Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Frater Barrabbas,

а кои се тие „двајца и тројца„, каде треба да бидат „собрани во Мое име„ и како треба да Го слават Бога?

Имаш лектира за вечерва па повели-одговори.
Треба да се архимандрит минимум тие тројца инаку Светиот Дух не слетува и нема слава во тој круг!
Затоа во Црква - таму силата е најсобрана од мноштвото молитви и темјан па може и обичен ѓакон посветен од архимандрит да ја води службата и Светиот Дух пак да се појави!!! Нели? Или се лажам не беше така?
Тоа е тоа... затоа на мирјанинот му треба посредник кон божественото: не е посветен! ;) А најмногу крева врева за верата му...

П.С: Архимандрит (грчки: αρχή - над и μάνδρα – трло, стадо). БРАВО!

Последно уредено:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Читај Библија,не ти требаат лектири.Библијата е единствена,а вие изнапишавте милион книги за да ја скриете вистината.Јас сум отворен,се што ми смета кажувам,се што е добро во православната црква подржувам.Ти знаеш да одбегнуваш на прашањата,и цело време си играш со зборови.
Frater Barrabbas,

што бидна со одговорот на моето тројно прашање?...[DOUBLEPOST=1508790366][/DOUBLEPOST]
Треба да се архимандрит минимум тие тројца инаку Светиот Дух не слетува и нема слава во тој круг!
Затоа во Црква - таму силата е најсобрана од мноштвото молитви и темјан па може и обичен ѓакон посветен од архимандрит да ја води службата и Светиот Дух пак да се појави!!! Нели? Или се лажам не беше така?
Тоа е тоа... затоа на мирјанинот му треба посредник кон божественото: не е посветен! ;) А најмногу крева врева за верата му...

П.С: Архимандрит (грчки: αρχή - над и μάνδρα – трло, стадо). БРАВО!
Хепта,

ајде заедно да се потсетиме на местото, атворот и датумот во кој е основана твојата заблуда, позната како „Телема„:

„...Тогаш змијата и‘ рече на жената: „Не, нема да умрете!...„

Битие, 3.4.

Место го знаеме-тоа е Рајот, првиот фантазер го знаеме-тоа е Луци, а датумот е стар-постар од „официјалниот„.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Frater Barrabbas,

што бидна со одговорот на моето тројно прашање?...
А ти даде ли некогаш конкретен одговор некому на форумов?Ти на прашања одговараш со контрапрашање,се со цел да избегнеш да одговориш,бидејќи или несакаш ама поверојатно е дека незнаеш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А ти даде ли некогаш конкретен одговор некому на форумов?
За разлика од тебе, кој фаќа „орман„ на поставено прашање, јас давам одговор на поставени прашања.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
За разлика од тебе, кој фаќа „орман„ на поставено прашање, јас давам одговор на поставени прашања.
А што беше прашањето?Ти кажав одговорот на сите прашања се во Библијата.Е сега ти како си толкуваш,тоа не е мој проблем.Не мора да се согласуваме во сѐ.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Ти можеш Господ да го славиш секаде,не мора да одиш в црква.Исус рекол,ако двајца или тројца се собрани во мое име таму сум и Јас.Ни свештеник,ни пари,ни трошкови.
Da,taka e. No,i crkvite i sveshtenicite se potrebni se potrebni za da go potsetuvaat narodot da si ja odrzuva verata.No,cesno i bez preteruvanje so baranja da se plati ova ili ona i toa po izgor ceni.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Не им верувај до толку на евреите од кои го зедовте законот и го променивте... тоа што не го разбравте истиот и се исплашивте од моќта на еврејската мисла - е ваш проблем, не е мој...
Што, не ти чини одговорот за архимандритите, за тројцата, за држењето за раце, за светиот дух, за улогата на црквата?
Не ти чини што ја имам моќта да ти ги толкувам книгите и да им велам на луѓето дека секој сам по себе е првосвештеник и помазаник за својата судбина? :)
Нека не ти чини, што да направиме - да не постоиме?

И јас постојано велам дека христијанинот не ги осудува и им наоѓа маана на своите, туку ги осудува сите - им подметнува обвинувања од своето верување како да е апсолутна вистина, а не само една вера која што наместо да станеше закон, вие бидејќи не научивте ништо, го претворивте тој закон во вера...
Во обична вера... штета!

Не се нервирај, ќе те одмине светиот дух... воопшто не си јагне, како и сите христијани што ги знам... глумци.
[DOUBLEPOST=1508794262][/DOUBLEPOST]
Da,taka e. No,i crkvite i sveshtenicite se potrebni se potrebni za da go potsetuvaat narodot da si ja odrzuva verata.No,cesno i bez preteruvanje so baranja da se plati ova ili ona i toa po izgor ceni.
Ти на кој самар седиш девојко, вака да те прашам?
Кој те тебе всушност од свештениците прашува како ти мислиш какви давачки да се имаат? Па тоа ниту @MIKI1 не го прашуваат, обичен мирјанин кој што скоро пред 15 години „после талкање низ различните христијански секти“ застана на православие и ете на форумов си ја билда самодовербата дека ова е тоа, бидејќи нема многу години за живот на Земјата - му помина времето за промени!

