Дневен весник "Фокус", од среда во сите трафики!

Статус
Затворена за нови мислења.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Кога има глобална економска криза големите (заколнати) домашни ривали пљукаат у рука си ја подаваат та рука со реченицата "ај да најдеме уште еден начин да вадиме кеш (ќе ти требаааа кеееш)".
Да не јадам бурек со промаја пред да се испече, но нашево домашно новинарство одавна е поголемо срање од турбофолкот.

Куро да ми го јадат...

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
ова ќе биде огномет бре, од рајот во кој сега живееме (според сител) отидовме под пеколот, каков пекол? пеколот е гола вода за нас, сега ќе измислат нова религиозна застрашувачка установа
--- надополнето: Nov 15, 2011 10:37 AM ---

али си ти сега некоја грешка другарице, али тебе очите те лажат?
ако наводната сообраќајка се случила под сомнителни околности, зошто имаше толку многу статии и детали околусамата сообраќајка? зошто имаше слики од Туарегот? зошто наводната сообраќајка не ја оспорат менаџерката и шоферот? Зошто не прозборат јавно? па менаџерката имаше неколку интервјуа од тогаш, зошто ништо такво не спомна?
иначе продукцијата се викаше фајнал кат а за организираниот криминал сеуште не постојат никакви материјални докази
толку од симпатичните новинари а? саде мозок да се перело, ко да немаат прљава совест за перење.....
Точно да, за продукциската куќа, згрешив, се помешав со една друга, нема везе тоа...
Туку ти како ќе ми објасниш на фактот што возачот на камионот во кој удри џипот го снема, како земја да го голтна...? Како е можно во сообраќајна несреќа, со смртен исход, полицијата да земе само да го легитимира камионџијата и да го пушти? Ниту него го видовме, ниту возачот од тогаш...Само шпекулации слушавме (Хрват бил, Србин бил, со брада бил итн...)...Плус имаше судење, нели? Ккао тоа он не се појави како еден од клучните учесници во несреќата и сведок плус...? Каде е тој?!
И кога џипот беше однесен на вештачење, најпрво во Хрватска мислам па го вратија тука и му фалеше некој дел...Се надевам дека ќе се пишуваат статии за ова во еден од изданијата на Фокус...

В

Вори

Гостин
Ајде да се обложуваме.Што мислите,колку време ќе опстои весников?Јас не му давам повеќе од 6 месеци :D

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Поголемиот дел од новинариве кај нас можат само вода да му донесат на Борјан...
:love::pos:(y)

Но комент..мислам тоа е
--- надополнето: Nov 15, 2011 5:19 PM ---
Фала богу, од коа го попортокаловија и Дневник и НМ и Вечер неможе да се види приказната од друга страна. Со среќа
Сад чеш читати плави листиќ,хепи ,хепи

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
У принцип, идејата за Плави листиќ е боља од Портокалов листиќ...
Може за тебе, а мене ми се гади од таа идеја, а + и од потрошени луѓе како Геро,Борјан и слични тоалет папири..ама секој со свој вкус

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Може за тебе, а мене ми се гади од таа идеја, а + и од потрошени луѓе како Геро,Борјан и слични тоалет папири..ама секој со свој вкус
Не за мене, туку за новинарството во целина.
Што фајде имаш ти од новинарство кое ја фали владата и која крие негативни факти за истата? Сакаш некој да те манипулира и да те прави будала во здрав мозок?
Новинарството е критика на власта и како такво легитимна (непартиска) опозиција. По дефиниција разликата меѓу опозициска политичка партија и медиум е таа што медиумот не претендира освојување власт.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
4.601
Точно да, за продукциската куќа, згрешив, се помешав со една друга, нема везе тоа...
Туку ти како ќе ми објасниш на фактот што возачот на камионот во кој удри џипот го снема, како земја да го голтна...? Како е можно во сообраќајна несреќа, со смртен исход, полицијата да земе само да го легитимира камионџијата и да го пушти? Ниту него го видовме, ниту возачот од тогаш...Само шпекулации слушавме (Хрват бил, Србин бил, со брада бил итн...)...Плус имаше судење, нели? Ккао тоа он не се појави како еден од клучните учесници во несреќата и сведок плус...? Каде е тој?!
И кога џипот беше однесен на вештачење, најпрво во Хрватска мислам па го вратија тука и му фалеше некој дел...Се надевам дека ќе се пишуваат статии за ова во еден од изданијата на Фокус...
зборуваш напразно како и претходно, добро е што барем погоре си признаваш, ништо од тоа што го кажа не е издржано, јас сум многу поупатен во таа работа ама дискусија овде би била оф топик
Ајде да се обложуваме.Што мислите,колку време ќе опстои весников?Јас не му давам повеќе од 6 месеци :D
јас велам година и 7 месеци, до наредните локални избори, после нив ќе ги снајде иста судбина ко „медиумите“ на Велија-Месија

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Ко демек овие шо сеа се штампаат не се прочитани книги :tapp:

Дај не тупете у старт, пошо ако Гвујо има интервју за некое време ќе треба да лижете кај шо сте плукнале....али тоа не е проблем, пошо е у генот на македончето.
сакаш да кажеш во твојот ген.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ќе биде интересно, ако не друго ќе внесе малку шаренило :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom