Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Која е смислата тогаш на половиот однос ако не е оплодувањето? Животното го прави тоа од моменталниот нагон, а не дека е хомосексуалец. Бог е праведен судија тој секого ќе го остави онаму каде што самиот човек сака, така да Бог не го испраќа ниедно свое чедо во казна без тоа самото да си сака.
Куп бесмислици.... Значи прво тврдеше дека хомосексуалноста не била природна, сега кога ти е посочено дека е, бараш смисла поради која таа постоела. Од каде го извлече заклучоков дека природата мора да има смисла за тебе за да биде вистина?
Во врска со Бог! Без разлика каков судија ќе биде, самиот факт што го замислуваш како судија значи дека тој - СУДИ а судењето е акт со кој нештата се делат на погрешни и исправни, соодветни и несоодветни, добри и зли...итн, итн! Е сега, ако се потекнува од Бог, од кого потекнува она кое тој ќе го перцепира како погрешно, зло и слично?[DOUBLEPOST=1447933270][/DOUBLEPOST]
И дај не бидите смешни кога и самите знаете дека ниедна хипотеза не е потврдена колку и да изгледа така. И да најдам докази за одредени настани опишани во христијанската историја повторно ќе останете скептици затоа сметам дека непотребно се вмешав во пинг-понг дебатава.
Ти најди, па потоа ќе дискутираме, само запомни ликот на исус во тост, богородица на трупец и светиот дух во патлиџан не се докази.

Член од
21 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
28
Не одговори дали имаш 1453 деца. Ако демек тоиа беше смислата на половиот однос. Смешно е да кажуваш дека смислата на истиот е оплодување, кога и самиот го чиниш истото од други побуди.

И што врска имаат хипотези мипотези со дискусијава? А ти секако ке кажеш дека ќе најдеш докази ама не вредело. Колку и да се трудиш, такви докази (христијански, демек) нема да најдеш.
Сега за мене ќе зборуваме? Колку деца имам? Што ќе добиеш ако ти кажам и дека имам деца колку што пати сум легнал, или дека воопшто не сум легнал, или дека сум развратник и одам по јавни куќи. Дали тоа менува нешто од ова за кое се расправа?
http://svetlost.org/podaci/Dr.Robert V.Gentry6d.pdf фино е напишано ама кој да сфати. Во се ќе поверувате ама од гордоста ваша, од вашето логично гледање, од барањето во се само Бог да не е во право, ете во Него нема да поверувате.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Сите се истурате од глупости, а сите ја знаете вистината ама кој да признае нели :)
Од досегашното искуство на форумов увидов дека сите членови, освен Берик :D се запознаени со вистината ама немаат храброст да ја признаат.

Нападот во Париз, вака организиран не може да се спроведе без учество на тајни служби, тоа не беше случаен напад од една будала туку добро припреман и координиран план, а за таков план да не дознаат тајните служби од нивните луѓе инфилтрирани во секоја организација, тоа не е можно.
Не мора да значи дека тајните служби го направиле ова, нивното учество може да се состои во тоа да го преќутат овој напад, односно да не ги информираат службите на безбедност, а сигурно имале информации, тоа сите го знаеме.
Второ, треба да се видат и причините и факторите за овој напад.
1. Исламофобија - одма после нападот, демолирани џамии, напаѓани муслимани и слично
2. Бегалска криза - Европа мора да изнајде начин да ги затвори границите за бегалците.
3. Директно учество на Франција во Сирија - одма после нападите, Француските власти изјавија дека директно се вклучуваат во борба против ИСИЛ.

И за крај, не сум некој кој слепо верува во теориите на завери, ама секогаш ги земам во обзир.
Медиумите не бомбардираат со различни контрадикторни информации..
1. го утврдиле идентитетот на бомбашите самоубици, извесен Брахим Оунда од Брисел.. па човекот се јави дека бил жив, линк од белгиска страница.
http://www.rtbf.be/info/societe/detail_brahim-presente-par-erreur-comme-un-des-terroristes-en-une-de-deux-journaux-je-suis-sous-le-choc?id=9139011

2. Зборуваниот кафич кој бил легло на џихадисти, уствари бил неколку пати затваран поради трговија со дрога.. некако дрога и џихадисти не ми се вклопуваат во ист концепт.
.
3. Сопругата на другиот напаѓач, Абдеслам брахим, изјавува дека религијата не играла никаква улога во животот на нејзиниот маж, дека не се молел во џамија, дури и не постел за време на месецот рамазан.

4. и на крај, добро познатата финта со терористи кои си ги забораваат пасошите.
сега изјавуваат дека сирискиот пасош пронајден на денот на нападите бил лажен.
линк од француски Ле Монд:
http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2015/11/15/que-sait-on-des-auteurs-des-attaques-du-13-novembre_4810502_4355770.html
#justsayin

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сега за мене ќе зборуваме? Колку деца имам? Што ќе добиеш ако ти кажам и дека имам деца колку што пати сум легнал, или дека воопшто не сум легнал, или дека сум развратник и одам по јавни куќи. Дали тоа менува нешто од ова за кое се расправа?
http://svetlost.org/podaci/Dr.Robert V.Gentry6d.pdf фино е напишано ама кој да сфати. Во се ќе поверувате ама од гордоста ваша, од вашето логично гледање, од барањето во се само Бог да не е во право, ете во Него нема да поверувате.
Не ми е ни битно колку деца имаш и за твоите сексуални (или асексуални) склоности. Поентата е тоа дека сексуалното општење не го прави никој само за “оплодување“. И тебе ти е јасно тоа ама пустиот инает не ти дозволува ни да видиш ни да признаеш дека е тоа така.
Ако вакви памфлетчиња како ова на Гентри, квазинаучник и креационист е доказ, тогаш што да речам, толку ти дал твојот господ.
Не знам во кој контекст спомна некои си хипотези, веројатно ни не знаеш кои, но јасно ми е на што и на кого алудираш. Но за жал ќе те разочарам. Таквите хипотези кои ти не ги знаеш немаат ништо заедничко со неверувањето во богови. Исто како што ти не веруваш во Брама, Зевс, Сварог, Один, Ра... и три, четири илјади други божества.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.664
Поени од реакции
9.265
2. Зборуваниот кафич кој бил легло на џихадисти, уствари бил неколку пати затваран поради трговија со дрога.. некако дрога и џихадисти не ми се вклопуваат во ист концепт.
Na putu prema gradu Gazvinu u severnom Iranu stoji putokaz na kome piše samo jedna reč – Alamut. Uzak put koji se gubi u podnožju planina Alborz vodi ka poprištu jedne od najčudnijih priča koje je istorija zabeležila – priče o Starcu sa planine, Hasanu ibn Sabahu. Živeo je u XI veku predvodeći jednu ismailitsku sektu, a u planinama je imao tvrđavu koju je nazvao Orlovo gnezdo (Alamut). U blizini tvrđave, u prelepoj planinskoj dolini punoj zelenila i potoka, stvorio je zemaljski raj. Tamo je doveo najlepše devojke Azije, vične svim ljubavnim veštinama. Mladiće koji su bili njegovi sledbenici drogirao je hašišom u tvrđavi, a onda ih puštao da provedu neko vreme u dolini. Kada bi ih vratio, govorio im je da su bili u raju i ako žele da tamo ponovo idu moraju poginuti za njega. Ludi od želje, Sabahovi fedajini su žrtvovali život bez razmišljanja sejući strah po čitavoj Aziji. Pred Hasanom ibn Sabahom tresli su se od straha svi vladari do kojih je dopirala njegova mračna slava. Njegove borce su nazvali "hašašini", zbog upotrebe hašiša, a od te reči potiče italijanska i francuska reč "asasin" (ubica). Tek su Mongoli u XIII veku uspeli da razore Alamut, posle čega su se pripadnici sekte ubica rasuli po čitavoj Aziji. Opstali su dugo, čak ih je i Korto Malteze sreo na svom putu za Samarkand.

3. Сопругата на другиот напаѓач, Абдеслам брахим, изјавува дека религијата не играла никаква улога во животот на нејзиниот маж, дека не се молел во џамија, дури и не постел за време на месецот рамазан.
Исто како и мајката на еден од напаѓачите која изјавила дека тој не сакал да повреди никого, туку дека дека се разнел поради стрес или другарот на Салах Абдеслам што го опишува како примерен младич, а ваму тој да ти бил наркоман и пијаница.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Која е смислата тогаш на половиот однос ако не е оплодувањето? Животното го прави тоа од моменталниот нагон, а не дека е хомосексуалец. Бог е праведен судија тој секого ќе го остави онаму каде што самиот човек сака, така да Бог не го испраќа ниедно свое чедо во казна без тоа самото да си сака.
И дај не бидите смешни кога и самите знаете дека ниедна хипотеза не е потврдена колку и да изгледа така. И да најдам докази за одредени настани опишани во христијанската историја повторно ќе останете скептици затоа сметам дека непотребно се вмешав во пинг-понг дебатава.
Не е тоа смислата.Оревот дава околу илјада примероци од својот плод секоја сезона,и макар дури само еден плод што ќе падне на земја порасне во младо дрво ќе биде успех.Природата не работи со бројки,ама опстојала милиони години.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Na putu prema gradu Gazvinu u severnom Iranu stoji putokaz na kome piše samo jedna reč – Alamut. Uzak put koji se gubi u podnožju planina Alborz vodi ka poprištu jedne od najčudnijih priča koje je istorija zabeležila – priče o Starcu sa planine, Hasanu ibn Sabahu. Živeo je u XI veku predvodeći jednu ismailitsku sektu, a u planinama je imao tvrđavu koju je nazvao Orlovo gnezdo (Alamut). U blizini tvrđave, u prelepoj planinskoj dolini punoj zelenila i potoka, stvorio je zemaljski raj. Tamo je doveo najlepše devojke Azije, vične svim ljubavnim veštinama. Mladiće koji su bili njegovi sledbenici drogirao je hašišom u tvrđavi, a onda ih puštao da provedu neko vreme u dolini. Kada bi ih vratio, govorio im je da su bili u raju i ako žele da tamo ponovo idu moraju poginuti za njega. Ludi od želje, Sabahovi fedajini su žrtvovali život bez razmišljanja sejući strah po čitavoj Aziji. Pred Hasanom ibn Sabahom tresli su se od straha svi vladari do kojih je dopirala njegova mračna slava. Njegove borce su nazvali "hašašini", zbog upotrebe hašiša, a od te reči potiče italijanska i francuska reč "asasin" (ubica). Tek su Mongoli u XIII veku uspeli da razore Alamut, posle čega su se pripadnici sekte ubica rasuli po čitavoj Aziji. Opstali su dugo, čak ih je i Korto Malteze sreo na svom putu za Samarkand.
И ти од цел мој текст ова го извади, и залепи текст од интернет за "хашашините" кои бтв. биле шиитска секта(исмаилити) и ги поврза со Паришките напади.
Свака част :D

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Инаку ангелите и демоните се докажано нешто векови наназад низ христијанската историја, ако сакаш да го оспоруваш тоа во ред, твоја работа- за мене не е докажана ниедна хипотеза врз која се темелат денешниве ''научници''. Односот со Бог не е деспотски како што го опиша, тука е чиста љубов, кај нас за други не знам. Човекот ја има својата слободна волја така што Бог ја почитува. Ние избираме дали сакаме да сме со него или не.
Ke moze da objasnis kako e dokazano?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Ostaj go Izgrev ti ...nego go ceska zosto go kritikuvame pravoslavieto...nisto drugo...takvi naocari nosi. Kade toa Ateimot vodel vojna i za kakva ideologija? Zad sekoja vojna ima pricina ....ogromen procent odi na religija ...kade e tuka "zloto" na Ateizmot?Istorija veli deka Amerite vodele vojna so komunistite\Ateistite (spored izgrev). Znaci li toa deka i ovie vojni se vodeni na osnov na religija?
А ти твоите наочари ги најде ли за да видиш што се се извршило во име на атеизмот.За две години само 20 000 свештенослужители и мирјани во името на атеизмот, ова ИСИС и Боко Харам вода да носат на тогашните атеисти.
Еве дури и институт за научен атеизам имало,се занимавал со проповедање
https://ru.wikipedia.org/wiki/Институт_научного_атеизма
Читни малу а не вака индоктриниран со розови очила да го гледаш атеизмот.
П.С ти стана ли јасно за кои жртви и за кој brainwashing збори теткицата на видеото кога ја спомена Русија и 20 милиони жртви.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
А ти твоите наочари ги најде ли за да видиш што се се извршило во име на атеизмот.За две години само 20 000 свештенослужители и мирјани во името на атеизмот, ова ИСИС и Боко Харам вода да носат на тогашните атеисти.
Еве дури и институт за научен атеизам имало,се занимавал со проповедање
https://ru.wikipedia.org/wiki/Институт_научного_атеизма
Читни малу а не вака индоктриниран со розови очила да го гледаш атеизмот.
П.С ти стана ли јасно за кои жртви и за кој brainwashing збори теткицата на видеото кога ја спомена Русија и 20 милиони жртви.
Ne fala!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Е убаво рече теткицата од видеото на која се восхитуваш brainwashing тој не ти дава да ја видиш реалноста за атеизмот.
Испрн мозок, критикува перење мозоци...... Ало!!!! Атеизмот не е идеологија! Во спротивно повели наброј две - три етички норми, принципи, догми што важат за сите атеисти подеднакво! Неверување во богови не е идеологија, туку став. Да правиш ваква паралела е логички фалично исто како да земеш неколку примери каде дијабетичари ограбиле банка и да тврдиш дека дијабетисот ги тера луѓето да ограбуваат банки!

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Така индоктриниран, да ја исповедаш идеологијата(атеизмот) која што е одговорна за милиони човечки жртви.
Bad for you.
Abe to e so ke prais...Ariel ...bar mirisa ubavo ! Tebe suetata nikako da te napusti...Ideologicar nizaeden!

Kajgana Shop

На врв Bottom