Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Од општествена девијација до начин на облекување има голема разлика.
и разграничи си ги поимите Хиџаб и Никаб, Хиџабот не е покривање на лицето,туку Никабот.
И тоа никако не може да оневозможи да се види идентитетот на жената, во секое време друго женско може да ја идентификува, во болница, маркет, полиција, на граница, или било кое друго јавно место.
Паралелата ти е несоодветна за овој пример.
Тоа што за тебе е начин на облекување, за некого може да биде општествена дивијација и обратно! И да, мислев на случај кога се покрива целото лице на жената и примерот го зедов за да видиш колку глуп обид е да се претстави хомосексуалноста како опасност. Не само што паралелата е соодветна, туку совршено ги разоткрива вашите двојни стандарди!
Не видов одговор од тебе, само ескивирање. А убаво те прашав:
На кој начин хомосексуалецот е закана за тебе? Ќе дојде на врата да има секс со тебе или со својот пример ќе направи и ти да бидеш хомосексуалец?
Ете сега само во испраните умови на муслиманите и на уште милијарди друг има негативен ефект, а кај тебе и твоите оз либери и еони све е нормално, Кул. Терајте си така.
Јас веќе ти реков како може да влијае и не мислев ништо лично за мене туку општо.
А ти себеси да си одговориш, дали би посакал твојот син да биде хомосексуалец ако е тоа за тебе нормална работа, или ако би ти соопштил дека е хомосексуалец како би се почувствувал?
Не мора мене да ми одговориш, онака со себеси малку напрај муабет :)
Секој што посакува само и единствено среќа за своето дете, ќе го прифати какво што е, наместо да го тера да биде тоа што тој сака да биде. Јас никогаш нема да го терам моето дете да биде нешто што не е, ако се родил како хомосексуалец, ќе го прифатам како таков и ќе го сакам со целата своја душа! Само себичен човек може да го отфрли своето дете поради стереотипи и очекувања на општеството.....само кукавица може да го направи тоа!

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.660
Поени од реакции
9.260
Хиџабот не е покривање на лицето,туку Никабот.
И тоа никако не може да оневозможи да се види идентитетот на жената, во секое време друго женско може да ја идентификува, во болница, маркет, полиција, на граница, или било кое друго јавно место.
Зошто не е дозволено шетање низ град во ваков костум?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Зошто не е дозволено шетање низ град во ваков костум?
....
Кој вели дека не е? :)
Ако не те е срамота, шетај си :D[DOUBLEPOST=1428379650][/DOUBLEPOST]
Секој што посакува само и единствено среќа за своето дете, ќе го прифати какво што е, наместо да го тера да биде тоа што тој сака да биде. Јас никогаш нема да го терам моето дете да биде нешто што не е, ако се родил како хомосексуалец, ќе го прифатам како таков и ќе го сакам со целата своја душа! Само себичен човек може да го отфрли своето дете поради стереотипи и очекувања на општеството.....само кукавица може да го направи тоа!
Не ми го извртувај прашањето, не мораш да ми одговориш, напрај муабет со себеси:
Не беше прашањето ако се родил хомосексуалец дали ќе го прифатиш, туку
прво: Ако хомосексуализмот е нормална работа, дали ти на своето дете би му посакал да биде хомосексуалец кога ќе порасне?
второ: Дали откако бил нормално дете, ти доаѓа на 20 години ти вика: Тато јас сум педер?
Тие прашања одговори си ги.

Последно уредено:
Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Низ своето 2 милениумско простење, Црквата осудила многумина, кои ја нарушиле светоста и непогрешливоста од Црквата.
Туку, дај ти посочи ни име и презиме од некој си таму педофил па да го извајме на плоштад и да му пресудиме...[DOUBLEPOST=1428333772][/DOUBLEPOST]

Затоа и ти велам: дај именувај ги, оти вака само прајме празни муабети и „набадања„ дека у Црквата „има педофили„ ама не ги знајме кои се...[DOUBLEPOST=1428333866][/DOUBLEPOST]

Не терам инает, туку ти тераш непознавање на нештата во Црквата а со неподнослива леснотија осудуваш ликови, кои, сигурен сум, не ги ни познаваш, барем површно, од видување, а камо ли да им ја знаеш нивната духовна состојба, разбираш...[DOUBLEPOST=1428334076][/DOUBLEPOST]
http://www.globalresearch.ca/pedophilia-in-the-catholic-church-coverup-operation-at-the-vatican/18408
http://america.aljazeera.com/opinions/2014/2/the-vatican-stillprotectspedophilepriests.html

