Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Комшијата твој,Мујо ќе го викаме, се ебе со дечко му и тоа тебе лично, но и на општеството, влијае негативно.
Доколку другиот комшија , овој нека се вика Хасо, се разнесе во школото кај шо ти учат децата, влијае помалку негативно од Мујо.

Општествени зла*:
  1. Педри - се ебат в г'з
  2. Бомбаши самоубијци - ни ги убиваат децата
*Според Хаттаб1

Правото прашање овде е :"Колку треба да бидеш болен во умот за да изрезонираш ваква работа?".
Толку ли ви се безначајни сопствените деца?
Погрешно си ме протолкувал, не дека си глуп па до толку можеш да сфатиш туку си паметен за да си ја свртиш водата на своја воденица што би рекле старите :)

Јас сеуште стојам зад тоа дека педерите влијаат понегативно врз општеството од бомбаши самоубијци и други општествени девијации.
А зошто мислам така? Затоа што општеството никогаш нема бомбашите самоубијци да ги сфати како нормална појава, ниту тие ќе се борат за некакви свои права и нема од болест и девијација да прават паради на гордоста :)
А педерите и нивната лгбт заедница го прават токму тоа, ја извитопериле природата на човекот, и сега сакаат мене, тебе и општеството да не убедат дека е тоа: нормална работа, нивно право, па уште и паради на гордост, навлезени во сите пори на општеството.
Бомбашите самоубијци никогаш нема да се борат да им биде изласано некое право у парламент :D Не може нешто што до осумдесетите важело за болест, одеднаш преку ноќ да израсне во нормална работа, која дури и за права ќе се бори, ај што ќе се бори за права туку и ме загрозува мене како поединец и како припадник на општеството. А како ме загрозува? Па еве ти класичен пример: Во европа не те примаат како држава ако не изласаш закон за педери, во европските држави ќе бидеш сотонизиран и неретко и одбиен за работа ако се знае дека гласно зборуваш против педерите, имаме доста примери со актери, пејачи кои не добиваат улоги, настапи ако гласно зборуваат против педерите, од тоа педерско лоби во европа кое се повеќе се шири.
А позади тоа стои голема завера.

Од овој аспект гледано зборував кога реков и велам дека педерите се поштетни за општеството од бомбашите самоубици и други девијантни појави кои не бараат "легализација" на нивната девијација.

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Не ги извртувај работите во Црквата, оти веќе посочив дека гревот е секогаш личен а не колективен, а дали поединецот во Црквата сторил тежок грев или не, тоа е „ствар„ на црковно испитување. Очигледно дека немаш и не познаваш таква постапка за нечие осудување ама не ти е проблем да осудуваш, без да испиташ.
Еве пошто немам истражено ти дај ми пример кого осудила црквата??? А јас ке ти дадам пример колку случаи на педофилство имало па ќе споредиме!
Тераш инает со сила а знаеш и ти како стојат работите!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Знаеш ли како гледа Фројд кон хомосексуалноста?
Дали ти кон истата гледаш како избор на здрава или нездрава единка? Т.е. дали можеби се работи за болест? (затоа што рече дека до 80-тите се сметало за болест)
И ако сметаш дека е болест, тогаш дали е потребно да има отстапки од религиозните норми и правила за нив? Ме интересираат твои ставови.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
.И трето,ако јас лажам НЕ БИДИ КУКАВИЦА како другар ти Субзеро и повели цитрај ме што јас излажав,ако нема такво нешто,чао вози моторче што би рекол еден атеист овде.
Stari ke te zamolam po miljoniti pat da ne stavas u usta. Nemozam da ti pomognam.Tvojot horizontalen vidik i mentalen sklop e tesko ogranicen.Tuka ti zavrsuvaat site prikazni na tebe.Vo nemok da go doznaes prodolzetokot pocinjas da gi vregas sogovornicite i ostanatite clenovi. Da ti uprostam malku ako nemas ili neznaes sto da odgovoris ednostavno ne komentiraj,pomoli se i legni si. GospoT ke ne kazni nas i onaka ne se sekiraj.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Погрешно си ме протолкувал, не дека си глуп па до толку можеш да сфатиш туку си паметен за да си ја свртиш водата на своја воденица што би рекле старите :)

