Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Е како ме разочара сега, не си свесен.Тука сум...
Ама не сум бараниот лик за одговор на поставеното прашање.
Е како ме разочара сега, не си свесен.Тука сум...
Ама не сум бараниот лик за одговор на поставеното прашање.
А одговорот на поставеното прашање е?...Е како ме разочара сега, не си свесен.
Е ајде ти докажи ми дека е казнет некој свештеник за своите злодела...Мајсторе јасна е работата, ако полицијата фати крадец, а тој не е осуден туку пуштен на слобода, значи дека судскиот систем него го поддржува!Заклучуваш според своето „телесно мудрување„.
Ајде посочи, на кој начин Црквата се согласува па дури и ги поддржува сторителите на наведените гревови. нека се тоа и верните и свештениците од самата Црква?
Ова што ме цитираш и прецитираш и пак ме цитираш, се однесува на државата, а не на Црквата. Патријархот не палел, туку кралот.Сакаш да кажеш дека прогоните, палењето на клада, сечењето јазици, телесното наказување на богомилите....ништо од тоа православната црква не го направила?
Демек патријархот несакал, на кралот онака случајно му текнало да ги прогласи за еретици, да ги прогонува, да им го конфискува имотот, да им сече јазици, да ги пали на клада, телесно да ги унакажува....?! Црквата била на подрум, немала ништо со тоа?Ова што ме цитираш и прецитираш и пак ме цитираш, се однесува на државата, а не на Црквата. Патријархот не палел, туку кралот.
„Логички факти„?...јас тебе ти доставувам логички факти,
Изразуеш лични желби?Е ајде ти докажи ми дека е казнет некој свештеник за своите злодела...
Јас немам никаква омраза ни кон црква ни кој ИВЗ ни никој...Ама неможеш да ме убедиш дека сите скандали во црквата кои ги прават високи свештенски лица кои би требало да се водачи на верниците се осудени од страна на самата црква, туку реалноста е дека ситуацијата е обратна црквата редовно ги премолчува овие проблеми а не ретко и бара оправдување за нив.„Логички факти„?...
Мислиш, ја изразуваш својата омраза кон Црквата, така?[DOUBLEPOST=1427918988][/DOUBLEPOST]
Изразуеш лични желби?
Казната кон свештенството, пре се‘, ја чини самата Црквата, според своето црковно право, доколу вината биде докажана, а не така к‘а што сакаш ти, тоа казнување да го стори власта, која понајмалку се „одбира„ од црковност и духовност.
Абе не паламуди многу бе,да,реков и сто милиони пати ќе кажам дека тогашното опшество било поздраво и понормално,АМА НЕ РЕКОВ ДА СЕ ВРАТИ ИНКВИЗАЦИЈАТА! ТАА РЕЧЕНИЦА НЕМОЖЕШ ДА ЈА НАЈДЕШ ОВДЕ,АЈДЕ НАЈДИ ЈА ЧЕКАМ.Многу јасно напиша дека за тебе времето на инквизицијата е „здраво и нормално“ општество?!
Дали си свесен што си напишал, или треба специјална интелигенција за да се разбере значењето на „здраво и нормално“ општество.
Плукаш на сите страни по атеисти, одобруваш инквизиција, а се декларираш како човечен и толерантен. Бараш култура, а ти немаш ни грам култура. На секаков начин сакаш сите кои не се твои истомисленици да ги прикажеш како прости, злобни и расипани, а сите верници како кротки јагниња и жртви во секое општество. Зборуваш за морални вредности, а самиот не ги почитуваш.
Имам еден твој цитат за твојте верници: „...многу кои кога идат во црква паѓаат ничкум пред олтарот,така ''скршени'' бараат прошка за своите злодела и престапи,а кога ќе излезат од црква одма ја ваѓаат таа маска на Христијанин и стануваат чудовишта.“
Каков заклучок треба да донесам за тебе, ако ова го кажуваш за луѓе кои стојат до тебе во верски храм?
Како да верувам во твојата вера, кога ти самиот не се придржуваш на нејзините принципи?
Затоа ти велам, пости со устата, а не со храната.
P.S. Амнезија е губење на помнењето за одреден временски предиод, а шизофренија е ментално пореметување.
Според тоа што го напиша можам да заклучам каква мизерна личност си, и немам намера да се спуштам на твоето ниво.
Абе не паламуди многу бе,
Немој бе ти мене да ме учиш за култура,
овие другиве твои што веруваат дека се мајмуни каква ароганција и некултура покажуваат.
по овие овде сатанисти и атеисти кои немаат основно ниво на културанее... ја само ги разобличувам.
Ајде не биди кукавица
ГЛЕДАЈ ГО ТВОЈОТ ПРАЗЕН ЖИВОТ.
