанците.3352/)
Е како не се решава со бомбардирање?Србите пичка ве направија на копно,иако имавте модерно оружје од НАТО и нивни инструктори.Кога НАТО виде дека го јадете стапот почна да бомбардира,и тоа после шест недели успеаа.Е тука е муабетот од прошлиот мој пост.Ако вие се спукате со гејциве го јадевре,ама тогаш ќе го нема НАТО да ве брани.
А за илирите и самиот си кажа дека биле повеќе племиња од трст до драч,така од каде муабетот дека сте дирекни потомци?

Kajgana Shop

На врв Bottom