Добродојдовте во Албанија?! - Не, сепак во Северен Епир!

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
од кај сте ич К не ми чуе. тоа е минато. денешницата е дека живеете во МАКЕДОНИЈА, каде што државотворен народ се МАКЕДОНЦИТЕ и се вее македонско ЗНАМЕ. има да ги почитувате законите на оваа држава која ви дала и права и обврски засолниште. ако не ви се допаѓа, никој не ве држи со сила, можете слободно да идете каде што сметате дека ќе ви биде подобро.
војни и закани, ширење и освојување на територии, тоа се МИНАТО. тоа е во некое друго варварско време. денес сме цивилизирани, а поимот цивилизиран има многу значења, а за тоа треба сите да се однесуваат така. ако едната страна го прекрши тоа, другата ќе возврати порано или подоцна
I mene ic ne me boli k... da bidam iskren .
Pocituvaj me da bides pocituvan , odnosno kako ke go baras taka ke ti bide vrateno .
-Za kakva civiliazcija zboruvas , dovolen odgovor e tvojot komentar , a toa da odam negde kaj ke mi bide podobro , ili kratko "BEGAJTE U ALBANIJA , NEMOZEME DA VE GLEAME " toj film nemas da go gleas veke kako so go glease vo vremeto na srboslavija , zatoa ne se nadevaj decko :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Pocituvaj me da bides pocituvan , odnosno kako ke go baras taka ke ti bide vrateno .
-Za kakva civiliazcija zboruvas , dovolen odgovor e tvojot komentar , a toa da odam negde kaj ke mi bide podobro , ili kratko "BEGAJTE U ALBANIJA , NEMOZEME DA VE GLEAME " toj film nemas da go gleas veke kako so go glease vo vremeto na srboslavija , zatoa ne se nadevaj decko :)
Ај да те прашам нешто.

Зошто само на Албанците им се вели да бегаат, зашто само со нив имаат проблеми и Македонците, и Србите, и Црногорците и Грците?

Зашто нема толкави проблеми меѓусебно населението од горенаведените националности, и плус со торбеши, роми, власи....

Зошто бре само со вас, цел Балкан?

Си се запрашил ли????

Член од
26 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
28
Еве да кажам јас сум турчин и досега мене некој македонец ништо ми нема речено зошто вие Tурците не си бегате од тука или пак немам бидено сведок на некаква дискриминација према мене или према некој од мојата фамилија.

Во ниту една држава немам видено толку права да му се дадат на малцинствата кои што живеат во таа држава колку што Македонија му има дадено на Aлбанците, а исто така и нас.

Aма ете, Aлбанците ги мразам многу си ја креват цената како кузнај кој да се ми се прат мене поголеми муслимани од Tурците, а тие незнат ако не беа Tурците тие уште ќе беа католици, а затоа што му го прат грците во Албанија, па алал му вера браво за нив.

Aлбанците наместо да ми гледат што се прави во нивната држава, тие гледат кај нас.
М
оже да речите па оти ги сакаш грците тие се против Tурците и Mакедонците, ама јас повеќе ги мразам Aлбанците отколку грците.

НЕКА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Ај да те прашам нешто.

Зошто само на Албанците им се вели да бегаат, зашто само со нив имаат проблеми и Македонците, и Србите, и Црногорците и Грците?

Зашто нема толкави проблеми меѓусебно населението од горенаведените националности, и плус со торбеши, роми, власи....

Си се запрашил ли????
Glupo prasuvas be decko , epten glupo .. Tie drzavi se nastroeni sovenisticki i za takvi drzavi ne postavi prasanja .
Pod prasanje :
1. Neli istite vrsea etnicko cistenje nad Makedoncite (t,nareceni ,egejci)?
2. Kolku Makedonci ima vo Srbija (ne znaes) oficialna brojka ? Imaat skolo svoe , partija , Crkva tamu ?
Vo Balkan spaga i Turska , (del) Hrvatska , i neame nikakov probelm so niv .

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Glupo prasuvas be decko , epten glupo .. Tie drzavi se nastroeni sovenisticki i za takvi drzavi ne postavi prasanja .
Pod prasanje :
1. Neli istite vrsea etnicko cistenje nad Makedoncite (t,nareceni ,egejci)?
2. Kolku Makedonci ima vo Srbija (ne znaes) oficialna brojka ? Imaat skolo svoe , partija , Crkva tamu ?
Vo Balkan spaga i Turska , (del) Hrvatska , i neame nikakov probelm so niv .
Хмм шовинистички оти не ве бендисуваат.

АБе пријател сам си знаеш колку е саатот, какви луѓе сте, и зашто се сите против вас.

Јас во Грција немам проблем да се шетам, иако извршиле прогонување 1948.

