Ќе коментирам, не затоа што твоите дописи се вредни за коментар, туку за да не испадне дека е моја слабост...
Кон пасусите, по редослед:
- Што е егоцентризам ако не отфантазирана и неоснована самопоставеност за референца за споредување и квалификување на нештата околу себе...Цело време се вртиш околу себе а не како дискутант на темава.
- Има потреба и ти посочив која е потребата-да не се повторувам. Не ја рекламирам Црквата, оти таа е реалност и има свое повеќе милениумско постоење на Земјава.
- Ако си против патријахалноста, треба да понудиш алтернативна кон истата. Либерализмот е празен и освен што нуди широки можности за грешење, практично неограничени, не нуди ништо добро.
- Сам спомена дека си имал различни мислења за ист феномен, токму во твој допис. Патем кажано, поимите „маж/жена„ и „личност„ не се идентични, иако се обидуваш да ги сведеш „на исто„ Пак си во криво...[DOUBLEPOST=1510852946][/DOUBLEPOST]
Frater Barrabbas,
ако го прочиташ дописот од
@XИкса, а не верувам дека си го прочитал, самиот ќе видеше дека токму ИКса упатува навредливи зборови до мене. Не ме чуди; он не е прв лик, кој немајќи што да каже и наместо да се држи до темата, се држи до членови на форумов, прикривајќи ја сета своја неукост со навреди, наместо со конструктивна дискусија, веројатно со намера да им се допадне на сличните на него па и да им извлече некој „лајк„.
Просто е; она кое ИКса го пишува до мене, ти мене ми го припишуваш.