Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Зарем не гледаш дека со твојот камен те удира по глава?
Не, не гледам. Не гледам затоа што не ме удира, туку се удира сам себе.

Но ако ти мислиш дека ме удира, посочи го начинот на кој ме удира.
Автоматски споено мислење:

Мики и логика :pos:Не зезај!
Ипси и разум...Не заеба‘ај...:pos:

Smiri se coveku.... Aj da ne gi znaes, ke sfatev vakva lutina. Celo vreme citas istorija, ja znaes nivnata religija podobro od niv samite I pak si iznenaden od toa sto se...
faust.mephistopheles,

Испис абер нема од мојата религија, Тоа што повремено се повикува на цитати од Писмото, не значи дека ја познава мојата религија, туку значи дека може само да препишне од напишаното, без да има појма што е напишано...

Последно уредено:
Член од
18 јануари 2018
Мислења
334
Поени од реакции
246
Објасни ми како може неродено дете да заслужи казна за нешто кое не го направило?!
Taka mnogu ednostavno , nemora deteto da napravi grev za da bide gresno, dovolno e prethodnicite negovi da bile eb^ni g^zovi , za posle i toa do bide eb^n g^z

Toa i den denes go ima, voglavno tie so im se smeat na drugite i im mislat zlo na drugite, karmata im se vraka , bas toa so im go mislat , vaka onaka niv im se vraka ili na nivno pokolenie,
znaci ima nekoja sila

D

Deleted member 12196

Гостин
Хммм...

Еве уште еден одговор на мое прашање, кој (одговор) остануе невидлив...
Хмммм!
Те удирам по глава со твојот камен.
Пред една година на некоја друга тема ти постојано ми повторуваше „објаснето ти е“, а немаше ниту едно вистинско објаснување. Најлесно ти беше да напишеш „објаснето ти е“, во недостаток на аргументи.

Ете, сега ти е посочено зошто те удираат со твојот камен...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Хмммм!
Те удирам по глава со твојот камен.
Пред една година на некоја друга тема ти постојано ми повторуваше „објаснето ти е“, а немаше ниту едно вистинско објаснување. Најлесно ти беше да напишеш „објаснето ти е“, во недостаток на аргументи.

Ете, сега ти е посочено зошто те удираат со твојот камен...
Паланчански,

едно е да нема(ш) никакво објаснување, а друго е да има(м) објаснување, кое ти не го разбираш.

Разликата е очигледна...Освен ако го мислиш спротвното од очигледното, но и тогаш треба да одмериш што е „потешко„; твоето мислење или очигледната разлика.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Како бре вакво мнение имаш за луѓето? Веруваш во ова?
Ах глупо прашање, па ти во сешто веруваш ако со тоа нешто може да мастурбираш во својот ум и да задоволуваш свои хирови!

Добро е што си православен верник, па нема никој да те сфати сериозно, а изјавата и те како е сериозна!

Бидејќи ова е мнение на самите свештеници во Македонија... за кои се што не е православие е автоматски зло, и наместо љубов и останато што проповедаат по малку, го нема воопшто и е заменето со скриена омраза, иста како што ти ја шириш тука бидејќи некој мисли дека твојата религија не вреди.
Што ако за тој некој не вреди твојата животна философија? Толку си заслепен дека една религија го решава проблемот на човекот секаде преку верување и надеж?

Нека не вреди, што одма дрдорења за казни и гревови, за вистини и случни бладања, за вистински религии и раѓања на секти?
Вие сте тие кои ќе осудувате? Христијаните? Оставете ги божјите работи за боговите, не е тоа за вас.

Да, ќе ги препознете свештениците по нивните дела во Македонија! Арно глаголаш!

Старите свештеници:
Оти велиш: »Богат сум, и се збогатив, и ништо не ми треба«, а не знаеш дека си беден и проколнат, сиромав, слеп и гол;“
- Откровение на г-динот Јован

Новите пак полни со световен сакразам и световна подмолност глаголаат сешто, скриени зад црните мантии како да ќе заборавиме што заговараат: ГРЕВ и СМРТ!

Ете ги, плодовите на свештениците од кои не треба да гледаме, само треба да ги слушаме! Не! Нема да бидат слушани подмолните свештеници и злобните мирјани кои за една црква и религија ќе го убијат и најмилото заради нивниот фанатизам!

Марш во проклество, како што е и запишано, праведно. :sneaky:

Нема одговор кај Алан Ватс? Мислам дека има... да не барам јас сега.
Под водство на најнекадарниот модератор Атеист, кој сирот, е лишен од објективноост, праведност и основни модераторски способности, подфорумов се повеќе наликува на место за прогон на христијанството. Постов како да е изваден од инквизиторски книги. Ок, разбирам, касните со векови. Сега кај вас и кај муслиманите е нешто ко Среден Век, па затоа вакви смешни постови полни со некаква замислена омраза.
Да знаат тие што ве читаат дека у ствари за бркање пички сте таму, би се изнасмеале.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Под водство на најнекадарниот модератор Атеист, кој сирот, е лишен од објективноост, праведност и основни модераторски способности, подфорумов се повеќе наликува на место за прогон на христијанството. Постов како да е изваден од инквизиторски книги. Ок, разбирам, касните со векови. Сега кај вас и кај муслиманите е нешто ко Среден Век, па затоа вакви смешни постови полни со некаква замислена омраза.
Да знаат тие што ве читаат дека у ствари за бркање пички сте таму, би се изнасмеале.
Абе кутри вие, прогонети гревчиња.... Да се расплаче човек кога чита низ какви страдања и маки поминувате поради постовите лишени од објективност, праведност и основни модераторски способности.

П.С. Од каде пак ти знаеш зошто сме таму?! Да знаеле тие.... А ти демек знаеш?! :facepalm:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Да викнеме некој од Евангелистичката црква, JW, православие па да ве оставиме очи како си вадите дали Исус или Јахве, дали попови дали не, пастири или па...
Соземи се.

Прогон? На христијанството? Може да има прогони само на христијани, како луѓе, не на самата философија која стои зад една религија...
И едно е да прогонуваш некој, друго е да го критикуваш неговото гледиште на светот и она што го опкружува!

Бидјеќи секогаш се дисктира дрдорењето на еден човек и неговото разбирање... така да, многу забега.

Ако е како што глаголаш, готово е, го избркавме христијанството со сите негови подли форми вгнездени во секоја пора на македонското животарење... ете го кај е на патерици заради форумов :)
Да, ова е минатото кога попот во селото беше најспособниот, најучениот, оној што најмудрости кажуваше, оној што можеше да те искара дека си некадарен во очите на божественото... и да не можеш ништо да критикуваш, само да веруваш и ако си писмен да прочиташ нешто поеќе, бидејќи - попот во селото!

Помина тоа... христијанството мора и може да се критикува. Свештениците мора да се критикуваат, дрски верници полни со злоба и те како мора да се покажат со прст биејќи си ја кријат злобата зад религијата - со векови!

Тука на форумов имаме само реалност - критикување на христијанството и сите негови секти кои ги изроди за да се оправда... како што мирјани припадници на христијанските религии креваат врева и осудуваат сешто за да си го оправдаат верувањето, бидејќи ако не е христијанство - мора да е зло!
И ти за прогон расправаш? Оди читај си ја „Земјата на Снегот“... ох извини Game of Thrones (и таму имаше зима нешто, ти реков ми рече) и не зборувај напамет за да вештачки придодаваш значение на едно христијанство кое само себе се подели за да се распаѓа...

Читај си го другар ти во „христа“ иако друга црква што зборува:
Атеист,
како може еден атеист да биде корисен за општеството, кога сите општествени зла ги чинат атеисти?
И потоа ми дојди и расправај ми за „прогон на христијанството“ кое што нема смисла и е неточно тврдење...

П.С. Да бев помлад да бркав жени по форуми, ама пак и жените кои ги сакам не доаѓаат на форуми :)
Да знаат тебе дека откако ти стана тешко читајќи ја Дион Форчн и остали бидејќи сфати дека треба разбирање и практичност за тие ствари а не само верување и се да ти е ок, па затоа замина и си избра христијанство(една од неговите многуглави форми) - ќе ти се смеат :)
Гледај си раската во окото не туку кревај показалец кон другите...

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сиротиот ти. телемити, атеисти, муслимани те прогонуваат. Само скалп што не ти симнале. За жалење.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Сиротиот ти. телемити, атеисти, муслимани те прогонуваат. Само скалп што не ти симнале. За жалење.
Сите цркви му ги ограбија муслиманите од Западна Македонија!
Потече со тоа во минатото... готово, изгаснаа манастирите...

@Beric Dondarrion, па иди бре сине раѓај деца и праќај по манастирите да не биде во изгон самото православие... што бладања вакви на форум од твоја страна? :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Срклџркање на социјални мрежи има, не е дека нема, али коа модератор ќе се вклучи во него, се дешава ова - На подфорумов денес сте само тројцата, што благонадежно си срклџркате (и Мики). На тоа се сведе целиот подфорум религија, откоа дојде Атеист за модератор.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Срклџркање на социјални мрежи има, не е дека нема, али коа модератор ќе се вклучи во него, се дешава ова - На подфорумов денес сте само тројцата, што благонадежно си срклџркате (и Мики). На тоа се сведе целиот подфорум религија, откоа дојде Атеист за модератор.
Тоа што подфорумов се свел на тројца без двајца, ќе го бараш како одговорност од еден друг модератор - @Нuкола Модератор кој го врати од перманентен бан тролов Мики и со тоа и пресуди на секоја понатамошна квалитетна и нормална дискусија.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Тоа што подфорумов се свел на тројца без двајца, ќе го бараш како одговорност од еден друг модератор - @Нuкола Модератор кој го врати од перманентен бан тролов Мики и со тоа и пресуди на секоја понатамошна квалитетна и нормална дискусија.
Не сум прател во последно што се случува тука, но ако е така како што кажувате, во договор со надлежниот модератор @Атеист ќе преземиме мерки и Мики ќе си одговара за своите постапки.
Ама јас мислам дека со перманентно банирање ќе престане да ви биде интересно... ќе немате со кого да се карате и расправате.. :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ама јас мислам дека со перманентно банирање ќе престане да ви биде интересно... ќе немате со кого да се карате и расправате.. :)
Има посебен подфорум каде постовите треба да бидат за сеир, подфорумот се вика Сеир и игри. На почетокот, за сеир на тема што не е на тој подфорум се добиваа казнени. Ти велиш дека требало да биде интересно..... Замисли на подфорум за информатички теми да дискутираме за секс, на подфорум за здраство да дискутираме за плетење.....
Мики имаше перманентен бан, тој е единствениот кој му е дозволено да се врати ,,за да било интересно" на форумов. Епа тоа ,,интересно" ги мотивираше сите квалитетни членови на овие теми да си заминат.

Kajgana Shop

На врв Bottom