Добри апсолутно бесплатни програми

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.035
Поени од реакции
11.094
SpAcE_c0wb0y напиша:
Cekaj cekaj... Prasanjeto e:

Dali Picasa e besplaten program?

Za ova mi odgovori DA?
Да де, ти оставив и линк. Го провери дали е таа програма шо мислеше?

Член од
10 мај 2005
Мислења
529
Поени од реакции
14
Извини, не го видов линкот. Да, за таа програма мислев. Фала.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
дајте некој програм за за видео фајлови, на пример mpg да го направам во avi, wmv во mpg и слично.

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Gizo напиша:
дајте некој програм за за видео фајлови, на пример mpg да го направам во avi, wmv во mpg и слично.
Погледни ако ти помогне ова бесплатно програмче:

STOIK Video Converter 2.1

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
фала, според описот на сајтот ваљда ке послужи

Член од
30 јуни 2005
Мислења
25
Поени од реакции
0
Super DVD Creator 8.0 (od se vo se)

Super DVD Creator 8.0 ---> od se vo se :)

Super DVD Creator was designed to convert and burn video movies such as Asf, Wmv, AVI,DivX,Mpeg,Xvid,RM,RMVB files to DVD VCD SVCD . Use this software to create VCD/DVD from your digital video recorder, Webcam, or downloaded files.

Super DVD Creator is a powerful, splendid and simple to use application for AVI / Xvid/ Mov/ Rmvb/ Divx /Rm /Divx /Wmv /Asf to DVD VCD SVCD video converting and Burning.. ,you can use this software to Creat VCD/DVD from your digital video recorder ,Webcam ,or downloaded files .

Free download the Super DVD Creator version 8.0 Codecs you need to open some movies file ,Such as Wmv,Xvid,Divx if your burner did not work with Super DVD Creator.

Simnite ja od: http://www.dvds-ripper.com/sdvdcfullVer8.exe

:lol: :lol:

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
CCleaner е одлично програмче кое служи за чистење на вашиот компјутер од насобраните привремени фајлови кои ги креираат многу програми. Со еден клик ќе ги исчистите: Temporary files, URL history, cookies, Autocomplete form history, index.dat., Recycle Bin, Recent Documents... Постои и опција за чистење на непотребните регистри кои некогаш знаат да создаваат проблеми при работата со некои апликации.

CCleaner

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Програмите за даунлодирање знаат да бидат многу корисни. Ја зголемуваат брзината на симнување за неколку пати.

Free Download Manager е еден од таквите програми. Бесплатен е и е многу корисен. Не содржи рекламни банери, нема spyware...Што значи едноставен и чист за употреба.

Free Download Manager

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.297
Поени од реакции
1.802
Free Download Manager е многу добра програма.
Еве и 2 апсолутно бесплатни програми за ДВД рипување.
DVD Shrink служи да намали обем на ДВД диск. Oбично ДВД вилмовите од Дивидитекарниците се поголеми од 4,5 GB и треба да запишат на
2 слојни ДВД дискови кој се неколкукратно поскапи во однос капацитет цена, а и не секој има ДВД режач за двослојни дискови.
Со оваа програма можете да ги компресирате до стандарден ДВД диск или по желба. Многу добар е квалиретот на рипуваните матријали и релативно брзо работи. Подобра е од доста аналогни платени програми.
Можете да ја симнете од http://www.dvdshrink.info/index.
Само да напоменам дека ја користам за незаштитени ДВД-а незнам дали ќе работи за сите случаи, затоа е и втората програма DVD Decrypter.
Тоа е безплатна програма за Декриптирање на ДВД видео дискови скоро сите заштити може да ги реши со
неја на HD ги добивате Video_TS и Audio_TS фолдерите после со ДВД Shrink го намалувате обемот и после тоа може да ги печете на ДВД.
Неможам да го најдам официјалниот сајт на DVD Decrypter но ја има на интернет

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
дали знаете која е последната на верзија на еМуле, да знам која да ја симнам, да не симнам некоја праисториска :D

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Гижо напиша:
дали знаете која е последната на верзија на еМуле, да знам која да ја симнам, да не симнам некоја праисториска :D
eMule 0.46c

Член од
10 јуни 2005
Мислења
413
Поени од реакции
145
Брб

Препорака за сите што користат emule нека симнат NetLimiter и ограничете уплоад лимит за емуле на 1к.Со тоа не влијаете на довнлоад лимит и си го заштедувате вашиот бенд(како иде на македонски-вајт:)

Член од
30 август 2005
Мислења
2
Поени од реакции
0
humanoid напиша:
Гижо напиша:
eMule 0.46c
bro aj click here nema nitu eden gavol vo nego :wink: enjoy

http://vcheck.emule-project.net/en/version_check.php?version=1&language=1033

aj pozdraf

ako vi treba neso call me :wink: tuka sum always :D

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Ако некогаш се чудите зошто некој филм или некојa pesna не можете да го отворите, слушате или гледате, тогаш можеби проблемот е во недостатокот на некој кодек.

На многу едноставен начин, AVIcodec ќе ви јави кој кодек ви недостасува за гледањето на проблематичниот фајл.

Програмчето е супер и тежи само 500kb.

AVIcodec

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.297
Поени од реакции
1.802
ratDVD е бесплатна програма за компресија на ДВД филмови. Користи нов приод за компресија на ДВД филмовите горе доле го намалува обемот 2 до 3 пати со стандардните подесувања на квалитет на сликата кој се за препорачување(коефициент 105), при компресијата можете да отстраните некоја аудио писта пример турси, германски превод, некое интро може да тргнете и други сосема непотребни работи. Убавото на оваа програма е што от целиот ДВД диск прави 1 фајл во свој формат кој може директно да се гледа со некој плеер. До моментов не сите плеери идеално го подржуват или можете обратно со истата програма да го вратите во оргиналниот ДВД формат. Јас го користам за архив на филмови по 3 филма на еден ДВД диск може да собере. Лошото е што малку бавно работи околу 6-7 сата едно ДВД ренда но тоа е за сметка на големиот квалитет на компресираниот матријал ,а и самото прекодирање е огромна операција. Можете да го истегнете од http://www.ratdvd.dk/

Kajgana Shop

На врв Bottom