ЈАс во Србија немам проблем никаков, иако немаме школо таму.

Јас во Бугарија немам проблем никаков, иако нема официјално малцинство македонскао таму.

Но тука во сопствената држава имаме проблем со вас.

Вие не сте интелектуално дораснати за 21 век и Европа. Тоа е проблемот.

Се надевам конечно со школово на ваш јазик дека малку ќе се описмените и цивилизирате.

Да конечно почнете да наликувате на нормални граѓани, а не на планинци.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ќе видиме, тркало се врти, еднаш вие сте горе, после ние и така натаму. мом вие сте горе, но ......... ќе биде и тоа. а за преселба, ... хахахах не мислев на таа земја, повеќе мислев на швицарска. пошто ептен си ја сакате и фалите тука на форумиве

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ај да те прашам нешто.

Си се запрашил ли????
Те молам, па ти да прашуваш за тоа?
Нас барем ни велат да бегаме, а вас ви викаат да исчезните

Со Србија сите соседи имаат нерешени работи
Со Македонија СИТЕ соседи имаат нерешени работи
Со Грција сите соседи имаат нерешени работи
Албанија се ограничува со албанско население, затоа нема проблеми.....
--- надополнето: 3 декември 2012 во 23:24 ---
У маало смешко да не те викаат?
Да ти кажам право заради ова слика се смеам со недели
154619_10200110625913029_223932882_n.jpg
--- надополнето: 3 декември 2012 во 23:26 ---
Еве да кажам јас сум турчин и досега мене некој македонец ништо ми нема речено зошто вие турците не си бегате од тука или пак немам бидено сведок на некаква дискриминација према мене или према некој од мојата фамилија.Во ниту една држава немам видено толку права да му се дадат на малцинствата кои што живеат во таа држава колку што Македонија му има дадено на албанците а исто така и нас ама ете албанците ги мразам многу си ја креват цената како кузнај кој да се ми се прат мене поголеми муслимани од турците а тие незнат ако не беа турците тие уште ќе беа католици, а затоа што му го прат грците во Албанија па алал му вера браво за нив албанците наместо да ми гледат што се прави во нивната држава тие гледат кај нас.
Може да речите па оти ги сакаш грците тие се против турците и македонците ама јас повеќе ги мразам албанците отколку грците.
НЕКА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА
Ако ти си турчин ја к.у сечам.............
--- надополнето: 3 декември 2012 во 23:30 ---
Хмм шовинистички оти не ве бендисуваат.

АБе пријател сам си знаеш колку е саатот, какви луѓе сте, и зашто се сите против вас.

Јас во Грција немам проблем да се шетам, иако извршиле прогонување 1948.

ЈАс во Србија немам проблем никаков, иако немаме школо таму.

Јас во Бугарија немам проблем никаков, иако нема официјално малцинство македонскао таму.

Но тука во сопствената држава имаме проблем со вас.

Вие не сте интелектуално дораснати за 21 век и Европа. Тоа е проблемот.

Се надевам конечно со школово на ваш јазик дека малку ќе се описмените и цивилизирате.

Да конечно почнете да наликувате на нормални граѓани, а не на планинци.

Во Србија те викаат србин со говорна мана
Во Бугарија те викаат бугарин кој зборува бугарски диалект
Во Грција си скопјанин
Само во сопствена држава си се викате Македонци, и ние ве викаме така, но пак ние сме лошите....а кај нив се е убаво......

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Во Србија те викаат србин со говорна мана
Во Бугарија те викаат бугарин кој зборува бугарски диалект
Во Грција си скопјанин
Само во сопствена држава си се викате Македонци, и ние ве викаме така, но пак ние сме лошите....а кај нив се е убаво......

ДА.

А знаеш зошто?

Се шо си навел горе е политички пробелем.

Ние немаме проблем со обичниот народ во тие држави.

А со вас е обратно.

Капираш нели?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Mа јок бре друже, и да му нацрташ нема да сконта.:D

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
ДА.

А знаеш зошто?

Се шо си навел горе е политички пробелем.

Ние немаме проблем со обичниот народ во тие држави.

А со вас е обратно.

Капираш нели?
Велиш обичниот грчки граѓанин ти вели вие сте македонци остави што мислат нашите политичари....
Србинот ти вели ти си македонец, имаш своја црква...ѓ
Бугаринот те вика македонец?????????

Што ти направил обичниот албанец????????

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Обичните граѓани ништо не ми велат посебно.

У Cрбија ми викаат брате.
У бугарија ми викаат Македонец.
У Грција не велат ништо, но се сите коректни.

Вие убивте деца, направивте војна, и што уште не?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Јас ниту убив деца, ниту направив војна, енлајт ме што сум ти направил?

Kajgana Shop

На врв Bottom