Според православието ти си жена, покриј си главата и што кажат мажите твое е да слушаш!
Не си ги учиш убаво задачките од светите ти книги... сакаш само да веруваш во некаков си розев свет :)
Ха :)

Последно уредено:

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Не им верувај до толку на евреите од кои го зедовте законот и го променивте... тоа што не го разбравте истиот и се исплашивте од моќта на еврејската мисла - е ваш проблем, не е мој...
Што, не ти чини одговорот за архимандритите, за тројцата, за држењето за раце, за светиот дух, за улогата на црквата?
Не ти чини што ја имам моќта да ти ги толкувам книгите и да им велам на луѓето дека секој сам по себе е првосвештеник и помазаник за својата судбина? :)

Не се нервирај, ќе те одмине светиот дух... воопшто не си јагне, како и сите христијани што ги знам... глумци.
[DOUBLEPOST=1508794262][/DOUBLEPOST]
Ти на кој самар седиш девојко, вака да те прашам?
Кој те тебе всушност од свештениците прашува како ти мислиш какви давачки да се имаат? Па тоа ниту @MIKI1 не го прашуваат, обичен мирјанин кој што скоро пред 15 години „после талкање низ различните христијански секти“ застана на православие и ете на форумов си ја билда самодовербата дека ова е тоа, бидејќи нема многу години за живот на Земјата - му помина времето за промени!

Според православието ти си жена, покриј си главата и што кажат мажоте твое е да слушаш!
Не си ги учиш убаво задачките од светите ти книги... сакаш само да веруваш во некаков си розев свет :)
Ха :)
:lolzz: Alo,bre, 21 vek e. Nitu eden maz nema pravo da mi kazuva shto da pravam.Jas kje si pravam jas shto sakam i kako sakam.Imam pravo da odlucam kogo da slusham,a kogo ne.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

И јас постојано велам дека христијанинот не ги осудува и им наоѓа маана на своите, туку ги осудува сите - им подметнува обвинувања од своето верување како да е апсолутна вистина, а не само една вера која што наместо да станеше закон, вие бидејќи не научивте ништо, го претворивте тој закон во вера...
Во обична вера... штета!
Хепта,

природно, не го прочитав твојов монолог, како и многу прати претходно. Но, што е проблемот? Зашто нејќеш да го славиме востановувањето на Телема, штом истата е асоцијабилно наведена во Писмото?

Наиме, во Црквата постои ред според кон недостојните нешта не се именуваат во Писмото. Таков пример е, на пример, антихристот, кој е најавен, ама името не му е наведено, иако знаеме миљон детали за него. Слично е и со Телема, која не е именувана, но е спомената па штом е, тогаш имаме причина и основа за одредување на местото, времето и авторот на нејзиното основање...

Сега, слободно можеме и да ја славиме...Оти да не?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
:lolzz: Alo,bre, 21 vek e. Nitu eden maz nema pravo da mi kazuva shto da pravam.Jas kje si pravam jas shto sakam i kako sakam.Imam pravo da odlucam kogo da slusham,a kogo ne.
И јас се сложувам со тебе! Така треба да биде.
„Секој маж и секоја жена е ѕвезда“ вели законот кој што го живеам даден во „Книгата на Законот“.

Но, ти се преставуваш како православна христијанка - а таму не важи ова што ти го зборуваш. Затоа ти реков научи си ги лекциите од верата ти и види дали ти одговараат и дали вреди да веруваш во сето тоа патријахално уредување!

Бидејќи вака, си само контрадикторна - или нема веќе вистински христијанки :)
[DOUBLEPOST=1508795180][/DOUBLEPOST]
Што, не читаш и доаѓаш зборуваш сешто само за да се напише нешто со цел да се оцрни нечиј туѓ начин на живот без знење за истиот? :)
Читаш сине ти се што јас ти пишувам и ти се јаде душата и ти се полни со омраза - а тоа е патот кон ѓаволот за кој што толку сакаш да зборуваш секому ;)
Наместо разбирање, ти градиш омраза...
Исламот е најавен, католиците не чинат - сето тоа ви е во душата - поделба и ништо друго!
Штета и за тоа...

Терај си по патот на сулфурот и остави ги другите да уживаат во животот, љубовта... :

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
1 Тимотеј 2:
11.Жената да се учи во тишина и во секаква покорност!
12.А на жената не и дозволувам да поучува, ниту да господари над мажот, туку да биде мирна.

Нема рок на траење за христијаните, поракиве важат и во први и во 21-ви век. Неможеш и да бидеш верник и да правиш што сакаш.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Прашањето веќе е поставено. но го нема твојот одговор...
Не читаш,ти не читаш туѓи мислења,туку само набадаш.[DOUBLEPOST=1508829686][/DOUBLEPOST]
Ти не си активна во верата и во црквата,затоа вака зборуваш.Одиш во црква само на Божиќ и Велигден,останатото време го минуваш во овоземски задоволства.Има многу како тебе и на нив свештениците немаат надлежност.Прашај ги монахињите од некое сестринство и ќе видиш дали ова твое мислење е соодветно за православен верник.

Последно уредено:
D

dARK_ElementaL

Гостин
zz: Alo,bre, 21 vek e. Nitu eden maz nema pravo da mi kazuva shto da pravam.Jas kje si pravam jas shto sakam i kako sakam.Imam pravo da odlucam kogo da slusham,a kogo ne.
Се сложувам и јас со тебе дека имаш право да одлучуваш за себе и дека не треба некој маж да те команда. Дека имаш право сама да донесуваш одлуки за својот живот. Ама у право е Хепта во христијанството жената треба да му е потчинета на мажот.
Тоа што сама одлучуваш за себе повеќе ти е дадено од тие кои сметаат дека жената треба да биде еднаква со мажот.

Sent from my SM-G318H using Tapatalk

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не читаш,ти не читаш туѓи мислења,туку само набадаш.
Не читам монолози од Хепта, а твој одговор немам ниту забележано, а камо ли прочитано...

Kajgana Shop

На врв Bottom