@парва зашто стварно премолчи за поврзаноста на движењата на небесните тела и религиските намерно изменети знаења? Што е со глупостиве:
Еве и јас ќе треснам глупост: Значи ти бидејќи си по
нови и модерни работи, ќе дозволиш син ти да се кастрира, педер да стане.... Скраја да е. Зашто правиш "примитивни" работи, му славиш роденден на детето, идеш на други родендени. славиш нова година....
Ако на луѓето им се прават такви "примитивни" работи, притоа на никого
не наштетуваат, во што е проблемот?
Добро бе, ти глуп или слеп се правиш.... како може да ми е типично атеистички ставот, а сум кажал дека постои духовен свет, дека постои универзален центар (наречен бог) одговорен за целата креација во универзумот.
Ќе морам да ти кажам дека лажеш.
Не ви се откриени од небесата, туку како што самиот си кажа од авторитетот во црквата. Сите авторитети по религиските храмови се обични луѓе поставени од други луѓе,
без никакви посебни заслуги, немале некакво посебно духовно искуство, едноставно, обични луѓе, со најобични и често
ниски морални вредности, но бидејќи се поставени на највисоката функција, народ им се клања ко зомби. Не за џабе се вели: Функција ебе, функција е најголем афродизијак.
Мене поблиску ми е ваквото објаснување, него ли вашето институционално:
Ангелите имаат крилја или немаат. Ако имаат што тогаш претставува скалата.....
Пак лажеш. Си имал такво искуство, како Никола Тесла, Едгар Кејси, Валтер Расел итн.? Си немал, а ниту познаваш, ниту пак
си прочитал нешто од некој кој имал искуство со духовниот свет.
Ти Мики ака Пророк си религиозен верник, кој слепо следи религиозна институција, без да има некаков доказ, а сите други објаснувања автоматски ги отфрлаш, без да објасниш зашто или да најдеш каде се грешни.
Но, од православните нема штета, опасност,
поголема штета и опасност се верниците во системот и оние менталните исламисти и зионисти.