Но никаде нема од ваша страна проверлив и независен начин со кој може да се утврди или потврди кој е во право. Се ви се сведува на ,,жими мајка" на вашиот против зборот на другите.
Никој не спори дека има разлики, тоа што јас го барам од тебе е начин со кој недвосмислено ќе се види која од тие разлики е вистина а која не. Слепата верба која оди контра се што не е во нејзин прилог не е начин.
Нема објаснување од ваша страна со која ќе докажете дека вашите заблуди се стремеж кон Творецот.
Не постои „..проверлив и независен...„ начин во диховноста, која е пред се‘ лична и личносна, проверлива пред се‘ на духовно ниво‘. Ниту науките имаат „...проверлив и независен....„ начин за утврдување на некоја научна вистина, која се носи арбитрарно, субјективно и плаузибилно, но не и унисоно.
Појќе е од јасно дека поставуваш услови кои и самиот не можеш да ги исполниш.
Просто е; субјектот ги гледа нештата „од своја кожа„ а не „од надвор„.[DOUBLEPOST=1518271621][/DOUBLEPOST]
А пак Хари Потер да видиш каква жива пракса и метод е!
Хари Потер чувај си го за по дома, а јас муабетам за реално постоечки религии и нивни учења.[DOUBLEPOST=1518271731][/DOUBLEPOST]
Трагикомедијава кај тебе е што не го ни разбираш концептот за циркуларна логика, само малоумно и од инает ја ,,префрлаш топката" на соговорникот, како прваче од типот: ,,Е ти си лош...".
Признавам де; еве ти го разбираш и го практикуваш, покажувајќи неспособност за давање одговор, вртејќи се во место.
Јас исповедам вистина која ни е објавена „по вертикала„, од Творецот кон творението, а не попут твојата вистина, која не можеш да ја наведеш како нешто конкретно.[DOUBLEPOST=1518271867][/DOUBLEPOST]
На трепки да дубиш, неможеш да го смениш фактот дека немаш одговор на суштинскиот проблем без кој неможе да тврдиш дека само твојата религија ја поседува апсолутната вистина.
За разлика од моето давање одговор на поставени прашања, ти остануваш на бесконечно поставување прашања, на кои, да сакаше да им го најдеш одгововорот, до сега ќе го бараше и ќе го најдеше, наместо својата несигурност да им ја припишуваш на други ликови.
Апсолутната вистина, за која немаш абер како би требало да „изгледа„ а ја бараш од другите, веќе е објавена и се наоѓа во Црквата Христова а не во другите религии.