Јас сеуште стојам зад тоа дека педерите влијаат понегативно врз општеството од бомбаши самоубијци и други општествени девијации.
А зошто мислам така? Затоа што општеството никогаш нема бомбашите самоубијци да ги сфати како нормална појава, ниту тие ќе се борат за некакви свои права и нема од болест и девијација да прават паради на гордоста :)
А педерите и нивната лгбт заедница го прават токму тоа, ја извитопериле природата на човекот, и сега сакаат мене, тебе и општеството да не убедат дека е тоа: нормална работа, нивно право, па уште и паради на гордост, навлезени во сите пори на општеството.
Бомбашите самоубијци никогаш нема да се борат да им биде изласано некое право у парламент :D Не може нешто што до осумдесетите важело за болест, одеднаш преку ноќ да израсне во нормална работа, која дури и за права ќе се бори, ај што ќе се бори за права туку и ме загрозува мене како поединец и како припадник на општеството. А како ме загрозува? Па еве ти класичен пример: Во европа не те примаат како држава ако не изласаш закон за педери, во европските држави ќе бидеш сотонизиран и неретко и одбиен за работа ако се знае дека гласно зборуваш против педерите, имаме доста примери со актери, пејачи кои не добиваат улоги, настапи ако гласно зборуваат против педерите, од тоа педерско лоби во европа кое се повеќе се шири.

Од овој аспект гледано зборував кога реков и велам дека педерите се поштетни за општеството од бомбашите самоубици и други девијантни појави кои не бараат "легализација" на нивната девијација.
Настрана тоа што хомосексуалците се групата која е цел на дискриминација, не овие другиве, ќе ти го прифатам примерот.Грешка си, во пракса не е онака ти како што викаш,ама нека ти биде.

Од една страна на моралната паланѕа го имаме потенцијалот да се изгуби можност за работа(?). Еве нека биде работно место.
Од другата страна имаш активно масовно убиство на луѓе.На деца.

Кое е поголемо зло од овие двете? Каде ќе натежне паланѕата?

Хатаб види сеа. Не е до мене. Не е до водата. Ниту воденицата. Ниту некакви мои , шо знам, водовртечки способности. До тебе е и до твоите убедувања кои си ги стекнал благодарение на твојата вера, религија. Како сакаш речи ја.

Хатаб дали ти се читаш што си напишал?

Зборуваш за "одење" во Европа,област која се издигна благодарение на секуларизмот и хуманизмот, а сакаш да се водиш по шеријатски правила. Си ја згрешил насоката човек.
Шеријатот е во вукејебините од кај шо бегаат таквите ко тебе.

Свести се малку што муабет правиш.Онаа лејката на врат шо ти е, не само да ти ја полнат со инка во џамијана, земи протреси ја .Размисли малку. Може нешто паметно ќе излезе.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве пошто немам истражено ти дај ми пример кого осудила црквата??? !
Низ своето 2 милениумско простење, Црквата осудила многумина, кои ја нарушиле светоста и непогрешливоста од Црквата.
Туку, дај ти посочи ни име и презиме од некој си таму педофил па да го извајме на плоштад и да му пресудиме...[DOUBLEPOST=1428333772][/DOUBLEPOST]
А јас ке ти дадам пример колку случаи на педофилство имало па ќе споредиме!
Затоа и ти велам: дај именувај ги, оти вака само прајме празни муабети и „набадања„ дека у Црквата „има педофили„ ама не ги знајме кои се...[DOUBLEPOST=1428333866][/DOUBLEPOST]
Тераш инает со сила а знаеш и ти како стојат работите!
Не терам инает, туку ти тераш непознавање на нештата во Црквата а со неподнослива леснотија осудуваш ликови, кои, сигурен сум, не ги ни познаваш, барем површно, од видување, а камо ли да им ја знаеш нивната духовна состојба, разбираш...[DOUBLEPOST=1428334076][/DOUBLEPOST]
Tvojot horizontalen vidik i mentalen sklop e tesko ogranicen.
А како изгле‘а „вертикалниот видик„ и „неограничениот ментален склоп„, троа да ни појасниш?...:coffee:

Последно уредено:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Прво, ти си единствен на Кајгана што неможе да разбере дека овде секој може да има повеќе профили. Па според тебе секој член од пред едена година го разбираш како да е тогаш роден.

