Најдобро е у природа, коа ќе згрми.Кон болдот; уште едно дебилно прашање од твоја страна, во низот од многуте слични.[DOUBLEPOST=1508674064][/DOUBLEPOST]
Сликите, како и обично, покажуваат какви ефекти може да произведе електричната енергија, но сликите не ја покажуваат самата енергија.
Имаш проблем со точното раздвојување на рабоќето...
Не води кон ништо - тотално промашен начин да се „докажува“ постоењето на богови или неAj,batalete go muabetot so elektricnata energija.Ne vodi kon arno.
Немаат памет де, не им дал госпо, единствено ги имаат инстинктите за преживување и тие за размножување и вие ги судите одма.[DOUBLEPOST=1508686900][/DOUBLEPOST]Kurvite ne mora da bidat kurvi za da zarabotat za leb.Ako imaat pamet,mozat da rabotat kako kelnerki ili cistacki.[DOUBLEPOST=1508673940][/DOUBLEPOST]
Pa,imash pravo da veruvash i da ne veruvash vo shto sakash,kako i site drugi.![]()
Не си прв шо бега од вистината де и јас да работев за апашка организација како што е црквата ќе бегав од прашањата за ценовници и наплати.Кон болдот; уште едно дебилно прашање од твоја страна, во низот од многуте слични.[DOUBLEPOST=1508674064][/DOUBLEPOST]
Сликите, како и обично, покажуваат какви ефекти може да произведе електричната енергија, но сликите не ја покажуваат самата енергија.
Имаш проблем со точното раздвојување на рабоќето...
Кеплер,Не си прв шо бега од вистината де и јас да работев за апашка организација како што е црквата ќе бегав од прашањата за ценовници и наплати.
Мики, тие раоти се бизниси на луѓе, а не божји работи, мешаш баби и жаби:Кеплер,
па ти струјата не си ја видел а камо ли вистината, туку, ај еве ти од мене пар прашања, кои, сигурен сум, нема да ги одговориш:
1. Колку пари потроши за летниот одмор летоска?
2. Колку пари арчиш месечно за „мобиљката„?
3. Колку пари арчиш месечно за гориво?
4. Колку пари арчиш месечно за забава?
И да не одговориш, не е проблем, оти однапред ми е јасно дека имаш месечни трошоци кои се поголеми од било кој црковен еднократен трошок!
Проста е математиката; световно живеење е многукратно поскапо од црковните еднократни трошоци!
Но тоа не е битно; битно е дека ти си вклучен на форумов и од петни жили, без никакво познавање од темава, се обидуваш што пообемно да се искењаш на Црквата, сметајќи се така за јак фактор...
Сигурен сум дека твојот шеф ќе ти дајт пофални зборови, што се видите со него.
Немој со камен да праиш муабет. Ќе те прогласат за идолопоклоник.Знам Мики, да си кажам маките јас, иначе муабетот со тебе не е дијалог туку монолог, повеќе муабет ќе направам со камен да седнам и да зборувам откако со тебе, не знам по кој критериум ве примаат во црквата, али ако се сите бистри како тебе сибавте пиперо порано од моето предвидување.
Не бесцелно зборувам јас дека наследниците не добија ништо од учењата, ниту сакаа да работат - мислеа дека може само да прераскажуваат туѓи сказни и да бидат горди на туѓите успеси!Е арно ама црквата е се обратно од тоа што треба да биде, има поголем буџет од тој на државата, наплаќа за се можно (дури и свеќите што ги шиткате внатре ви се 100 пати поскапи од тие на улица), не плаќате данок во УЈП, поседувате имот кој може да биде искористен повторно за потребите на луѓето и да не набројувам, во превод апашка организација.
Мики, тие раоти се бизниси на луѓе, а не божји работи, мешаш баби и жаби:
1. Хотелот не го градеше народот туку сопственикот
2. Операторот е исто инвестиција на човек, а не на народот
3. Горивото за да стигне до каде што стигнало е пак инвестиција на газдата на бензиската
4. Забавата ја изведувам пак во работи кои се во сопственост на одреден инвеститор
Арно ама твојава црква се гради од грбот на народот и колку што јас знам не треба да биде профитабилна дејност, туку треба да го шири христијанството бесплатно како што го ширеле апостолите.
Е арно ама црквата е се обратно од тоа што треба да биде, има поголем буџет од тој на државата, наплаќа за се можно (дури и свеќите што ги шиткате внатре ви се 100 пати поскапи од тие на улица), не плаќате данок во УЈП, поседувате имот кој може да биде искористен повторно за потребите на луѓето и да не набројувам, во превод апашка организација.
Da de takvi vremenija se ....plati da mozes da veruvas u nesto(membership fee)! Letoska u Ohrid vlez vo crkva bese so karta ...i toa za stranci duplo poskapo ...crkva=atrakcija be!A,be se zapnal so toa i ne popushta.
Pa shto ako Pravoslavnite Crkvi pokacuvaat ceni ? I drugite Hristijanskite Crkvi go pravat toa.Toa go pravat i vodeckite lica na drugite religii. I politicarite i ekonomistite pokacuvaat ceni i arac i shto ti ushte ne,pravat i zemaat....Takvi vreminja se.
Pa, i samo od vozduh ne se zivee.
Ostavi go nego,toj sega se reshil samo da obvinuva drugi bez da razmisluva.
Mene kako vernicka ne mi se dopagja toa.Treba da se ovozmozi besplaten pristap za sekoj shto veruva vo Gospod.Da de takvi vremenija se ....plati da mozes da veruvas u nesto(membership fee)! Letoska u Ohrid vlez vo crkva bese so karta ...i toa za stranci duplo poskapo ...crkva=atrakcija be!
Ти можеш Господ да го славиш секаде,не мора да одиш в црква.Исус рекол,ако двајца или тројца се собрани во мое име таму сум и Јас.Ни свештеник,ни пари,ни трошкови.Mene kako vernicka ne mi se dopagja toa.Treba da se ovozmozi besplaten pristap za sekoj shto veruva vo Gospod.
Frater Barrabbas,Ти можеш Господ да го славиш секаде,не мора да одиш в црква.Исус рекол,ако двајца или тројца се собрани во мое име таму сум и Јас.Ни свештеник,ни пари,ни трошкови.
Читај Библија,не ти требаат лектири.Библијата е единствена,а вие изнапишавте милион книги за да ја скриете вистината.Јас сум отворен,се што ми смета кажувам,се што е добро во православната црква подржувам.Ти знаеш да одбегнуваш на прашањата,и цело време си играш со зборови.Frater Barrabbas,
а кои се тие „двајца и тројца„, каде треба да бидат „собрани во Мое име„ и како треба да Го слават Бога?
Имаш лектира за вечерва па повели-одговори.