Едиствените
кои црквата ги казнила, во минатото па и сега се оние кои се спротиставувале, а не оние кои биле криви за педофилија или нешто друго![DOUBLEPOST=1428388127][/DOUBLEPOST]
Кој вели дека не е? :)
Ако не те е срамота, шетај си :D[DOUBLEPOST=1428379650][/DOUBLEPOST]
Не ми го извртувај прашањето, не мораш да ми одговориш, напрај муабет со себеси:
прво: Ако хомосексуализмот е нормална работа, дали ти на своето дете би му посакал да биде хомосексуалец кога ќе порасне?
второ: Дали откако бил нормално дете, ти доаѓа на 20 години ти вика: Тато јас сум педер?
Ај јас ке ти одговорам иако првенствено не беа наменети прашањата за мене.
1. Секој родител сака детето да биде како него и тој да му е пример. По некоја логика ако таткото не е хомосексуалец не би сакал ни детето да му биде хомосексуалец...Е сега има две варијации: Прво во случај детето да е хомосексуалец има можност родителот да го отфрли, со тоа да створи револт кај детето и да му ја зацврсти одлуката да биде хомосексуалец. Второ да го прифати како таков, и да се надева дека тоа се само луди години и ке помине.
2. Ако дојде на 20 години и рече тато јас сум педер ке му кажам: Абе седни учи не си играј, педер бил он...
Шала на страна повторно зависи од карактерот на родителот. Тогаш детето е способно да работи па доколку биде отфрлено од родителите логично е да си отиде од дома и да проба сам да живее.

ПС: Знам дека темата е за религија, муабетот ми е дека ниту една религија не учи да бидеш хомосексуалец (бидејки според многу параметри тоа не е природно), но во ваков случај родителот на постапува по религиските правила туку по начинот на кој предходно го воспитувал своето дете! :)

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ништо не извртувам, јасно ти кажав дека мене ми е битно моето дете да биде среќно, да биде тоа што е, е не тоа што некој друг од него очекува да биде, и тука нема компромис. Да сакаш некого, значи да го прифатиш каков што е, не да го претвориш во некој што ти замислуваш дека мора да биде.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Ништо не извртувам, јасно ти кажав дека мене ми е битно моето дете да биде среќно, да биде тоа што е, е не тоа што некој друг од него очекува да биде, и тука нема компромис. Да сакаш некого, значи да го прифатиш каков што е, не да го претвориш во некој што ти замислуваш дека мора да биде.
Аха...значи ќе прифатиш твоето дете да го ебе некој старец во гз и да буде педер - нели се да се среќно...
Или ако е женско да ја лиже некоја стара лезбача и да дојдат кај тебе дома и да кажат - тато ние се сакаме...
И ти што ќе им кажеш?
Се само да сте среќни....
ХАХАХ

Тоа само БОЛЕН човек може да го прифати и да се радува и да вели дека тоа е се нормално.

Да појдеме од аспект на природата - ајде да не мешаме религија..
ПРИРОДНО Е ДА СЕ РАЗМНОЖАВАМЕ, секое животно секој цвет , секој вид на организам се РАЗМНОЖУВА...
Болните организми,животни и луѓе кои не се размножуват УМИРАТ и природата ги исфрљува од овој свет.

Така и педерите и лезбачите...ем што се духовно умрени и веќе мртви кај Господ, тие се и за природата мртви...
Се одстранува природно онаа што е лошо..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Аха...значи ќе прифатиш твоето дете да го ебе некој старец во гз и да буде педер - нели се да се среќно...
Или ако е женско да ја лиже некоја стара лезбача и да дојдат кај тебе дома и да кажат - тато ние се сакаме...
И ти што ќе им кажеш?
Се само да сте среќни....
ХАХАХ

Тоа само БОЛЕН човек може да го прифати и да се радува и да вели дека тоа е се нормално.
Кога некој ќе стане зрел човек, нормално е да му дозволиш самиот да одлучува што ќе прави со сопствениот живот, само себични луѓе ги присилуваат децата да живеат на начин на кој тие замислиле дека мора или дека треба. Значи да не ме свати некој погрешно, сето ова важи одкако децата ќе станат зрели - полнолетни луѓе. Што болно виде во ова не ми е јасно?! Мислиш дека цел живот треба да бидеш "полицаец" и да забрануваш, казнуваш и заклучуваш? Тоа не е болно?
Да појдеме од аспект на природата - ајде да не мешаме религија..
ПРИРОДНО Е ДА СЕ РАЗМНОЖАВАМЕ, секое животно секој цвет , секој вид на организам се РАЗМНОЖУВА...
Болните организми,животни и луѓе кои не се размножуват УМИРАТ и природата ги исфрљува од овој свет.

Така и педерите и лезбачите...ем што се духовно умрени и веќе мртви кај Господ, тие се и за природата мртви...
Се одстранува природно онаа што е лошо..
Тогаш како го објаснуваш фактот што хомосексуалноста постои и во природата? Да не навлегуваме во тоа дека и човекот е дел од природата, еве што правиме со пингвините, мајмуните, делфините......и ред други животни кај кои постојат и се евидентирани случаи на хомосексуалност? Или природата не е доволно природна?