Второ, ова не е форум за Прашања за Христијанство, туку форум што можеш да го прочиташ на почеток од страната. Па според тоа, доколку си навреден од нашата некултура и ароганција, не оставај коментари, како што јас не оставам на Прашања за Христијанството.

Трето, како претпостави дека јас сум некултурен, кога цело време само ти се користиш со улични зборови.
Дали такви зборови има и во Библијата?

Четврто, навистина не си ми врсник и неможеш да разговараш на моето ниво, затоа што не си дораснат за повисоко ниво.
Прво ти така се изразуваш што не пред една година туку вчера како да си роден.
Второ,ти неможеш да ми забраниш јас било што да правам на Кајгана во однос на каде и што да напишам.
Трето,види го коментарот што го напишав одкако ти го постираше тоа со мајмунот,дали реков ти или атеистите.
Четврто,ти повисоко ниво се сметаш дека си ? па тоа е позабегано верување од тоа дека си мајмун...[DOUBLEPOST=1428337652][/DOUBLEPOST]
Stari ke te zamolam po miljoniti pat da ne stavas u usta. Nemozam da ti pomognam.Tvojot horizontalen vidik i mentalen sklop e tesko ogranicen.Tuka ti zavrsuvaat site prikazni na tebe.Vo nemok da go doznaes prodolzetokot pocinjas da gi vregas sogovornicite i ostanatite clenovi. Da ti uprostam malku ako nemas ili neznaes sto da odgovoris ednostavno ne komentiraj,pomoli se i legni si. GospoT ke ne kazni nas i onaka ne se sekiraj.
Субзеро,нема правда во светот.Кога и мене може да ме ставаат во уста,така и јас тебе може да те ставам како пример да види детето дека меѓу вас атеистите има и такви што се срамат од местото на живеење.А за другото уживај,ако имаш нешто поконкретно да се изјасниш,изнеси го и да видам новиов сјај за стакла(Авакс) како гланца.Само биди спремен да го поткрепиш со докази тоа,немој кукавичлукот и клеветење да ми изнесуваш..
П.С види кои се тие вечни овде што вреѓаат кога немаат докази.. си ги помешал членовите.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Субзеро,нема правда во светот.Кога и мене може да ме ставаат во уста,така и јас тебе може да те ставам како пример да види детето дека меѓу вас атеистите има и такви што се срамат од местото на живеење.А за другото уживај,ако имаш нешто поконкретно да се изјасниш,изнеси го и да видам новиов сјај за стакла(Авакс) како гланца.Само биди спремен да го поткрепиш со докази тоа,немој кукавичлукот и клеветење да ми изнесуваш..
П.С види кои се тие вечни овде што вреѓаат кога немаат докази.. си ги помешал членовите.
Eve se presramiv ...NYC. Drugo ti me spomna i uvredi....Odraz na tvojata kultura.
Sto sakas da ti iznesam. GospoT ne postoi - nema. Negacija ne se dokazuva.
PS: Za staklo koristam Windex(na baza na ocet)

А како изгле‘а „вертикалниот видик„ и „неограничениот ментален склоп„, троа да ни појасниш?...:coffee:
Nema potreba micko si znaes ti..si pevuckas, si maftash so toa kandiloto i op plata na prvi plus tips(baksis).

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Nema potreba micko si znaes ti..
Остај ш‘о знам ја‘, прашањето до тебе е упатено, пош‘о гле‘ам дека ерудицијата ти е јааака страна.

Ај пак:
„...А како изгле‘а „вертикалниот видик„ и „неограничениот ментален склоп„, троа да ни појасниш?...„.[DOUBLEPOST=1428340606][/DOUBLEPOST]
..si pevuckas, si maftash so toa kandiloto i op plata na prvi plus tips(baksis).
И за арно, и за лошо, од мене нема бегајне...:sneaky:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Eve se presramiv ...NYC. Drugo ti me spomna i uvredi....Odraz na tvojata kultura.
Sto sakas da ti iznesam. GospoT ne postoi - nema. Negacija ne se dokazuva.
PS: Za staklo koristam Windex(na baza na ocet)

Nema potreba micko si znaes ti..si pevuckas, si maftash so toa kandiloto i op plata na prvi plus tips(baksis).
NYC,тоа на фејсбук претпоставувам ти пишува,зошто да беше вистина немаше да го криеш местото на живеење кукавички толку време,но,не знам зошто се навреди,јас само констатирав факт,нити имав намера нити помислив да те навредам.
Не постои,затоа гланцам патоси што вика еден член овде одм вас.Затоа што не постои..
Ќе пробаш Авакс субзеро ќе пробаш,убоо ќе ти биди..