Dovolno e samo postot da go procita do kraj. I sea ke objanis li sto e toa kultura?Ајде докажи со што ја немам култура.
Со таков тон пишува со таков заслужува да му биде реплицирано.Ти птицо ќе ми објасниш зошто истиот таков тон не го користам во реплицирањето на Думбледоре на пример ?Dovolno e samo postot da go procita do kraj.
Наведи ни име и презиме од свештеник кој се впушил во неприродни и црковнопротивни дејанија па да го фанеме и судиме...[DOUBLEPOST=1427997837][/DOUBLEPOST]Јас немам никаква омраза ни кон црква ни кој ИВЗ ни никој...Ама неможеш да ме убедиш дека сите скандали во црквата кои ги прават високи свештенски лица кои би требало да се водачи на верниците се осудени од страна на самата црква, туку реалноста е дека ситуацијата е обратна црквата редовно ги премолчува овие проблеми а не ретко и бара оправдување за нив.
Ќе го објаснам многу едноставно: склоноста кон грев е последица од падот човеков. Ако некој лик од Црквата чини грев(ови), тоа не ја валка целата Црква, туку гревот останува личен и му се припишува на сторителот на гревот а не на целата Црква.Правна разврсница од страна на државата мора да има и секогаш ке има, ама не етички е тој што се залага за божји заповеди истите да ги прекршува и да му биде простено!
КАКО КЕ МИ ГО ОБЈАСНИШ ОВА?!
Кое е тоа црковно право кога на педофил ке му ја остави функцијата, можда ке го казни само со посто секоја среда!!!??? Тоа е гревот на црквата, а не педофилството како индивидуален чин!Ќе го објаснам многу едноставно: склоноста кон грев е последица од падот човеков. Ако некој лик од Црквата чини грев(ови), тоа не ја валка целата Црква, туку гревот останува личен и му се припишува на сторителот на гревот а не на целата Црква.
Црковната казна кон сторителот на гревот е одредена со црковното право а не со овосветовната мудрост.
Што треба да цитирам од твоите „бисери“? Да ја цитирам твојата омраза?Абе не паламуди многу бе,да,реков и сто милиони пати ќе кажам дека тогашното опшество било поздраво и понормално,АМА НЕ РЕКОВ ДА СЕ ВРАТИ ИНКВИЗАЦИЈАТА! ТАА РЕЧЕНИЦА НЕМОЖЕШ ДА ЈА НАЈДЕШ ОВДЕ,АЈДЕ НАЈДИ ЈА ЧЕКАМ.
Немој бе ти мене да ме учиш за култура,си се зачленил вчера овде и мене најде да ме судиш,а не знаеш овие другиве твои што веруваат дека се мајмуни каква ароганција и некултура покажуваат.
И цитатот е точен,само што они се чудовишта што се држат во религиски ланец,што е со таквите како тебе што ништо свето не им е во животот ????? тоа бесконечно многу пострашно од глумењето верник..
По кого плукам ? по овие овде сатанисти и атеисти кои немаат основно ниво на култура,еден куп злоба и ароганција во нив ? нее... ја само ги разобличувам.А ти тоа каков сум јас,може само да ме судиш.Ајде докажи со што ја немам култура.
Ајде не биди кукавица и цитирај ме каде јас реков да се врати инквизацијата и пак да повторам,немој аман да се грижиш за мојот живот,ГЛЕДАЈ ГО ТВОЈОТ ПРАЗЕН ЖИВОТ.
Не,неможе да цитираш тоа за што лажеш.Лажеш дека сум рекол да се врати инвизацијата.Типично за вас атестите,патем,што има свето во вашите животи па и ја за едно лажење да се бунам...Што треба да цитирам од твоите „бисери“? Да ја цитирам твојата омраза?
Или треба да ти објаснувам дека се ставаш над твојот господ и дека судиш и осудуваш, како што правеле твоите верски претходници во времето на инвизицијата?
Ти си одличен пример кој покажува дека такви како тебе погубиле милиони во името на религијата, а сега како нивни следбеник ја префрлаш вината на сатанисти и атеисти.
Ти не го ни разбираш зборот „култура“, а камо ли зборот „свето“.
Од тебе се срами и самиот твој госопод.
Епа си ја утнал глумата. Што е извадено од контекст во мојот случај? Дали хомосексуалците не се убиваат? Дали апостатите не се убиваат? Дали гатачите не се убиваат? Дали не се камшикуваат оние што имале секс вон брак? И дали ти сите овие случаи ги имаш оправдано? Дали не изјави дека срцето ти е полно како куќа бидејќи десет карикатуристи беа брутално убиени?Ниту едното ниту другото, само во еден пост те глумев тебе, не е убаво вака да се вадат работи од контекст нели?![]()