Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Тоа што за тебе е начин на облекување, за некого може да биде општествена дивијација и обратно! И да, мислев на случај кога се покрива целото лице на жената и примерот го зедов за да видиш колку глуп обид е да се претстави хомосексуалноста како опасност. Не само што паралелата е соодветна, туку совршено ги разоткрива вашите двојни стандарди!Од општествена девијација до начин на облекување има голема разлика.
и разграничи си ги поимите Хиџаб и Никаб, Хиџабот не е покривање на лицето,туку Никабот.
И тоа никако не може да оневозможи да се види идентитетот на жената, во секое време друго женско може да ја идентификува, во болница, маркет, полиција, на граница, или било кое друго јавно место.
Паралелата ти е несоодветна за овој пример.
Не видов одговор од тебе, само ескивирање. А убаво те прашав:
На кој начин хомосексуалецот е закана за тебе? Ќе дојде на врата да има секс со тебе или со својот пример ќе направи и ти да бидеш хомосексуалец?
Секој што посакува само и единствено среќа за своето дете, ќе го прифати какво што е, наместо да го тера да биде тоа што тој сака да биде. Јас никогаш нема да го терам моето дете да биде нешто што не е, ако се родил како хомосексуалец, ќе го прифатам како таков и ќе го сакам со целата своја душа! Само себичен човек може да го отфрли своето дете поради стереотипи и очекувања на општеството.....само кукавица може да го направи тоа!Ете сега само во испраните умови на муслиманите и на уште милијарди друг има негативен ефект, а кај тебе и твоите оз либери и еони све е нормално, Кул. Терајте си така.
Јас веќе ти реков како може да влијае и не мислев ништо лично за мене туку општо.
А ти себеси да си одговориш, дали би посакал твојот син да биде хомосексуалец ако е тоа за тебе нормална работа, или ако би ти соопштил дека е хомосексуалец како би се почувствувал?
Не мора мене да ми одговориш, онака со себеси малку напрај муабет![]()