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Педерите се поголема опасност за општеството од алкохолизираните возачи :)
Мене сите педери на светот неможат да ми влијаат да сакам секс со личност од истиот пол. И деноноќно да гледам паради, и да се бакнуваат пред мене....и секс да имаат, мене пак ќе ме привлекуваат жени. Ако за тебе е "опасност" нечија сексуалност и истата таа сексуалност може да влијае на тебе, тогаш ти си педер, само што го криеш тоа од себе и од останатите.[DOUBLEPOST=1428346509][/DOUBLEPOST]

Јас сеуште негледам како ти си загрозен од сето ова што го кажа? Дали тие луѓе ќе дојдат на врата кај тебе за да имаат секс со тебе? На кој начин тебе може да загрозува што прави некој со својот живот?! Значи буквално никакви допирни точки нема со тебе! Освен ако не си хомосексуалец и ти самиот, како поинаку би влијаеле на тебе?! Како поинаку би те "загрозиле"?
Колку треба да е човек луд, за да ги смета хомосексуалците поопасни од бомбаши самоубијци?!

Последно уредено:
Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Настрана тоа што хомосексуалците се групата која е цел на дискриминација, не овие другиве, ќе ти го прифатам примерот.Грешка си, во пракса не е онака ти како што викаш,ама нека ти биде.
Од една страна на моралната паланѕа го имаме потенцијалот да се изгуби можност за работа(?). Еве нека биде работно место.
Од другата страна имаш активно масовно убиство на луѓе.На деца.

Кое е поголемо зло од овие двете? Каде ќе натежне паланѕата?
Во пракса е токму така, и ти тоа го знаеш.
Остај ти паланѕата, погрешна паланѕа употребуваш тука јас како што реков ги гледав работите од друг аспект, како и што напишав а не од аспект на човечки жртви.
Фармацефтската мафија убива повеќе луѓе отколку бомбаши самоубици, ама никој за тоа не зборува.
Јас напишав убаво од кој аспект ги гледам работите, немој да помислам дека не си паметен туку тоа другото. :)

Хатаб види сеа. Не е до мене. Не е до водата. Ниту воденицата. Ниту некакви мои , шо знам, водовртечки способности. До тебе е и до твоите убедувања кои си ги стекнал благодарение на твојата вера, религија. Како сакаш речи ја.

Хатаб дали ти се читаш што си напишал?

Зборуваш за "одење" во Европа,област која се издигна благодарение на секуларизмот и хуманизмот, а сакаш да се водиш по шеријатски правила. Си ја згрешил насоката човек.
Шеријатот е во вукејебините од кај шо бегаат таквите ко тебе.

Свести се малку што муабет правиш.Онаа лејката на врат шо ти е, не само да ти ја полнат со инка во џамијана, земи протреси ја .Размисли малку. Може нешто паметно ќе излезе.
Јас не зборував за мое одење во европа,туку земав пример за било која држава која мора да ги признае педерите за да оди во европа, не мешај шеријат и џамии во ова, ниту пак јас зборувам од шеријатски аспект на оваа тема.
Зборувам чисто за негативниот ефект на хомосексуализмот врз општеството, без разлика на религијска припадност или неприпадност.[DOUBLEPOST=1428349969][/DOUBLEPOST]
Мене сите педери на светот неможат да ми влијаат да сакам секс со личност од истиот пол. И деноноќно да гледам паради, и да се бакнуваат пред мене....и секс да имаат, мене пак ќе ме привлекуваат жени. Ако за тебе е "опасност" нечија сексуалност и истата таа сексуалност може да влијае на тебе, тогаш ти си педер, само што го криеш тоа од себе и од останатите.

