Добитници на лотарија за САД

Член од
18 јуни 2013
Мислења
21
Поени од реакции
9
Дали е од голема важност што побрзо да се пополни DS формуларот или не е проблем ако тоа се направи да речеме по еден месец?

Член од
2 февруари 2014
Мислења
103
Поени од реакции
60
Дали е од голема важност што побрзо да се пополни DS формуларот или не е проблем ако тоа се направи да речеме по еден месец?
Сосема е безбедно до крајот на мај да го пратиш. Не се брзај со пополнување за да не внесеш грешни податоци.[DOUBLEPOST=1462623589][/DOUBLEPOST]
Ми треба малку помош за формуларов ДС-260
Ме буни ова пример Sur name: Горановски given name: Горан
Доле пишува full name in native alphabet , сега тука иде Горан Горановски , име па презиме или како во редот погоре што вели прво презиме па име ? Обично би напишал некој име па презиме но формуларот првин бара Sur name, па Given name. Како да се наведе да не се направи утка?

Исто еве пример што ако на пасошот ми пишува Место на раѓање: Кисела Вода , а не град на раѓање, Скопје не ми стои никаде во пасошот , а тука вели
City of birth на формуларов , нели нормално би требало да се напише Скопје ама на пасошот никаде не ми пишува Скопје, а не е играчка нели , има некој искуство со формуларов да помогне , некој на пример што заминал веќе што му бил прифатен како точен , па да советува малце ?
Ако во формуларот прашува за град, внеси град. Ако прашува за место на раѓање, внеси како што ти пишува во пасошот.
За името, ако пишува прво презиме па име, внесуваш Горановски Горан.

Член од
9 јануари 2015
Мислења
173
Поени од реакции
131
Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time. :(

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
Брат а таму имаш пишано и за адреса од спонзорот. ТИ ја имаше неа или не? Ако си ја немал мислам дека тоа било главна причина за жал :(
Имав и адреса каде ке одам со позивно писмо,имав од спонзорот i134 и сите платени даноци за 2014 и 2015 година. се бев ок и плус носев испринтани докази од страната на амбасадата од Скопје дека никаде не пишува конкретно за мојот случај, и на тоа проба да ми каже конзулката дека со моето школо јас немало да можам да се запишам во УСА као демек, и на тоа пак и докажав дека јас можам да се запишам бидејки јас бев запишан на колеџ во УСА 2014 год. и имав I20 формулар ама не ми одобрија виза демек на конзулот не му било верно дека имам толку пари на сметка, од тогаш ги чувам тие документи и на конзулката и го дадов I20 формуларот и и докажав дека јас можам да се запишам и продолжам со школување во УСА. Само ме погледна направи жална фаца и кажа "ЖАЛАМ ПРАВИЛАТА ЗА ЛОТАРИЈА ГИ ПОСТАВУВА ВАШИНГТОН И ТОА СЕКОЈА ГОДИНА РАЗЛИЧНО"!!! Јас се насмеав и и реков ВИ БЛАГОДАРАМ НА ЉУБЕЗНОСТА!
Затоа и го напишав сето тоа тука бидејќи јас колку толку тука во МК сум ситуиран со добра плата и редовна работа, но има многу што се трудат со позајмени пари па зошто некој да биде изгорен,а има и такви како мене што викаат СЕКОГАШ ОДАМ ДО КРАЈ[DOUBLEPOST=1462627947][/DOUBLEPOST]
Со трет степен средно образование или вонредно , шансите за уса се еднакви на нула (по легален пат) :)

Незнам како е за во други држави но за во уса тој критериум мора да го исполнуваш

Sent from my iPhone using Tapatalk
Моето школо беше обавезително со 4 години и јас редовно ги изучуваб до трета година но од оправдани причини морав да го променам статусот од РЕДОВЕН ВО ВОНРЕДЕН само за шоследната година. и на пример прва е завршена 2000, втора 2001, трета 2002, четврта 2003 со истата генерација исто полагано матура само место во јуни јас во август. И никаде не пишува конкретно за овој случај бидејки јас реално имам континуитет од 12 год. и ги имам сите потребни предмети. Но пак ке речам така требало да биде али џабе се вадат на Вашингтон или на тоа дека немало да може да се продолжи школување во УСА.

Последно уредено:

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
:( на сведителството од средно пишува дека си ја зел годината вонредно на местото каде има „по____________ пат“ ? Затоа што на дипломите за заврштено сренод (бар на мојата) има само датум и нема врска дали си полагал матура 100 пати, има само датум кога го си положил.

Член од
12 август 2012
Мислења
80
Поени од реакции
77
Лани јас го пратив на 26 јуни затоа што немавме извадено пасош за синот а треба да го внесеш него во DS формуларот така што можеш и малку покасно да го испратиш зависно од бројчето со кое си извлечена, но треба да знаеш дека ќе им треба 3 месеци да ти ги одработат податоците од DS формуларот па ако имаш ниско бројче нема да можеш да добиеш дата за интервју во првите месеци туку ќе добиеш откако ќе го обработат DS формуларот. Во мојот случај тоа не играше некаква улога затоа што моето бројче беше 15*** и по секако очекував да имам дата за интервју некаде околу јануари/фебруари така да имаше доволно време за обработка на мојот DS формулар.

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
:( на сведителството од средно пишува дека си ја зел годината вонредно на местото каде има „по____________ пат“ ? Затоа што на дипломите за заврштено сренод (бар на мојата) има само датум и нема врска дали си полагал матура 100 пати, има само датум кога го си положил.
Не е само дипломата ,тие ги бараат и сведителствата на увид а кај мене на тие до трета пишува ПО ПРВ ПАТ а на тоа од четврта пишува ПО ВОНРЕДЕН ПАТ, а на дипломата нормално само дата ама ете не проаѓало па сега си се тешам и се трудам да им верувам на сите КАКО АМЕРИКА ТОНЕ ВО СИРОМАШТИЈА А НАШАВА МАКЕДОНИЈА СТАНУВА ПОДОБРА ОД ШВАЈЦАРИЈА И МОНАКО

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
Не е само дипломата ,тие ги бараат и сведителствата на увид а кај мене на тие до трета пишува ПО ПРВ ПАТ а на тоа од четврта пишува ПО ВОНРЕДЕН ПАТ, а на дипломата нормално само дата ама ете не проаѓало па сега си се тешам и се трудам да им верувам на сите КАКО АМЕРИКА ТОНЕ ВО СИРОМАШТИЈА А НАШАВА МАКЕДОНИЈА СТАНУВА ПОДОБРА ОД ШВАЈЦАРИЈА И МОНАКО
За жал ако навистина тоа им е единствена причина да не ти дадат виза поради тој збор вонреден е тотална глупост :( Знаев дека ги бараат и сведителствата затоа и го прашав тоа за делот по__пат. Излегува дека тогаш подобро да не си ја запишел годината и да си скокнел една па наредната да си продолжиш со други наредна ќе ти значело сега зелена карта ама тоа е... :(

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
За жал ако навистина тоа им е единствена причина да не ти дадат виза поради тој збор вонреден е тотална глупост :( Знаев дека ги бараат и сведителствата затоа и го прашав тоа за делот по__пат. Излегува дека тогаш подобро да не си ја запишел годината и да си скокнел една па наредната да си продолжиш со други наредна ќе ти значело сега зелена карта ама тоа е... :(
не не да не се разбереме погрешно
Они бараат за 12 години школување 8год основно и 4 години средно да бидат завршени без никаква пауза и да не биде ниту една година вонредно, акп јас сум ја скокнел таа година воопшто немало да имам услов туку да сум знаел да сум се запишел на факс и една година да сум положел од факс тогаш наводно ке сум поминел така ми каза конзулката

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
не не да не се разбереме погрешно
Они бараат за 12 години школување 8год основно и 4 години средно да бидат завршени без никаква пауза и да не биде ниту една година вонредно, акп јас сум ја скокнел таа година воопшто немало да имам услов туку да сум знаел да сум се запишел на факс и една година да сум положел од факс тогаш наводно ке сум поминел така ми каза конзулката
те разбирам, сепак мислам дека подобро да било од „прв пат“ па макар и со година пауза од колку со вонредно или „трет пат“. На тоа мислев. Чим пишува прв пат не би требало да има никаков проблем според мене одколку што ако пишува дека си повторувал или со вонредното ти практично не си одел на настава туку си ги полагал предметите како испити. Мислам дека тоа нив ги мачи :(

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
Прашање кај course of study за средно што ставате academic или vocational ?
Исто имињава на средниве школи/факултетиве ги пишувате пример Sv Kiril i Metodij или пример Ss Cyril and Methodius , дека по дипломиве нигде не пишува англиски имиња

Последно уредено:
Член од
6 април 2015
Мислења
429
Поени од реакции
154
Во 4 година во средно бев на полагање , па дипломата ја зедов во август...... има ли врска тоа што не завршив навреме во јуни ?? Бидејки на фах имам уште испити и на лотаријава со средно аплицирам .

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Во 4 година во средно бев на полагање , па дипломата ја зедов во август...... има ли врска тоа што не завршив навреме во јуни ?? Бидејки на фах имам уште испити и на лотаријава со средно аплицирам .
Мислам дека нема да имаш проблеми. Тие гледат да имаш 12 години образование еквивалентно на нивниот школски систем и да немаш промена на статус во образованието пример од редовен во вонреден итн.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Здраво дечки имам мал проблем.. Погрешно внесов информација на дс-260 формата. Имаше прашање дали ме одбиле претходно за ус виза и селектирав НЕ во брзање, а усвари ме имаат одбиено за ј-1 еднаш. Дали би имал проблеми со ова и како да го поправам?

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
Здраво дечки имам мал проблем.. Погрешно внесов информација на дс-260 формата. Имаше прашање дали ме одбиле претходно за ус виза и селектирав НЕ во брзање, а усвари ме имаат одбиено за ј-1 еднаш. Дали би имал проблеми со ова и како да го поправам?
Прати маил во Кентаки со молба да ти го отклучат дс-от ако си го комплетирал. Од прилика за една недела ги проследуваат барањата и ке ти го отклучат па ќе го преправиш, инаку така може да бидеш сватен како дека сакаш да сокриеш а уствари тие имаат увид во тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom