Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.082
Ќе дозволи ли Бог 3 светска војна, што мислите?
Секако дека ќе дозволи. Третата Светска е претскажана/проречена, и ќе се одигра пред крајот од историјата, односно пред крајот од Светов.
Белосветскиве тековни настани се движат во насока која напросто ја дава основата и причините за тој последен светски воен настан, после кој ќе следува зацарувањето на непомјаникот, кого (не)трпеливо го очекуваат чифутините.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Секако дека ќе дозволи. Третата Светска е претскажана/проречена, и ќе се одигра пред крајот од историјата, односно пред крајот од Светов.
Белосветскиве тековни настани се движат во насока која напросто ја дава основата и причините за тој последен светски воен настан, после кој ќе следува зацарувањето на непомјаникот, кого (не)трпеливо го очекуваат чифутините.
На што ќе царува....90% од луѓето ќе ги нема, ќе имаме години и години -100 степени и радијација како да сме у некој нуклеарен реактор. Ќе треба 1000 години за да почне нешто да мрда на планетава накај цивилизиран развој.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Нема поголемо истражување од она кое го осознаваш од самиот себе.( од сите периоди од своето постоење)
Читање зборови е надминато.
Како што жена зачнува од машко семе, така зборовите зачнуваат во вас.
Да ти биде појасен терминот "син" во духовна смисла.
За да кажеш нешто е погрешно, треба да знаеш што е. Истражувајте се вие себе си и судете си каде сте погрешиле и поправате, тоа е моделот.... но за да велиш за учење дека е погрешно, мора да ги знаеш хиероглифите/симболите. Да си запознаен со нештата....
Ако пак запознавање со нештата е форум и рандом виртуелни ликови што кажале, а вие мислирте дека тоа е врвот и целосно излагање - тогаш не знам што да кажам...

Не ги мешајте работите со истражување навнатре и нанадвор... Никој насила не ви бара да знаете за другата, но никој не ви ни бара да велите во незнаење што е погрешно што не...
Ќе мора да читате за другоста, себе си се истраживте.

P.S. Филтрирај ги зборовите, за секоја семка има начин да не роди плод... само треба човек да знае како.... :coffee:

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.082
На што ќе царува....90% од луѓето ќе ги нема, ќе имаме години и години -100 степени и радијација како да сме у некој нуклеарен реактор. Ќе треба 1000 години за да почне нешто да мрда на планетава накај цивилизиран развој.
Тоа се твои претпоставки за „изгледот„ од Земјата по 3-тата светска, но само доколку истата навистина се води и со нуклеарно оружје, што не е исклучена можност.

Да, добар дел од населението по Земјава ќе биде елиминирано, барем 2/3, а остатокот ќе се најде во безизлезна и нерешива состојба, а токму тоа ќе биде причина за појавата на непомјаникот, кој корисејќи ја својата обученост и харизма, на тогашното човештво ќе му даде „...понуда која не може да се одбие...„ во облик од една глобална тоталитарна власт, на чие чело ќе биде (не)споменатиот лик, кој „као„ ќе ги реши сите светски проблеми.

Инфраструктурата за таквата глобална тоталитарна власт веќе постои и се надоградува, така да штом се „исполнат времињата„, ќе се појави и ликот, како месија, чекан од неговите.

Така ќе почнат последните 7 г. од овој Свет, каде 3,5 г. ќе биде привидно коректно владеење од непомјаникот, а другата половина ќе биде негово жестоко владеење, невидено под капава небеска.

Непомјаникот/антихристот ќе царува само над оние народи кои ќе му се поклонтат и ќе го прифатат за свој бог и спасител, и кои ќе бидат неповратно жигосани со знакот од антихристот, на/во челото и на/во десната рака.

Жигосувањето на дел од човештвото веќе е почнато, така да можеме „во живо„ да следиме како напредуаваат силите на темнината во нашево, реално време.

Последно уредено:
Член од
26 февруари 2022
Мислења
72
Поени од реакции
125
Жигосувањето на дел од човештвото веќе е почнато, така да можеме „во живо„ да следиме како напредуаваат силите на темнината во нашево, реално време.
Кое жигосување бе Ајнштајн? Како не ви се смачи да ги верглате истите глупости толку долго време. Папагалите се поинтересни од вас, тие барем се малку смешни, вие сте трагични. Една идиотска приказна, која нема никаква врска со реалноста, изрециклирана низ времето, ја верглате како навиени.

ГоспоТ да чува и да брани од религиозни идиоти.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.082
Кое жигосување бе Ајнштајн? Како не ви се смачи да ги верглате истите глупости толку долго време. Папагалите се поинтересни од вас, тие барем се малку смешни, вие сте трагични. Една идиотска приказна, која нема никаква врска со реалноста, изрециклирана низ времето, ја верглате како навиени.

ГоспоТ да чува и да брани од религиозни идиоти.
Кој има очи, може да види. Кој има уши, може да слушне.
А кој ги нема...е па негов проблем!

Член од
26 февруари 2022
Мислења
72
Поени од реакции
125
Кој има очи, може да види. Кој има уши, може да слушне.
А кој ги нема...е па негов проблем!
Кој сака да види глупости каде што не постојат, ќе ги види. Има такви еден куп по лудниците, а гледам и доста на слобода.

Ајде кажи нешто за жигосувањето кое е веќе започнато, ми недостига малку хумор во овие тмурни моменти.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.082
Кој сака да види глупости каде што не постојат, ќе ги види. Има такви еден куп по лудниците, а гледам и доста на слобода.
И јас го велам истото за тебе. И сега, зашто мислиш дека си ти во право а не јас?..
Автоматски споено мислење:

Ајде кажи нешто за жигосувањето кое е веќе започнато, ми недостига малку хумор во овие тмурни моменти.
За ќоравите при очи, очигледните нешта не се доволно видливи...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
За да кажеш нешто е погрешно, треба да знаеш што е. Истражувајте се вие себе си и судете си каде сте погрешиле и поправате, тоа е моделот.... но за да велиш за учење дека е погрешно, мора да ги знаеш хиероглифите/симболите. Да си запознаен со нештата....
Ако пак запознавање со нештата е форум и рандом виртуелни ликови што кажале, а вие мислирте дека тоа е врвот и целосно излагање - тогаш не знам што да кажам...

Не ги мешајте работите со истражување навнатре и нанадвор... Никој насила не ви бара да знаете за другата, но никој не ви ни бара да велите во незнаење што е погрешно што не...
Ќе мора да читате за другоста, себе си се истраживте.

P.S. Филтрирај ги зборовите, за секоја семка има начин да не роди плод... само треба човек да знае како.... :coffee:
Хепта, и порано сме дискутирале на оваа тема и постојно се повторувам.
Ништо во духовното не се темели на знаење, туку на обратното исфрлање до момент на празнина, а преку таа празнина се здобива знаење за кое не се врзуваш како сеќавање или го складираш во себе. Ако во истиот момент не го запишеш "знаењето" испарило, толку не постои веќе.

Дали разбираш дека имаме спротивни позиции, ти/вие од една страна за исполнување со знаење и од друга страна алф држејќисе во моментот од смртта/празнина каде одговори за било какво знаење се вадат од внатре.

Сиболите, знаците и пишаниот збор се клучеви преку кој се искажува одредена духонва состојба, каде што тој што заклучил и тој што чита се доближуваат. И се така додека тој што заклучил не се обликува во тој што чита.
Такви се светите книги , живи зборови за себе повторно раѓање.
Таква "матка" со својата филозофија поставил и вашиот пророк. Ај што пробал да емитира духовно раѓање уште се поистоветил идентично со Исус.Затоа велам дека е погрешно, таа перјата змија(Исус) ќе дојде ама не од вашите редови.
Тоа што може вашиот пророк со својата филозофија е да ги полуди членовите, позиција на оштетена личност од кое нема назад.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.082
Затоа што јас делам заедничка, логично објаснива реалност со другите нормални луге. Ти живееш во идиотска приказна која ги нарушува сите закони на вселената, која ја навредува интелигенцијата на секој со IQ повисок од 75, приказна која му наела огромна штета на човештвото.

Колку побргу се куртулиме од таквите како тебе, толку подобро.
„Логичката„ објаснивост„ на реалноста е заблуда кај сите кои мислат дека нешто знаат за реалноста, а истата таа реалност ја разбираат по начелото „така ми кажаа у школо„.

Не нарушувам никакви закони, туку укажувам на малку поинаква реалност, која, јасно е, не си способен да ја видиш, така да од твојот веома висок IQ немаш никаква корист или предност пред мојата верска определба и нејзиниот светоглед.

Што се однесува до „куртулувањето„, истово кажи Му го на Се‘вишниот, кога ќе се сретнете.

Член од
26 февруари 2022
Мислења
72
Поени од реакции
125
„Логичката„ објаснивост„ на реалноста е заблуда кај сите кои мислат дека нешто знаат за реалноста, а истата таа реалност ја разбираат по начелото „така ми кажаа у школо„.

Не нарушувам никакви закони, туку укажувам на малку поинаква реалност, која, јасно е, не си способен да ја видиш, така да од твојот веома висок IQ немаш никаква корист или предност пред мојата верска определба и нејзиниот светоглед.

Што се однесува до „куртулувањето„, истово кажи Му го на Се‘вишниот, кога ќе се сретнете.
Така е, твојата реалност е многу пореална, каде луѓето воскреснуваат и невини жени раѓаат деца.

Греој, напросто трагично. Како да разговараш со некој малоумен. Убаво велат, религијата е вирус.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.082
Така е, твојата реалност е многу пореална, каде луѓето воскреснуваат и невини жени раѓаат деца.

Греој, напросто трагично. Како да разговараш со некој малоумен. Убаво велат, религијата е вирус.
Антирелигијата е дијагноза...трај си и уживај во својата прелест. Среќна околност е што не си едниствен и осамен во прелеста...

Член од
26 февруари 2022
Мислења
72
Поени од реакции
125
Антирелигијата е дијагноза...трај си и уживај во својата прелест. Среќна околност е што не си едниствен и осамен во прелеста...
Си трам и си уживам, хоби ми е шутирање на религиозни малоумници по форуми. Ништо лично.

Kajgana Shop

На врв Bottom