Ова е толку излижана финта од која е поизлижан само лајкот на ваков пост :).
Мене лично никако не може да ми влијаат исто како и тебе, но јас како што му реков и на сталкер зборувам за негативното влијание на хомосексуализмот врз едно општество, кое веќе одамна не само "сексање на педерите измеѓу себе" туку прераснува во движење, и морално и политичко и какво уште не, кое навлегува во сите пори на општествениот живот.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Мене лично никако не може да ми влијаат исто како и тебе, но јас како што му реков и на сталкер зборувам за негативното влијание на хомосексуализмот врз едно општество, кое веќе одамна не само "сексање на педерите измеѓу себе" туку прераснува во движење, и морално и политичко и какво уште не, кое навлегува во сите пори на општествениот живот.
Колку лицемерие има во тебе, страшна работа..... Значи замисли, кога некој се буни за носење хиџаб, тогаш тоа е репресија, омаловажување, напад на човечките права.... А кога некој се бори да не биде омаловажуван поради својата сексуалност, тогаш тој бил "опасност", заговор.......
Еве ти една паралела, конструкција, користејќи ја твојата "логика":
Таквата пракса на покирање на лицето, оневозможува да се види идентитетот на жената, и таа може криејќи го својот идентитет да врши кривични дела.
Поради ова, барањата да се дозволи носење хиџаб се заговор, зло и опасност која може да навлезе во сите пори на општеството![DOUBLEPOST=1428350632][/DOUBLEPOST]
Јас не зборував за мое одење во европа,туку земав пример за било која држава која мора да ги признае педерите за да оди во европа, не мешај шеријат и џамии во ова, ниту пак јас зборувам од шеријатски аспект на оваа тема.
Зборувам чисто за негативниот ефект на хомосексуализмот врз општеството, без разлика на религијска припадност или неприпадност.
Негативен ефект има само во вашите испрани умови! Не ми одговори! На кој начин хомосексуалецот е закана за тебе? Ќе дојде на врата да има секс со тебе или со својот пример ќе направи и ти да бидеш хомосексуалец?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Abe ovoa seto OK do nekoj stepen ama zosto vakov odgovor ne dade koa se sluci masakarot vo pariz,kenija,etc...!
Togas gi velicese mirotvoricte \ borcite za "normalno" opstestvo.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Abe ovoa seto OK do nekoj stepen ama zosto vakov odgovor ne dade koa se sluci masakarot vo pariz,kenija,etc...!
Togas gi velicese mirotvoricte \ borcite za "normalno" opstestvo.
За во Париз се виде "Крвавиот театар" исто сценарио на ЦИА во неколку наврати..
а тоа во Кенија е болна работа, и не го оправдувам во ниеден случај. а веќе искоментирав за тоа во Прашања за исламот, со берик коментиравме.[DOUBLEPOST=1428353862][/DOUBLEPOST]
Колку лицемерие има во тебе, страшна работа..... Значи замисли, кога некој се буни за носење хиџаб, тогаш тоа е репресија, омаловажување, напад на човечките права.... А кога некој се бори да не биде омаловажуван поради својата сексуалност, тогаш тој бил "опасност", заговор.......
Еве ти една паралела, конструкција, користејќи ја твојата "логика":
Таквата пракса на покирање на лицето, оневозможува да се види идентитетот на жената, и таа може криејќи го својот идентитет да врши кривични дела.
Поради ова, барањата да се дозволи носење хиџаб се заговор, зло и опасност која може да навлезе во сите пори на општеството![DOUBLEPOST=1428350632][/DOUBLEPOST]
Од општествена девијација до начин на облекување има голема разлика.
и разграничи си ги поимите Хиџаб и Никаб, Хиџабот не е покривање на лицето,туку Никабот.
И тоа никако не може да оневозможи да се види идентитетот на жената, во секое време друго женско може да ја идентификува, во болница, маркет, полиција, на граница, или било кое друго јавно место.
Паралелата ти е несоодветна за овој пример.
Негативен ефект има само во вашите испрани умови! Не ми одговори! На кој начин хомосексуалецот е закана за тебе? Ќе дојде на врата да има секс со тебе или со својот пример ќе направи и ти да бидеш хомосексуалец?
Ете сега само во испраните умови на муслиманите и на уште милијарди друг има негативен ефект, а кај тебе и твоите оз либери и еони све е нормално, Кул. Терајте си така.
Јас веќе ти реков како може да влијае и не мислев ништо лично за мене туку општо.
А ти себеси да си одговориш, дали би посакал твојот син да биде хомосексуалец ако е тоа за тебе нормална работа, или ако би ти соопштил дека е хомосексуалец како би се почувствувал?
Не мора мене да ми одговориш, онака со себеси малку напрај муабет :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom