Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.784
Поени од реакции
21.310
Ne skonta miki, ja se ova metaforicki go poimam i boli me k kako ti go poimash se dodeka ne pravish shteta na drugite ... mozesh slobodno sekoja vecer da si pravish verbalno muabet so gospo... se dodeka go ziveesh pishanoto u praksa.

Aj be @парва diskutiri, zasho ne mu terash dokaz na Hepta deka Krtouli stvarno kanaliziral entitet i deka ne se zaebaval so nih za da orgija.... iil na Skientolozi dali stvarno ima galakticki overlord sho gi otepal svojte uf vulkan.. tuku samo sa hristijani si se fatil.... ?
Па ја као глеам само христијани има на тему. Ок осфен Бафра и Хепта. Бафра ми реплицира, некад си мрсимо муда некад си праимо живели. Хепта ретко ми реплицира, а кд реплицира увек не ми проповеда тија либер Xll,бук оф тот или слични Алистериски муда за бубрези.Ја знам дека он е бија дебела дрогирана будала, оргијаш али као демек и некој си медуим на старо египетско знање. Телема е нешто табу, окултно, непризнаено и несфстливо од обичну масу. Треа томови читање за да се сузбие суштина. А куде христијани очигледно само една књига ги дава целу слику за сфе, а тој е погрешно.
Сциентолози не глеам на тему, а и тој е нешто као секта од коју тешко се искача.

Немој да мислите дека сам христијаномрзач, па и мои су христијани. Него само дискутирамо и се пецкамо за да има драш дискусија.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.514
Поени од реакции
3.255
Па ја као глеам само христијани има на тему. Ок осфен Бафра и Хепта. Бафра ми реплицира, некад си мрсимо муда некад си праимо живели. Хепта ретко ми реплицира, а кд реплицира увек не ми проповеда тија либер Xll,бук оф тот или слични Алистериски муда за бубрези.Ја знам дека он е бија дебела дрогирана будала, оргијаш али као демек и некој си медуим на старо египетско знање. Телема е нешто табу, окултно, непризнаено и несфстливо од обичну масу. Треа томови читање за да се сузбие суштина. А куде христијани очигледно само една књига ги дава целу слику за сфе, а тој е погрешно.
Сциентолози не глеам на тему, а и тој е нешто као секта од коју тешко се искача.

Немој да мислите дека сам христијаномрзач, па и мои су христијани. Него само дискутирамо и се пецкамо за да има драш дискусија.
Добро значи да закључимо:Телема е заебана и не е за сфакога..Саентологија е исто заебана од коју тешко се искача..Сфето писмо е гола фода лко штифо и можеш предафање да ни држиш..
И дома ли им солиш памет на тфои или па су они у контра напад сас констатацие,прашања и дилеме-Зар е могуќе офакфога специјалца да смо родиле и исчуфале..малечак е хибрид некоја меѓусерија..уникатан..

п.с.Загрефам га столче а у меѓуфреме сам на паузу па..:coffee:

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.397
Поени од реакции
4.767
...во пустата желба да избегаме од фактот дека сме минливи и врзани за земјата во состојба сме да убиваме,лажеме,манипулираме и измислуваме убави приказни за добра ноќ
...а кога ќе падне ноќта...!?:)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.784
Поени од реакции
21.310
...во пустата желба да избегаме од фактот дека сме минливи и врзани за земјата во состојба сме да убиваме,лажеме,манипулираме и измислуваме убави приказни за добра ноќ
Спиеме и сонуваме.

Добро значи да закључимо:Телема е заебана и не е за сфакога..Саентологија е исто заебана од коју тешко се искача..Сфето писмо е гола фода лко штифо и можеш предафање да ни држиш..
И дома ли им солиш памет на тфои или па су они у контра напад сас констатацие,прашања и дилеме-Зар е могуќе офакфога специјалца да смо родиле и исчуфале..малечак е хибрид некоја меѓусерија..уникатан..

п.с.Загрефам га столче а у меѓуфреме сам на паузу па..:coffee:
Охооо треа да ти прди гузица огањ и на столче да пржиш јајца на око.
И не га пишују сфако ф наместо в, само тој што га изгоВарам.
Иначе не живу сс мои, живимо и различан град.
Сфето писмо не е гола вода, само не е единствен извор за можну истину. Миљон сфети писма има, некои избришрани и заборавени, некои уопште непронајдени, некои високо котираф у хиераехију на пишани работе за креацију и наши богови.
Еве ти што викаш колко богови има у Христијанстфо? @PROROKOT вика три ама устфари едн, три у едно некоја варијанта, син, отец и сфет дух. Едн седи у среде, двоица лево и десно, а устфари су сфугде около нас, над нас, ипод нас. Како е тој могуќе брат, дај жити сфе објасни ако знаеш. Како може сфе да знае и за сфе да одлучуе(така било пишано као што викате ви).
Само на вас христијани ви е пишано или уопште на сфи људи. Куде е пишано, куде е тај књига. Иднина не е пишана, иднина се стфара и креира тачно у даден момент што се вика сегашност, а на коју ву влијае минато.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.800
Поени од реакции
4.846
Ааааа...велиш дека злоделата човечки се последица од „искомплексираноста„ дека сме нетраен „производ„ кој е зависен од земните нешта?

Како ја увиде оваа зависност?...

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.005
Поени од реакции
9.318
Under heaven all can see beauty as
beauty only because there is ugliness.
All can know good as good only
because there is evil.

Therefore having and not having arise together.
Difficult and easy complement each other.
Long and short contrast each other:
High and low rest upon each other;
Voice and sound harmonize each other;
Front and back follow one another.
Therefore the sage goes about doing nothing, teaching no-talking.
The ten thousand things rise and fall without cease, Creating, yet not. Working, yet not taking credit.
Work is done, then forgotten

Therefore it lasts forever.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.028
Поени од реакции
10.120
на жалост, ете ко за прв пат да не се согласувам воопшто со твоето мислење.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.784
Поени од реакции
21.310
Eи Вруќа, да ги тргнемо секире на страну.

Него ти кажи озбиљно што мислиш ти за сфе овој около нас, над нас. Дали постои виша сила, бог у кој верете Ви, како е тој изводљиво според тебе.
Ја би сакаја стфарно да постои, да не бидне залудно сфе тој време "трошење" низ векови за религију, ритуали, поштовања и адети.
Добра стфар у сфи религие е креирање добар карактер, тој поштују ептен.
Мило ми е што постои традиција на ваше размизлување.

Ама мене некако ме ми се веруе сфе тој сфе, раскажано дека е такој.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.028
Поени од реакции
10.120

Него ти кажи озбиљно што мислиш ти за сфе овој около нас, над нас. Дали постои виша сила, бог у кој верете Ви, како е тој изводљиво според тебе.
Ја би сакаја стфарно да постои, да не бидне залудно сфе тој време "трошење" низ векови за религију, ритуали, поштовања и адети.

Парва душо...никој не те принудува со сила да веруваш во светите писма, но не мора да покажуваш одбојност кон Бога и кон верата и кон сите религии како што тоа Хепта го прави.
Многу луѓе се верници а не ја прочитале библијата, а и обратно, многумина ја прочитале библијата, а се неверници.
Мислам дека ќе се сложиш со мене дека животот би бил прекрасен кога сите би верувале во Бога, сите би биле исполнети со љубов...а Бог е љубов!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.102
Поени од реакции
12.086
Парва душо...никој не те принудува со сила да веруваш во светите писма, но не мора да покажуваш одбојност кон Бога и кон верата и кон сите религии како што тоа Хепта го прави.
Многу луѓе се верници а не ја прочитале библијата, а и обратно, многумина ја прочитале библијата, а се неверници.
Мислам дека ќе се сложиш со мене дека животот би бил прекрасен кога сите би верувале во Бога, сите би биле исполнети со љубов...а Бог е љубов!
Не ме мешајте мене насекаде во вашите муабети - посебно кога не разбирате што зборувам или заради расправии тука на еден форум сте изградиле негативен став кон некој виртуелен лик - глупо е и бесцелно.

Јас немам одбивност кон религиите, ако ѕирнеш наназад зборувам и за божественоста (но не во онаа форма на која ти си навикната), ова или ти е лага или погрешно си ми ги протолкувала зборувањата... тоа што ти не ја разбираш мојата критика кон верниците на дадени религии и не прифаќате критика бидејќи не сте научени за одредени религии да се зборува критички, туку само истите тие религии смеат да зборуваат критички кон другите, па дури и да ги преставуваат сите други како нешто лошо, за вас е во ред - бидејќи или така сте навикнати или сте дел од тие религии...

Его трип дека сте најдобри, најдобро верувате, најетички и најморално сте потковани итн итн - другите ѓубриња и гадови - е лошо и непотребно... кога христијанинот ќе прифати дека Исламот има вистина за усовршување на човекот, а исто така и кога Исламот ќе прифати дека Иса не е само пророк и дека христијанинот е нужна последица на еврејските учења - тогаш човештвото ќе ги надмине овие две религии кои го поделија светот и сеуште предизвикувата „брат против брат“!
Ниту една религија до сега не го обединила светот освен со војна - до сега! До религиите е или до наследниците и верниците (кои прочитале или не некоја света книга)?

П.С. Ако се случи ова, ќе исчезнат и двете религии бидејќи... знаете зошто? :coffee:
Автоматски споено мислење:

Добро значи да закључимо:Телема е заебана и не е за сфакога..
Неточно.

„... на секој маж и жена што ќе ги сретнеш, дури и само да јадеш или пиеш со нив, Законот е да се даде.
Тогаш тие ќе имаат можност да бидат во тоа блаженство или не; без оглед. Стори го тоа бргу! “
- Книга на Законот, III:39

Последно уредено:
Член од
17 септември 2022
Мислења
1.013
Поени од реакции
2.426

Dokolku iskreno go misliah ova ne te peckam vekje. So nieden profil. Posebno ne so zenskite.

Pecurki imaah mavano?

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.397
Поени од реакции
4.767
...мојот коментар е само резултат на нашите дејаниа @pozdrav eden topol ,и нема никаква врска со верата
...туку само со верниците :)

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.800
Поени од реакции
4.846
Унутра чилаут духован мир, како и у сфи религиски храмови.
парва,

е ми какаФ духован мир ти (!) си га доживеаја у...на пример, синагогу...на пример, у пагоду....на пример, у будистички храм (какој и да се викаФ)...

Фала...

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.784
Поени од реакции
21.310
парва,

е ми какаФ духован мир ти (!) си га доживеаја у...на пример, синагогу...на пример, у пагоду....на пример, у будистички храм (какој и да се викаФ)...

Фала...
Исти.

Тишина, фреске, слике, иконе, дебели ѕ'дови, сфежичко,приспивно.
Или у овј случај кд почна да чати поп, досадно.
Кажи ми зшто е толко скупо венчање, 1/3 од плату например, за пола саат досадна церемонија. Куде идеф тија паре,камо фискална? Кој гу одредуе тарифу?Зшто е толко скупа цркфа? Што трошкови има цркфа? Колко е плата на попови? Дали е тој хумано?
Колко паре му зема Јован на Исуса?

Kajgana Shop

На врв Bottom