Добра ГПС навигација за Андроид

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Јас симнав CoPilot, не е битно можам и iGO да симнам она што ме интересира е КАКО да ги инсталирам и како да најдам мапи од Македонија и грција и како да ги инсталирам истите.
iGo веќе ги имаше инсталирано сите од југоисточна Европа...
Navigon Europe откако ќе го инсталираш те прашува кои мапи сакаш да ги симнеш (ти ја дава цела европа). Јас ја симнав Македонија за сега (иако можеш во било кое време да си ги симнеш и другите мапи), нашата мапа „тежи“ само некои 5 мега :)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
имам навигација Igo my way навигацијата ми се свига добра е но нешто не ми е јасно кога сум на пат поточно Бг кога се движам околу 120 km h сигналот не го наоѓа кога ќе застанеме некаде тогаш ќе ме најде. Незз што е проблемот ако знае некој нека хелп :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Моментално користам Google Maps 6.2.0 која е единствена апликација која работи нормално со Ice cream sandwich 4.0.3 андроид. Предходно (на Gingerbread 2.3.3) користев iGO од која бев ептен задоволен, ја користев тука и во странство. Инаку Google maps според мене е најдобра само да имаше опција за даунлодирање на целосни мапи и работа offline, што пак многу не ме засега зошто имам data plan на линијата и нон-стоп ми е вклучен 3G интернетот. :)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Ќе може некој да ми помогне имам HTC EVO 3D дали има IGO компатибилна за него, резолуција итн. Ако нема дали може во пп да ми пратите линк за free download na copilot со објаснување. Фала :)

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Како што кажа еден од членовите погоре, Навигон е доста добра и функционира со Навтек мапи. Пред некој ден ја најдов кракувана (околу 9мб е). И откако ке се инсталира отпосле си бираш кои мапи да ги симнеш. На С3 работи совршено.
Кој што сака нека ми пише во пп, ќе му ја пратам.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Како што кажа еден од членовите погоре, Навигон е доста добра и функционира со Навтек мапи. Пред некој ден ја најдов кракувана (околу 9мб е). И откако ке се инсталира отпосле си бираш кои мапи да ги симнеш. На С3 работи совршено.
И јас ја инсталирав Navigon (кракната) пред месец дена, пред две недели ја користев во странство и слободно можам да кажам дека работи совршено. :)

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
И јас ја инсталирав Navigon (кракната) пред месец дена, пред две недели ја користев во странство и слободно можам да кажам дека работи совршено. :)
Е баш ова сакав да го знам. Дали во странствое е 3Д? Зошто никако не можам да видам. Можам да шпартам по мапите, али само во 2Д.
Е сега значи под 3Д мислам дали има градби, згради ова-она. Или чисто само улиците се?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Е баш ова сакав да го знам. Дали во странствое е 3Д? Зошто никако не можам да видам. Можам да шпартам по мапите, али само во 2Д.
Е сега значи под 3Д мислам дали има градби, згради ова-она. Или чисто само улиците се?
Искрено, немам пробано во 3D, ниту ми текнало, само во 2D. :)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
На Гармин му помина времето,само Навигон според мене. За Скопје е door to door а не пак за други држави.Имаш апликација Blackmart Alpha за Андроид,од неа ке си симнуваш какви сакаш игри апликации итн.Нешто слично како инсталиус за IOS. од таму ке си симнеш Навигон,нема потреба од дополнителни мапи,само одбираш кои сакаш држави да ги инсталираш и толку. 3D работи во земјите од ЕУ,видете на Јутуб пример за Париз каков е интерфејсот.
Има буквално се што треба една навигација да има, прикажува радари,семафори,бензински,ресторани,ако се закачиш на нет,јавува за гужва во сообраќај или сообраќајка ако има.Имаш walk to кој работи одлично и не касни воопшто.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ај прати ми ја друже.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Искрено, немам пробано во 3D, ниту ми текнало, само во 2D. :)
Вчера се враќав од Црна Гора, преку Албанија и го тестирав на отворен пат. Предобро е.
Е сега кога бевме Албанија, баш сега проверував, од цел балкан мапите се детални, а во Албанија само неколку патишта има, градовите ИЧ. Реков да можда не ми е симната мапата, али нема врска, ја избришав само таа мапа и пак ја инсталирав и пак исто. Ај види кај тебе дали Албанија е ОК. Не ми се верува другиве држави топ да ги напраат, а Албанија воопшто. :)

Ај прати ми ја друже.
Пушти ми по порака твој меил.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ја сакам :)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Прати ми ја и мене..

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Navigon ја инсталирав и се изненадив колку се детални мапите за Македонија, дури и во села ги имаше имињата на улици. Некои тесни сокачиња кои едвај се гледаат исто така ги има на мапата.

Единствена забелешка неколку пати изгуби GPS сигнал(не сум сигуран дали е ова до телефонот или навигацијата) и ограничувањата не се точни ама не е некој проблем ова.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Navigon ја инсталирав и се изненадив колку се детални мапите за Македонија, дури и во села ги имаше имињата на улици. Некои тесни сокачиња кои едвај се гледаат исто така ги има на мапата.

Единствена забелешка неколку пати изгуби GPS сигнал(не сум сигуран дали е ова до телефонот или навигацијата) и ограничувањата не се точни ама не е некој проблем ова.
Можи да ти е до телефонот. До сега кај мене такво нешто се нема случено.

Kajgana Shop

На врв Bottom