faust.mephistopheles
Aga Aganlija
- Член од
- 9 декември 2014
- Мислења
- 748
- Поени од реакции
- 1.619
Неможеш да преобразиш нешто што те идентифицира како човек.Пенисот е човечки орган и реагира на стимулуси,неможеш да се бичуваш и да го негираш човечкиот нагон,неможеш да се негираш себеси.Исус бил човек со човекови физиолошки потреби и страсти.Спиел,пиел,јадел,гледал-реагирал и.т.н. Можеш да ги контролираш нагоните и страстите но е невозможно да ги избришиш.Напротив, Исус ја преобразил страста во бестрастие!
Воскресението е настан, спасение на човекот и сето создание.
Слепоста при очи е да веруваш на документарци, окултисти и сл. трактористи, наспроти Божјото живо предание дадено во Црквата.
П.С. Од цивилизациска, елементарна култура се зборува критички за својот поглед, контемплација, а не да се фрустрираш за туѓиот став.![]()
Не ми е јасно,зошто погрешно гледате на страстите ? Зошто би било нешто погрешно ако ти е дадено од бог ?
Не верувам на документарци,само посочив зошто толку сличности и корелации.
Воскресението како библиски настан е многу блиску на оклутистичкиот пост ритуален настан во кој постои 3 дневна смртност и трансформација во богочовек.
Веруј ми ич не сум фрустриран на твојот став,си веруваш тоа ми е сасвим ок.
Ама боли кога ме тераш на самокритика,а самиот не си подготвен на истото.Со толку прљава историја на твојата религија дојде да ми кажеш да самокритизирам? Твоите предпоставени со толку лажења,пиењето крвта на нарот,крадењето на народот само за исполнување на личниот алчен газ,со таква идеологија во твојот ред дојде мене да ме тераш на самокритика?
Оди пред огледало,огледај се и види што твојата религија низ историјата а и моментално му прави на народот,после зборувај за самокритика.