Уште полошо е што некој што не е верник предлага христијанство за ЛГБТ
Сакаш да загине некој?
Забораваш на плоштад како напнаа христијани да тепаат ЛГБТ заедница бидејќи „богот нив ги овластил“ засилени со острите јазици на свештениците и нивните „проповеди за љубов“! Се се заборава од луѓето, освен оние што биле искршени од ќотек или насилно турнати во ропство од верници фанатици...
Јас реков дека се сложувам дека ги претеруваат нештата преку филмови и тв наназад. Дека не мора во секој филм да има геј или црнец или не знам што ако тоа не го бара самата тема на еден филм...
Јас ти замерив за тоа што ти бараш тоа да се реши со христијанство - и сеуште сметам дека тоа е апсурд! Подобро со хиндуизам да одиме, со будизам...
Знаеш зошто христијанството не решава ништо туку само го менуваш таборот, а играта е иста?
Проблемот со ширењето на ЛГБТ на сите страни е во форма на стариот еон, на старите игри и правила бидејќи на тие столчиња сеуште седат или во позадина ги управуваат овие нешта ликови кои се држат до старите правила: или ова како што јас велам и верувам или ништо. Тоа се потковани луѓе кои исклучуваат избор - нема избор! МОРА!
Нема слобода. А за тоа се бориме: слобода на секое поле!
Не можеш со христијанство кое исто така вели: или вака по мое или ќе гориш или си со црквата или си сатанист и против најдоброто на Земјата!
Истото е ова со ЛГБТ, исфорсирано и нападно (те приморуваат иако си против, да ги гледаш, да мора да прифатиш да е тоа ок за тебе)!
Може да прифатиш дека не е ок за тебе, но да имаш разбирање - нели тоа е тоа што е потребно на светот? Не треба таква религија да имаме или учење?
Те закачав претходно намерно бидејќи почна да пишуваш како и многу други поврзувајќи со геј луѓето сешто што не беше во ред и ме изнервира малку...
Јас и ти се сложуваме дека човек може да биде геј после неколку постови „расправање“ (иако ти велиш дека тоа е настранетост и тоа е твоја работа) и се сложуваме дека форсираат тоа да го има на тв и да мора човек да прифати позитивно дека геј е ок....
Телема убаво учи дека секој може да биде што сака, како сака и што му е најдлабоко всадено во срцето - но не може со тоа да стои на патот на некој друг што исто така ја извршува својата суштина, својата чиста волја на Земјата! Исто така учи и дека не треба ние да осудуваме некој што е и каков е ако е човек и ги разбира должностите кон себе си и другите!
Не може тебе ако во твојот универзум не постојат геј луѓе или не сакаш контакт со нив, некој да те форсира да го гледаш тоа или да мора да прифатиш ДА БИДЕШ со такви луѓе!
Дека треба да се знае дека има такви луѓе, дека и тие имаат свој живот и волја на Земјата, дека тоа е во ред - за тоа сум, инаку Телема ќе нема смисла ниту за мене ниту за било кој друг, ќе биде уште едно учење во кошот на стариот еон!
Кога на тие столчиња што денес седат луѓе кои се научени на чудна хиерархија, ќе седнат луѓе од новото време, ќе биде дозволено се, но ништо против волјата на другиот и никој нема да биде бомрбаридан со нешта кои нема потреба да биде бомбардиран.
А сега за сега, сеуште е хаос бидејќи и старото и новото се испреплетуваат и тешко се наоѓа крај со крај... но, ќе биде подобро
П.С. Добро ли го адаптирав „Духовниот шовинизам“?