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Кога некој ќе стане зрел човек, нормално е да му дозволиш самиот да одлучува што ќе прави со сопствениот живот, само себични луѓе ги присилуваат децата да живеат на начин на кој тие замислиле дека мора или дека треба. Значи да не ме свати некој погрешно, сето ова важи одкако децата ќе станат зрели - полнолетни луѓе. Што болно виде во ова не ми е јасно?! Мислиш дека цел живот треба да бидеш "полицаец" и да забрануваш, казнуваш и заклучуваш? Тоа не е болно?

Тогаш како го објаснуваш фактот што хомосексуалноста постои и во природата? Да не навлегуваме во тоа дека и човекот е дел од природата, еве што правиме со пингвините, мајмуните, делфините......и ред други животни кај кои постојат и се евидентирани случаи на хомосексуалност? Или природата не е доволно природна?
Dobro ti lud li si ili se pravis glup na sila.
SITE bolni zivotni sto sakat da se parat so istiot pol Umirat,odstraneti se od prirodata, vrstata na zivotni obstanuvo poradi toa sto 99% se parat i taka razmozuvat.
Taka i covekot.
Sekogas bilo i ke ima bolesti , za sekoja bolest ima lek.

Ne razbiram luge kako tebe sto se pederi ili ti podrzuvaci na lezbaci, vie imate teski psihicki problemi.
Se ovaa e pogled od prirodna strana, da ne mesame religija.
Kako i da e, veruvaj vo Gospod, veruvaj vo Priroda, veruvaj vo evolucija, kako i da e sekoj covek,zivotno ili organizam e programiran da se pari so drugiot pol, sekogas imalo virusi vo sekoe programiranje, pa taka ete imame pederi i lezbaci

IHateBottleOpeners

Добро познат, со лоша репутација.
Член од
29 март 2015
Мислења
103
Поени од реакции
158
После толку научни откритија и 2000г.+ од стварањето на некоја деЧка прикаСКа, уште има некој кој верува во Дедо Мраз?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Dobro ti lud li si ili se pravis glup na sila.
SITE bolni zivotni sto sakat da se parat so istiot pol Umirat,odstraneti se od prirodata, vrstata na zivotni obstanuvo poradi toa sto 99% se parat i taka razmozuvat.
Taka i covekot.
Sekogas bilo i ke ima bolesti , za sekoja bolest ima lek.
Тогаш кој ги враќа назад?! Ако умираат и се одстранети, како хомосексуалноста продолжува да биде присутна? Изгледа ти од што многу си паметен, паметот почнал низ уши да ти тече.
Ne razbiram luge kako tebe sto se pederi ili ti podrzuvaci na lezbaci, vie imate teski psihicki problemi.
Se ovaa e pogled od prirodna strana, da ne mesame religija.
Kako i da e, veruvaj vo Gospod, veruvaj vo Priroda, veruvaj vo evolucija, kako i da e sekoj covek,zivotno ili organizam e programiran da se pari so drugiot pol, sekogas imalo virusi vo sekoe programiranje, pa taka ete imame pederi i lezbaci
Кога веќе сме кај вируси, програмирање и хомосексуалци, да не беше овој човек: Alan Turing сега ти не ќе можеше да го користиш неговиот пронајдок и да ме убедуваш дека сите хомосексуллци имале психички проблеми, бидејќи без него сега ќе немаше компјутери, интернет и се што оди со нив.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
http://www.globalresearch.ca/pedophilia-in-the-catholic-church-coverup-operation-at-the-vatican/18408
http://america.aljazeera.com/opinions/2014/2/the-vatican-stillprotectspedophilepriests.html

Едиствените
кои црквата ги казнила, во минатото па и сега се оние кои се спротиставувале, а не оние кои биле криви за педофилија или нешто друго!
Мој совет: обрати се кај Папата Фрањо. Верувам дека ќе те прими на муабет и све потенко ќе ти објани.

Јас цело време те прашувам за педофили во Црквата а не што се дешава во Ватикан.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Мој совет: обрати се кај Папата Фрањо. Верувам дека ќе те прими на муабет и све потенко ќе ти објани.

Јас цело време те прашувам за педофили во Црквата а не што се дешава во Ватикан.
Како на пример ова: Link?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Линк со линк се истеруе...

Еве и троа поинаква вистина:

http://borbazaveru.info/content/view/5710/77/
Видиш, кога станува збор за ватикан и нивните троа поинакви вистини, или за лагите и клеветите на истиов овој портал за Кроули, ОТО и телема, лаги што ти на неколку наврати ги пласираш, т.е. копи пастираш, истите не се клин со кој се избива клинот, арно ама, кога станува збор за православен свештеник, тогаш имало и поинакви вистини од оние на медиумите.

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982

Можда ти ќе ми средиш средба и со папата и со вселенскиот архиепископ...Али и со Г.Г. Стевчо би бил задоволен да се сретнам...

Kajgana Shop

На врв Bottom